Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok
PK2-vel próbálok eepromot írni, létezik olyan, hogy kitörölni ki tudom, de írni már nem tud? Üdv
Szia !
Irok egy programot aminek fontos adatai a PIC mellett egy 24Cxx eepropmba vannak. Kérdés az lenne, hogy ezt az eepromot hogyan lehet másolás ellen védeni ?
A 24Cxx -eket sehogyan sem lehet kiolvasás ellen védeni.
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2015
Akkor úgy teszem fel a kérdést, van olyan 8 lábú eeprom amit lehet védeni ?
Mit értessz védelem alatt?
Mindaddig amíg a PIC tudja olvasni addig más is fogja. Titkosítsd el a memóriában tárolt tartalmat úgy, hogy a kulcs per panel egyedi legyen és a PIC-en belül legyen védve tárolva (belső EEPROMban pld. és azt lezárva).
A PIC -en belüli adat eeprom -mal nem lehetne megoldani?
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2015
Nem, itt az a lényeg, hogy másolás elleni védelem kell, úgy hogy a pic tartalmát nem én írom be.
Szóval ez mint hardver azonosító működne. Azt hiszem az lesz, hogy teszek egy 12Fxx piket eeprom helyett az majd azonosít, és véd is.
Üdv. 24c04, (24lc04?)
Lényeg az, hogy a 24x04es eepromok között mi a különbség? Van olyan, amibe nem lehet használni a WPt? Vagy mindegyik 24x04es eepromban van ilyen írás védő funkció? Van egy autó ECU, immibilizert kell deaktivalni. Beirom a jó programot, megy egy pár nap, aztán nem működik. Nézem az eepromot, az ECU átirta. Na mondom visszaégetem azt ami ment, és a 7es lábát összekötöm a 8assal. Az autó igy még csak be se indult.. Állítólag csak a 24LC04esen van ilyen funkció?
Sziasztok,
LC24LC256-os EEprom-ba szeretnék egy meglévő programot (.hex)-et tölteni, PICkit2-őn keresztül, de sehogy sem akar összejönni. A PICkit2 readme fájl-ban megtaláltam a pinout-ot a programozáshoz, amit elvileg jól is csináltam, de állandóan azt a hibaüzenetet dobja ki a PIC kit hogy 000-ás az EEprom címe. Olvastam az eprom adatlapjában hogy az első 3 lábbal lehet beállítani neki valamilyen címet, de milyen címet adjak neki? Csatolok 2 képet a problémáról. Előre is köszönöm! Üdv, aderka
A0, A1 és A2 lábak nem lebeghetnek, vagy GND-re vagy VCC-re kell húzni őket és eszerint beállítani a PICKit2-t is. SDA lábra kell felhúzóellenállás, 4,7 - 2,2 kOhm. A képeden lévő hibaüzenet csak annyit jelent, hogy rákattintottál a "Blank Check" gombra, a PICKit2 kiolvasta a tartalmat és szerinte az EEPROM nem üres.
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2017
Azt a címet add neki, amin a pickit2.pgn képen a levágott checkbox -ok meghatároznak. Mivel feltételezhető, hogy az egyik sincs kipipálva, kösd az A2, A1, A0 lábakat földre. Az AUX lábat a Vdd -re húzó ellenállásról ne feledkezz meg.
Köszönöm, így működik.
A felhúzó ellenállás maradt el.
Sziasztok!
Vettem 5db Atmel 28C16 eepromot. Igazából csak három kell, de 5 volt egy csomagban. Még szerencse, mert 3-4 írás után kettő már nem is volt írható rendesen. Egyiknek a fele teljesen írhatatlan, másikban 2-3 bit. Ez normális szerintetek, hogy ilyen keveset bírnak? Vagy valami vacakot fogtam ki? Esetleg léteznek trükkök a "javításra" ? Még legalább egyszer jó lenne őket felülírni a végleges kóddal A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2017
Sziasztok. Egy mosógép elektronikában találtam ezt az 41288wp eepromot,eddig ezekben az elektronikákba 24c32 volt. Ezt a 41288wp tudom irni a PIic kit 2 vel. köszönöm
Szia. Van egy 24c32 eeprom fel kell programozni.
0000-0FF 100--1FF 200--2FF 300--5FF 600--8FF 900--BFF C00--CFF D00--FFF Ezeket cím tartományokat adta meg a szerző. 100 hex-ig megy. Utána FF-k vannak a 101 hex már nem tudom írni. Tudtok ebben segíteni.
Hogy érted azt, hogy nem megy? Kellene bővebb info. Ha egy bájtot tudsz írni, akkor a többit is tudni kellene, csak a címbitek változnak. Jobb lene laponként írni de ettől perpillanat tekintsünk el.
Ahogy elnézem nagy esélyed van rá, hogy tudod írni/olvasni PICKit2-vel is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |