Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
ma volt időm megint a DHT problémával foglalkozni! Visszatettem a DHT22-es szenzort, és tettem még egy 10kOhmos ellenállást a táp és jelvonal közé! Most lassan 3 órája fut, 10 perces DeepSleep szakaszokkal, de eddig se tévesztés se hibás számítás
Szia pipi!
De volt.. ezeket a gyári modulokat használtam.. és kb 10 százalékuk mőködik is! ![]() ![]()
A katalógus 1K-t ír.
Ezt is olvastad? When power is supplied to sensor, don't send any instruction to the sensor within one second to pass unstable status. One capacitor valued 100nF can be added between VDD and GND for wave filtering.
Múltori kérdésemre azt írtad 4,7k felhúzóval próbáltad... Akkor most a mellé tettél be még egy 10k-t?
Nem.. a 4,7k-sat kivettem és egy 10k-t kapott csak. most raktam össze a 4. szenzort próbapanelon, és az is fut
Sziasztok! Olyanra programra lenne szükségem NodeMCU -ra, (Arduinon keresztül tudom rá tölteni) hogy egy gps modul RX-TX -ét Cliensként küldje egy távoli szerver ip-re. Tudtok ajánlani ilyesmit, mert amiket találok a neten (írni programot nem tudok) azok egyik sem ezt csinálja... Köszönöm!
Igen. Parazita tápos perifériák hülyét kaphatnak, ha mérés közben rángatja valami a tápot.
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2020
Sziasztok!
Lehet hogy hülyeséget fogok kérdezni de lehet az esp nél adott frekvenciával makrót behívni... mint mondjuk a PIC nél? Vagy van rá valami más megoldás? A feladat egy pwm kitöltési tényezőt kellene számolni.
MicroPythonban szoftveres Timer-ek definiálával lehet periodikus függvényhívást generálni:
Egynél több Timer is definiálható, s az egyszerűbb faladatokhoz nem muszáj új függvényt definiálni, lambdafüggvény is megadható. Például:
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2020
![]() ![]() ![]() Azt hiszem kerülni fog egy PIC is a rendszerbe..... ![]() ![]() Én ehhez nagyon kevés vagyok! Mert nem hiszem hogy találnék olyan példaprogit amit copy-past elven be tudok illeszteni!?!? A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2020
Esetleg a fel és lefutó élekre megszakítást hívni amiben lekéred az aktulis futási időt (millis). Bár nem mondtad, hogy a sajátját vagy külső PWM-et, de a sajátját is rákötheted egy INT lábra.
Külső pwm...
Egy modellen kellene figyelni az egyik csatorna kitöltöttségét! 20 ms a ciklushossz és ebbe a 20 miliszekundumba kap 1 és 2 ms hosszúságú jelet. Az 1 ms a teljesen balra téritett kar az 1.5 ms a közép állás a 2 ms pedig a teljesen jobbra térített. Abba bizom hogy legalább 0.1 ms pontosságot tudok elérni . Nekem az adottbcsatornán egy "poti" van... így tulajdon képpen a potiból tudnék egy 5 állásos kapcsolót csinálni. De a program bonyolultsága és az én nagyon kevés ilyen irányú tudásom miatt valószinűleg áttérek a Flowcode-ra és egy PIC re!
Ha ilyen kicsi a kitöltési idő akkor van egy kisebb változatta is ami microsecundumokban számol, micros(). Próbáld ki mit tudsz vele elérni.
Sziasztok!
Tudtok olyan gyári, kínai, akármilyen modulról, ami tasmotálható, és van rajta fázishasításos BEMENET! a lényeg: a házban minden szobában IR távirányítható/dimmelhető kapcsolók vannak, és ezek a sorolóba bele vannak illesztve. Olyan modult keresek, aminél adott a lehetőség az eredeti funkció megtartására. Ott a shelly 1, Bővebben: Link de ennek csak kapcsoló bemenete van. Az volna a cél, hogy az eredeti, IR funkciós fényerő szabályzás megmaradjon, a wifi mellett.. Vagyis attól, hogy lehet wifin kapcsolni, szabályozni, megmaradjon a "hagyományos" kézzel tapogatva, és az IR is... Van ilyen?
"tasmotálható" Ezt elmagyaráznád, mit is jelent?
Nem nézek reklámokat. Írd le magyarul.
Ha érdekel megnézed.
Valószínűleg nem fogsz találni olyat ami a te X-edik típusoddal működik, ezek általában márka szerint párosíthatóak, ráadásul olyat amiben ESP8266 van. Ha a sonoffnak nincs akkor nem sokat jósolok. Valamint nem egészen értem milyen dimmereid is vannak, esetleg azokról sem ártana valami info. Először infráról beszéltél, aztán meg tapizásról is. A dimmer a lámpánál van és a tapis vezérlő is infra jelet ad, vagy a tapis vezérlő egyben a dimmer is és csak a távirányító az infra? Miért nem építesz egyet? ESP8266-ot meg IR LED-et lehet venni. Ha tudod hogy működik a TASMOTA irmware akkor csak a megfelelő lábakat kell használnod az IR adó jeléhez, meg dekódolnod kell a távirányító jeleket. Az sem bonyolult egy IR fotodiódával vagy hasonlóval.
Egyetértek. Tetszőleges ESP alapú dimmerhez nem nagy kunszt infra vevőt illeszteni.
Szia!
Ezek Legrand valena kapcsolók/sorolóba illesztett dimmerek. Van kézi tapi, meg IR vevő benne. Hosszan nyomod bármely gombot, elengeded, hosszan nyomod, akkor szabályoz... A lényeg az lenne, hogy a home assistant alá belehergelve távolról is lehessen állitani, de helyben is...
Üdv!
Van egy NodeMCU-32S. Arduino IDE-vel próbálom flashelni, de nem megy. A flash gombbal nincs baj azt végigmértem. A 3,3V is megvan. Most bontottam ki a HEstore-os csomagból. ![]() A baj az, hogy május 12.-ei rendelés, vissza már nem veszik. Cseréljem a CP2101-et?
Semmiféle kommunikàcióra nem hajlandó?
Nem. Ha resetet nyomok sem látszik a bootolás a soros monitoron.
Esetleg forrasztàsi hiba?
A wroom jól van felforrasztva. A CP2102 lehet kontaktos mert ugye QFN, de rámelegítettem hőléggel. Maximum még teljesen leveszem és visszaforrasztom.
Javítok. Látom a bootot a soros monitoron.
Kipróbáltam Pl2303-as átalakítóval az rx-tx lábon. Ugyanaz a helyzet. Bootot látom a soros monitoron, de flashelni nem tudom. Lehet, hogy kuka? Jobban is melegszik mint a többi. Szerintem hibás a Wroom chip. A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2020
Sziasztok.
Ezt a programot szeretném lefordítani esp32 alaplapra,de alaplapi hibát ír.Mi lehet a hiba?
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |