Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Proteus
Sziasztok.
Használnám a proteus 8-at de egy idő után magától kikapcsol. Tudja valaki hogy mitől lehet ez? Win10 alatt futna. Köszönöm.
Melyik verzió 8.0, 8.1 ...8.7
Mikor áll le, szimuláció közben, vagy rajzközben véletlenszerűen ? Annyit tudok mondani, hogy a 8.0 nem volt stabil nálam sem win7-alatt
Üdv.
8.0. Bármikor leállhat. Rajzolás közben is folyamatosan nyomkodtam a mentést, mert kezdhettem előröl. Most a 7.8-ast használom, de váltani szeretnék egy újabbra. Köszönöm a válaszod, mert meg is írtad a megoldást. 8.0 az kuka.
Azért áll le, mert nem fizettél érte.
csak én gondolom úgy, hogy ilyen kérdést nem kéne itt feltenni?
Halvány esély van rá, hogy a saját topikjában tudnak. Feltéve ha fel is teszed a kérdésed.
Köszönöm a választ!
A kérdésem a következő: PCB tervezésekor azokat a vezetősávokat, melyeket nem akarok forrasztásgátló bevonattal ellátni hogyan készítsem el? (A JLCPCB-vel lenne gyártatva a nyák, és vannak olyan vezetősávok, melyek további ónozást igényelnek.)
Sziasztok!
Ti hogy állítjátok be a proteus virtualterminán baudratejét? A PIC18F27J53 hoz próbálom beállítani de valamiért nem tolerálja a PLL-t. Ha a PLL be van kapcsolva a virtual terninal megzavarodik.... (proteus 8) PLL nélkül megy.
Sziasztok!
Nem találok megoldást, lehet ilyen léptetőmotor nincs is. A kérdésem: A proteus tud VR stepper motort modellezni? 12 fog 5 fázis pentagon elrendezésben? Privátban is segítséget kérnék! Fontos lenne! Köszönöm!
Én nem találtam csak csillagot.
Szerintem máshogy kell lemodellezned.
Sziasztok! Proteusban, hogyan tudnám ezt az egyszerű oszcillátort életre kelteni? Próbáltam ground nélkül és ground-al, de nem megy. Köszönöm előre is a segítségeteket!
Páratlan számú kaput használj.
Rakj még fel egy nyomógombot és egy ellenállást, és vigyél be az áramkörbe zajt az egyik bemenetre (indulás után megnyomd egy pillanatra). Ez ugye szimuláció, a valóságban zajosak az alkatrészek, a szimulációban meg minden tökéletes.
Hogy valami haszna is legyen, neked kell megtalálnod a miértet
Úgy, ha letesteled a két ellenállás és a kondenzátor közös pontját, nem is fog működni.
Köszönöm a segítő válaszokat! Nem szokásom rohanni a segítségért, ha valami nem működik, de ezt a kapcsolást már régóta variálom hiába, ezért kérdeztem. Holnap megpróbálom a leírtak alapján variálni. Dolgoztam már 4011-el kb. 25-30 évvel ezelőtt csináltam tv szervizhez egy hálóábra generátort, elsőre indult. De mivel most kevés az időm, gondoltam, hogy a gépen megnézem. Próbáltam testelés nélkül is, de akkor sem ment. Az alkatrészekkel is variáltam, de hiába. A zaj bevitel és a páratlan kapu újdonság. Még egyszer nagyon köszönöm!
Variálni nem kell, se zaj se egyéb vudura nincs szükség, a kapcsolásod jó (GND nem kell oda)
Problémád az okozza, hogy kapu lévén a program digitális és analog szimulációt is lehetővé tesz. Jelen esetben a kapcsolásod analog, ezért analog IC szimulációra van szükség. Program alapértelmezett tipus digitális, ezért jobb egér a kapun és tulajdonságokban állítsd át analogra az IC-t. (ahogy azt előzőleg csatoltam)
Üdv. Niedziela! Nem tudtam kipróbálni amit küldtél, két gépen is megpróbáltam de nem fogadta el a proteus. A leírásod alapján átállítottam és így már működik! Nagyon köszönöm a segítségedet!
Űdv!
Létezik a proteusban villogó led alkatrész? Olyan mint a boltban kapható ami másodpercenként villog kb..
Sziasztok! Egy kis dallamot írtam 12F675-re. De mivel kicsi a memóriája nem fért bele az egész dal. Ekkor átírtam 16F877A-ra, a megírással nem is volt gondom. A Protessal igen, nagyon lassan játssza le dalt. Próbáltam a kristályt 8MHz-re állítani, de nem megy rendes sebességgel. Próbálkoztam még 16F84A-val is, de ugyanaz a helyzet, lassú. Ekkor kivettem a kristályt és lejátszotta a dalt ugyanolyan lassan mint amikor bent volt. Tehát a külső kristályt nem veszi figyelembe. Vajon miért, és mit kell állítani, hogy menjen rendesen? Rakok fel egy képet a kapcsolásról. Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2023
Az U2 adatainál mi van beírva frekvenciának?
Ugyanis azt veszi figyalembe.
Üdvözöllek Brato! Nagyon köszönöm a segítséget! Ezt nem tudtam, hogy ott is be kell állítani a frekit. Most már rendesen szól. Nagy-nagy köszönet!
Sziasztok! Ha ISIS-ben megrajzolom a tervet, ami tartalmaz 7 szegmenses kijelzőt, az miként oldható meg, hogy az ARES-ben tervezéskor bent legyen az alkatrészlistában? Mindent berak, csak a kijelzőt nem!
7.8 -as verzió.
Nem hiányzik a footprintje? Szimulációs alkatrészeknél tipikusan nincs, de amikor kiválasztod, ott kellene lennie, milyen lábkiosztásút választasz. Ha nincs hozzárendelt footprint, akkor nem jelenik meg.
Szögletes lábú alkatrész => SMDSziasztok!ACS758 árammérő lába "sloted"-nek van létrehozva (ez a vastag téglalap alakú láb, amin rohangál a mérendő áram). A nézetek szerint lyuk, de a PCBWAY gerbernézője SMD-nek látja. Mi a titok? Hol megyünk el egymás mellett? (mert nagyon nem lenne jó, ha a NYÁK SMD-lábbal készülne el.) |
Bejelentkezés
Hirdetés |