Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3163 / 3610
(#) sany válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 21, 2020 /

Ilyen építőkészlet az általános iskolám technika termében is volt, de sohasem használtuk.
(#) jani1987 válasza sany hozzászólására (») Jún 21, 2020 /

Bátyám volt ott a lomtalanításnál.

Tedd el, szerintem kincsek.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 21, 2020 /

Talira vigyed...
(#) SALáta válasza szs hozzászólására (») Jún 21, 2020 /

Én pötyögős fúróval "kemény aluba" fúrok -igaz 15 mp alatt- 100 mm mély 39 mm es furatot. Ha lenne hozzá lapka és 74 kW motor meg 2x nagyobb szivattyú hihetetlen de elméletileg negyede idő alatt menne.
Erre a lassú tempóra is azt hitte a főnököm hogy elírtam...
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Jún 21, 2020 /

Gondolod? Csak a láda 83 centi.

Mik vannak még a képeken látható dolgokon kívül?
(#) szs válasza SALáta hozzászólására (») Jún 21, 2020 /

Aha...
Ha hihetetlen is, van aki nem tudja, mi az a pötyögős fúró. Ennélfogva azt sem, milyen lapka kell hozzá, és hogy miért szivattyúval megy. Összesen a 74kW-ról van némi fogalmam
(#) jani1987 válasza sany hozzászólására (») Jún 21, 2020 /

Ennyi. A zsákban vezetékek voltak de nem kell.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 22, 2020 /

Idézet:
„A zsákban vezetékek voltak de nem kell.”

Tudod, ha megvan a készlet, eredeti dobozában és tartozékokkal, akkor megőrizném a helyedben.
Más a "fél tökét" odaadná érte (de nem értek hozzá).
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Jún 22, 2020 /

Ezek nem ide tartozó kábelek voltak. Olyat kálmántól is kaptam. Nem volt kár érte.
(#) SALáta válasza szs hozzászólására (») Jún 22, 2020 /

Cnc megmunkáló, bepötyögöd mit fúrsz. A belső hűtés meg azért kell hogy kinyomja a forgácsot .
(#) SALáta válasza szs hozzászólására (») Jún 23, 2020 /

Műszerészfúró, csak hogy lásd... Csináltam egy képet is róla. Hű társam 7 éve A nagy furatok munkálásában.
Azért a keményfém/gyorsacél fúrók emellett "csigafúrók", legalábbis sebességben .
(#) Atis57 válasza sany hozzászólására (») Jún 23, 2020 /

Szia!

A fizika tanár, nő volt?
Valaha nálunk ketten tanitottak , a hölgynél tilos volt ezekhez nyúlni !
(#) nedudgi válasza Atis57 hozzászólására (») Jún 23, 2020 /

A fizikatanárról jutott eszembe egy két emberöltővel ezelőtti történet.
Az általánosban volt egy kiváló, szeretetreméltó, fizikatanárunk. Évek óta minden korosztálynak demonstrált, egy egy kilós súlyt vasból, és egy azonos méretű, alakú, fából készültet (persze sokkal könnyebb volt) felrakott a szekrény tetejére, és a fejére pöccintette a fából készültet (az elsőt).
Valamelyik büdös kölök kicserélte a kettőt a szünetben. A többit a fantáziátokra bízom...
(#) sany válasza Atis57 hozzászólására (») Jún 24, 2020 /

A fizikát hölgy tanította, de az is nagyon szemléltetés nélkül ment, ha volt is szemléltetés, akkor max. 5 perc a 45 percből. Szinte csak táblarajzok voltak mindenből. A fizika és a legtöbb eszköz a technika szertárban volt, elzárva. Esetleg csak az iskola nyíltnapján vették elő. Majd középiskolában már nem is találkoztam ilyesikkel. De számomra ilyen volt a kémia is. Ott sem volt az órákon nagyon kísérlet, max. 1-2-szer egy évben.
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2020
(#) Gafly hozzászólása Jún 24, 2020 /

Szoktatok anyázni a posta miatt, de nincs jobb.
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Jún 24, 2020 /

Ott a csomagom valahol.
(#) mnyugger válasza sany hozzászólására (») Jún 24, 2020 /

Nekem is kettő. Már több mint egy éve. Kínából beérkezett az országba, de Mo olyan nagy, hogy eltévedt.
(#) Gafly válasza sany hozzászólására (») Jún 24, 2020 /

Pedig még ingyen ebédre is meghivtalak volna, amikor hozzám vágtad a magnetront a Csongrád szélén.
Más: A várost is átneveztétek?
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Jún 24, 2020 /

Esetleg ha csongrádi rádióamatőr takálkozóra eljöttök, akkor meghívhatsz, de ha nem akkor én hívlak meg titeket egy ebédre. Ja, adok egy magnetront is ha kell.
Nem nezeték át, semmi nem változott.
(#) mnyugger válasza Gafly hozzászólására (») Jún 24, 2020 /

Az még nem Lézer birtok.
(#) Pumuckli hozzászólása Jún 24, 2020 /

Segítsetek egy picit, kérlek! A képe(ke)n látható ajtóhoz keresem a hiányzó "elemet", profilt, tömítőt... azt sem tudom hogy hívják. Kicsit koszos a tok, elnézést, de a lényeg azért látható szerintem. Hol lehet egyáltalán ilyet kapni szerintetek és mi a pontos megnevezése a hiányzó alkatrésznek? A lényeg, hogy van az ajtókeret és ebbe került bele a "mintás belső". A kettőt pedig egymáshoz "rögzítené" a hiányzó elem. Előre is köszönöm szépen a válaszokat.
A kivitelező/beépítő már nem dolgozik a szakmában, nem lehet elérni a problémával.
(#) mnyugger válasza Pumuckli hozzászólására (») Jún 24, 2020 /

Műanyag ajtó?
Megvan a hiányzó rész? (darabja)
Műanyag ajtó-ablakosoknál kaphatsz ilyet, csak vigyél mintát és méretet.
(#) Pumuckli válasza mnyugger hozzászólására (») Jún 24, 2020 /

Igen, műanyag ajtó. Nincs meg a hiányzó darab (maximum az oldalsót tudom leszedni az ajtóból). Állítólag a gyártó küldött rossz méretet (nem az ajtóhoz megfelelőt), majd a "kivitelező" megszüntette a tevékenységét, már más területen "garázdálkodik".
(#) sany válasza mnyugger hozzászólására (») Jún 24, 2020 /

Erre felé más valaki van. Megosztoznak.
(#) Kicsa válasza Pumuckli hozzászólására (») Jún 24, 2020 /

Ha jól tudom,üvegfogó léc a neve. Ne zavarjon meg,hogy most műanyag betétet fog,mehetne oda többrétegű üveg is.
(#) mnyugger válasza Pumuckli hozzászólására (») Jún 24, 2020 /

Akkor vedd le az oldalsót, vidd el, hogy ilyen kell neked, ekkora méretben.
(#) Gafly válasza mnyugger hozzászólására (») Jún 24, 2020 /

Vagy az ajtót, ha van tetőcsomagtartó...
Annó amikor véletlen kaviccsal bedobtan az általános iskola ablakát, akkor a kezembe nyomták az ablakot, hogy megcsináltatva hozzam vissza.
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2020
(#) mnyugger válasza Gafly hozzászólására (») Jún 24, 2020 /

Vagy a házat, ha van .....
Következő: »»   3163 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem