Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   356 / 626
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Júl 27, 2020 /

Kimondottan érdekesség, hogy ezt hosszú évek óta nem tudják/akarják megoldani. Időnként felröppen a hír, hogy egy-egy kamion alászorult.
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Júl 27, 2020 /

Volt annál durvább is, amikor emeletes busz fejelte le (bámészkodó) utasokkal
Ha engem kérdeznének meg, akkor kaput/figyelmezetőt a lejáró elé tenném, nem utána.
De nem kérdezett még meg senki erről...
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2020
(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Júl 27, 2020 /

Majd az uj polgármester biztos megcsináltatja....
(#) Hp41C válasza Gafly hozzászólására (») Júl 27, 2020 /

Mindkét irányból van már optikai figyelmeztető. A városközpontból kifelé a benzinkút után (kút és a figyelmeztető között lehajtási lehetőség is van), befelé Ferihegy I után, ahol még lehet sávot váltani. Egyébként három ilyen aluljáró volt a Gyorsforgalmin (a 70 -es korlát és a BKV buszok felterelése után inkább Lassúforgalmi úton). Kettő helyett ma már felüljáró van, a Kőhídnál egyéb műtárgy akadályozhatja a megvalósítást: szennyvíz átemelő.
(#) bbb válasza Gafly hozzászólására (») Júl 27, 2020 /

Attól függ melyikre gondolsz... Ha a gyorsforgalmira, ami a reptér fele megy, ott megszámolták mennyi jelzést és figyelmeztetést hagyott figyelmen kívül a buszos, mire beszorult - elég szép szám volt ez, s legalább két helyen ki tudott volna előtte hajtani.

Az ilyen esetekre kellene használniuk a nem létező eszük mellett olyan navigációs rendszert, ami tudja az útvonalon milyen magasságú járművel lehet közlekedni (létezik ilyen, kamionosok se mindig használják, mert minek is, jó a sima navi, ami a személyautóknak van kitalálva).
(#) szs hozzászólása Júl 28, 2020 / 2

A múltkorában mutattam néktek, mit is lehet időnként találni a kidobásra ítélt lomok közt, elektronikai holladéknak nevezve... Az rft rádióról van szó.
Most pedig találtam hzzávaló (ámbár Videoton gyártmányú) hangszórót, pont 10w-os, 4ohmos, és még a borítása is ugyanolyan hosszanti faerezetű. És mindez működik! Én most nagyon örülök!
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2020
(#) Epu2 válasza bbb hozzászólására (») Júl 29, 2020 /

Az optikai jelzèst könnyü kihagyni. Ha a soför nem jut el agyilag a magassägig, nem néz felfelé. Olyan kell ami kolopmol a tetejön legaläbb két erösségi fokozatban. De utäna legyen kihajtäsi lehetöség.
(#) Inhouse válasza szs hozzászólására (») Júl 29, 2020 /

Én a múltkor ezt találtam, Grundig CCF8300. Kis takarítás és működik minden része.
Illetve volt ott még egy lineáris karú lemezjátszó, de hangszedő nélkül, kicsit romosan, azt otthagytam.
(#) Gafly hozzászólása Júl 30, 2020 /

(#) szalamandra válasza Gafly hozzászólására (») Júl 30, 2020 / 1

Meg a vizecskét.
(#) sany válasza szalamandra hozzászólására (») Júl 30, 2020 /

Lehet anélkül nem nagyon bírta volna.
(#) bitmixer válasza szalamandra hozzászólására (») Júl 31, 2020 /

Így lett élete végére SZTAKANovista (orosz help: sztakan=pohár)
(#) szalamandra válasza bitmixer hozzászólására (») Júl 31, 2020 /

Érdekes az eredeti linkelt cikk, számomra azonban a szokásos orosz csodahősökről szól, akikről gyermekük nyilatkozik sok év távlatából párás szemmel. A cikk szerzője is ismeretlen, ami szerintem alap lenne egy ilyen publikációnál.

Ebben a cikkben kicsit másképp mutatják be:
Bővebben: Link

További gondolatok, wikiről, ahol forrásokat is feltüntették.

Valódi teljesítménye:
A The New York Times egy 1985-ös cikkében rámutat, hogy Sztahanov valójában csak azért tudta véghez vinni ezt a hőstettet, mert a párt előre megszervezte az eseményt és több bányász segített neki. Idézték Konsztantyin G. Petrovot, a Centralnaja-Irmino párttitkárát, aki szerint: „Nem kellett, hogy Sztahanov legyen az első… bárki lehetett volna. Végül is nem egy bányászon múlt a rekord megdöntése, hanem egy új szénfejtési módszeren.”

Eredeti neve:
Születéskori neve Andrej volt, azonban a világrekord felállítása után tévesen, Alekszejként jelent meg a Pravdában. Az amúgy előre eltervezett eseményről ugyanis a bányából táviratot küldtek az újságnak, de abba csak a hős nevének A. kezdőbetűjét írták be. Az újságírók rövid gondolkodás után az Alekszej mellett döntöttek. Később Sztahanov erről levelet írt Sztálinnak, de ő azt válaszolta: „A Pravdánál nem tévedhetnek!” Röviddel ezután kicserélték a személyi iratait és a pártkönyvét, ahol már az Alekszej név szerepelt.
(#) nagym6 válasza szalamandra hozzászólására (») Júl 31, 2020 /

Idézet:
„a párt előre megszervezte az eseményt”
Ez már az akkori ottani világ ismeretében is kalkulálható volt. Valamivel buzdítani akarták a népet. Egy ember abban a világban nem tudott volna semmit kezdeményezni.
Volt ilyesmi mozifilm is, ha jól emlékszem címe "A prémium" vagy valami hasonló. Arról szólt, hogy építkezésen egy dolgozó visszaadta a prémiumát, mert szerinte nem érdemelte meg. Az egész iskolánknak meg kellett nézni, óraidőben vonult a suli a moziba kötelezően. Népnevelés, ráhatás.
(#) szalamandra válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 31, 2020 /

Az eredménye is meglett, hisz még évek múlva is emlékszel rá
(#) nagym6 válasza szalamandra hozzászólására (») Júl 31, 2020 /

Kb.: 44 éve volt, és íme a negatív hatás is tud nagyon emlékezetes maradni. Rendkívül vontatott unalmas volt, viszont nem kellett suliban órán lenni, ennyi pozitívum is volt benne.
(#) Massawa válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 31, 2020 /

Sajnos a vasfüggöny másik oldalán sem igen mentek a dolgok máshogyan. Emlékszem egy kb 2002-s kongresszusra az USA-ban, ahol az egész tisztelt társaságnak a világ minden sarkábol meg kellett néznie az akkori amerikai höskölteményt (1,5 orás filmet a cimére már nem emlekszem, biztos a nagy siker miatt) amit a Jugoszláv háboruban vitt végre. Természetesen egyedül gyözte le Milosevics meg Karadzics stb katonáit. De hasonlo filmek készültek a vietnami meg a többi "világmegválto" haborurol meg eseményröl is.
Vagy elég megnézni Merkel asszonyrol készült uj német propaganda filmet, ahol mindenki árulo meg csalo ( beleértve miniszterelnökünket, aki egyenesen Lucifer a filmben), aki nem engedi be a "szegény" migránsokat, és csak a Mutti dönt helyesen.....
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2020
(#) Massawa válasza szalamandra hozzászólására (») Júl 31, 2020 /

Ez meg a jelen korunk legnagyobb rákfenéje:
Akkoriban a
Idézet:
mert a párt előre megszervezte az eseményt
, mindenki tudta ezt és mindenki a maga esze szerint állt az ügyhöz.
A mai "hösköltemények" szerzöi meg alattomosan eltitkolják kinek a megbizásából teszik azt amit tesznek, tüntetnek kétes célokért és hülyitik a népet mindenféle zagyvasággal.
(#) Udvari Zsombor válasza Massawa hozzászólására (») Júl 31, 2020 /

Tipikus. "Minden szentnek magafelé hajlik a keze." - tartja a közmondás, ami úgy tűnik, hogy vezetők vagy fontosabb személyek esetében megtöbbszöröződhet, ezek szerint legtöbbször negatív értelemben...
(#) sonajkniz válasza Massawa hozzászólására (») Júl 31, 2020 / 2

Idézet:
„hülyitik a népet mindenféle zagyvasággal”

Erre lassan már nem is lesz szükségük. A "nép" önnönmagát is tudja professzionális módon hülyíteni a félreinformációs hírportálok (facebbokk és társai) segítségével.

Legújabb saját tapasztalat:
A fiam a hasznaltauto.hu-n meghirdette eladásra a motorját. A linket erről a hírdetésről megosztotta a facebookon. Egy órán bellül jött a kérdés: "Megvan-e még a motor, mennyi az ára, és mit lehet tudni róla?"
Elmagyarázta, mint apa a hülyegyerekének, hogy ott a link, tessék rákattintani. Még aznap ötször jött ugyanez a kérdés, ugyan oda.
Ennél tovább már hova kell hülyíteni?
(#) Massawa válasza sonajkniz hozzászólására (») Júl 31, 2020 /

Épp most volt egy kisebb konfliktusom egy hös bicajossal. Vagy 3 éve tüntetéseket szerveztek ( nem tudom, hogy ö is köztük volt), hogy *** fontos lenne egy bicikliut. Hihetetlen, de megépült teljesen elválasztva az autouttol, s meg egy kis alagutat is épitettek nekik, hogy ne kelljen keresztezni egy másik 3 sávos utat. Ma jövök a kocsimmal, ki tántorog elöttem Eddy Merkx felszerelésben a föuton? A bicajos barom. Rádudáltam, és mutatom neki az üresen kongo bicajos utat kb 6 méterre a föuttol. A barom megsértödik meg visszapofázik!
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2020
Moderátor által szerkesztve
(#) nagym6 válasza Massawa hozzászólására (») Júl 31, 2020 /

Idézet:
„Vagy 3 éve tüntetéseket szerveztek ( nem tudom, hogy ö is köztük volt), hogy *** fontos lenne egy bicikliut.”
Sok épült mifelénk is, mozogjunk jelszóval követeli a lakosság, csak biciklis nincs rajta. Egyik legalább 15-20 Km pazar aszfaltozott bicóút. Gyakran jártam arra két évig kocsival, ritkán láttam ott bicósokat, de mindig ugyanazt a kb. tíz embert. Mondhatni ő értük épült sokszáz milliókból.
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2020
Moderátor által szerkesztve
(#) Massawa válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 31, 2020 / 1

Mifelénk is ez van. Igaz, hogy vagy 40 km-re vagyunk a fövárosi népségtöl, akik "el sem tudják képzelni" az életet bicikliut nélkül ( hát mégha biciklizni is tudnának). Itt vidéken mindenki immár vagy 100 éve bicajozik bicikliut nélkül is, és ha kell, akkor akár a frissen vágott tarlo sem akadály ha a cél világos. Két hete egy méröberendezést szereltek a bicajos utra, mert félö volt, hogy kinö rajta a kukorica. Kell valami kézenfoghato bizonyiték a milliok elköltésére.
Az itteniek meg amugy is a legrövidebb uton bicajoznak oda, ahova kell.
(#) lazsi válasza Massawa hozzászólására (») Júl 31, 2020 /

A rendőrségnek igen jó bevételi forrása lehetne a barom biciklisekből... (A normális biciklisek sajnos sokkal kevesebben vannak... De láttam már olyat is!) Csak meg kellene állniuk a megfelelő helyeken és büntetni. Még trafipax sem kellene, tehát sokkal olcsóbb lenne, mint autósokat büntetni... Kerékpársáv nem használata, kanyarodási szabályok, egyirányú utca, piros lámpa, zebrán átkelés (mert a zebrán a gyalogosok kelhetnek át, a kerékpárosoknak -elvileg- a zebránál le kellene szállniuk a bicikliről, áttolniuk, majd a túloldalon visszaszállni rá...), autóút használata (Igen, az M0-on láttam valakit biciklizni!) csak hogy a leggyakrabbakat említsem...
De pl. az is nonszensz, hogy nagyon sok egyirányú utcába beengedték a bicikliseket szemből (táblával), oda is, ahol a parkoló autók között éppen annyi hely van, hogy jó esetben elfér egy autó. De ha szemből jön egy biciklis, akkor hogyan tartsam meg az elvárt 1m-es távolságot tőle??? Oda nem kellene beengedni szemből, ahol nem fér el! De ez nem az ő hibájuk, hanem az út kezelőjéé, aki kitette a megengedő táblát.

Ja, igen, mindenhová biciklis-utat építenek. Ahol van, ott meg felfestik az úttestre a biciklis-sávot. Mint pl. az ELTE körüli a Magyar Tudósok Körútján. Eredetileg az úttest mindkét oldalán van járda, és az egyik oldalon kiépített kerékpárút, de kb. egy éve felfestették az úttestre a kerékpársávot.
(#) Massawa válasza lazsi hozzászólására (») Júl 31, 2020 /

Idézet:
„De láttam már olyat is!”

Nicsak, hol? A Guiness csodák könyvében, vagy a cirkuszi podiumon????
(#) kameleon2 válasza lazsi hozzászólására (») Júl 31, 2020 /

Frissen kiépítették, felfestették a Ferenc körúton a bicikli sávot. Van nekik biciklis lámpájuk - külön. SOHA nem álltak meg eddig a piros jelzésnél az üllői út előtt. Ha meg elcsapja őket - teljes joggal egy zöldön áthajtó autós, akkor az autóst veszik elő. Én bicikliztem, biciklizek eleget. De a barom biciklis szerintem az élet más területén is barom. Szerintem érdemes lenne egy bringatraffit felszerelni az ilyen lámpákhoz 8k-s kamerával, ami a facebookra dobja az arcát egyből, ha már rendszáma, jogosítványa és esze nincs, csak arca. A műegyetem után a Petőfi hídra jobbra fordulva is kereszteznie kell az autósoknak a biciklisávot. Ráadásul teljesen vakrepülésben, mert holttérből bukkan elő a bringás. A lámpa ugyan piros nekik (sajna néhol párhuzamosan zöld, ami a lehető legrosszabb konstelláció), de ezzel ugye minek foglalkozzon a bringás - lassítson a hülye autós - aki mellesleg nem is látja. Az Erzsébet híd alatt az Attila út felé nem egyszer a gyalogátkelőn masíroznak át a túristák segway-el. Nyilván nem szálnak le - és sokszor nagyon hirtelen, a semmiből bukkannak fel. Nekik sem kell rendszám és jogsi, de ha elütöm én vagyok a hülye. Pedig az én féktávom és sebességem gyalogosra van méretezve és látható átkelőre. Nem láthatatlanul az útra száguldókra. Majdnem ugyanott csak kicsit feljebb kifutott fejhallgatóval egy gyerek elém a zebrán - szintén egy bokor mögül. Ezekre nem lehet ép ésszel felkészülni. A budai rakparton nem egyszer látom a bringás fején az usanka méretű fejhallgatót. Még véletlenül se hallja meg, ha keresztezi a villamost...
(#) granpa válasza Massawa hozzászólására (») Júl 31, 2020 /

Ott is érvényes: A népesség ~10 %-a hibás! Na, ők a hibásak, mert kilógnak a normáltalanok közül.
(#) Massawa válasza granpa hozzászólására (») Júl 31, 2020 /

Áh dehogyis. A hazunktol alig 50 m-re megy egy extra komfortos bicikliut (kilométerenkěnt pihenövel. Gyönyöru napfényes tavaszi hétvégén 7 ( hetes) bicajost számoltak meg rajta a diákok! Most idetelepitettek egy elektronikus számlálot. (Amugy a családban mindenki bicajozik, én is azzal járok a boltba. igaz, hogy a bolt nem a bicajut mentén van.
)
(#) Massawa válasza kameleon2 hozzászólására (») Júl 31, 2020 /

Vannak nagyvárosok ahol a segwayt már kitiltották a turista k alol, söt ha jol tudom az e-rollekenek is befellegzett.
Ha egy ut közut, akkor ott garantálni kell minden résztvevönek az azonos jogokat, márpedig ez valahogy ezekre a kétkereküt használokra ez nem igen vonatkozik.
(#) granpa válasza Massawa hozzászólására (») Júl 31, 2020 /

Nálunk ilyenkor százával rajzanak a bringások a bringaúton. De tavasztól (leszámítva az ideit) őszig is rendesen van forgalom rajta. Igaz, dühöngök eleget miattuk, mert fogalmuk sincs az alap közlekedési morálról, szabályokról. Az a baj, ha bemegyek Keszthelyre a boltba (~25 km, oda-vissza) korán (hogy ne zavarjanak), visszafelé már agyvérzés és infarktus közt tekerek, annyi barom van. Ráadásul az új (EU-pénzből!) utat hülyék tervezték olyan sz.. a vonalvezetése, helye! Ahelyett, hogy tizedéből a régit újították volna fel, ami már lassan használhatatlan!
Következő: »»   356 / 626
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem