Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Jó szerencsét! Azt a kapcslási rajzot hol találom meg? Köszönöm a választ.
Itt a fórumon a cikkek közt .
Idézet: „A kapcsolás az alap Tom025 féle rajz... ...Azt a kapcslási rajzot hol találom meg?”
Nem volt teljesen egyértelmű mert láttam már sokféle nixi kapcsolást ...
Idézet: Biztos ? „A kérdés egyértelmű volt.” A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2020
Köszönöm!
Ezt is köszönöm!
Szia!
A vezérlés kapcsolása itt van: Tom025 féle óra A táp része viszont nem külön trafós, hanem a 12V-ról állítja elő a 180V-ot, azt vicsys tervezte: táp kapcs
Köszönöm. Örömmel látom, hogy valakik tudták értelmezni a kérdésem.
Írhatnál róla, hogy milyen volt a műszer ebéd után (alatt).
Elég durva volt műszer nélkül is. Éreztem már párat életemben de ekkorát még nem.
Lásd melléklet, jelölt tüske. Mivel nagyon érzékenyre van állítva, gyakorlatilag túlcsordulást okozott, a maximális értéket mutatta.
A 20 megás verziót most teszteljük , és reményeim szerint lesz egy RTC-s változat is
És a videó az óra működéséről A hardver Madzagos mesternél található (Tom25 féle) köszönöm a program tesztelésében nyújtott segítségét .
Nekem egy facebookos felület jelenik meg a linkedre kattintva (az előzőnél is ugyanígy). De hiába lépek be, nem történik semmi, nincs videó, csak egy fehér felület.
Jól néz ki.
A facebook csoport tagjai láthatják csak. (Zárt csoport).
Sziasztok!
A napokban kereste egy fórumtárs a Rádió Technikában (is) megjelent régi cikket, ami szerint szeretne építeni egy "mestertranszformátort". Ötletadóként megosztom az általam néhány éve épített sokadik (remélem ez már nálam marad), ilyen biztonsági leválasztóként is használható készüléket. Az alap a Kaposvári Villamossági Gyár 400 VA-es dupla csévetestes biztonsági trafója. A 220 V-os primer maradt változatlan, a külön csévetesten lévő eredeti szekunder helyére kerültek a 10x1 V, 10x10 V, és 2x100 V-os tekercsek, illetve néhány segédtekercs a műszereknek. 30 V-ig 3 A, afölött 1,2 A a tartós terhelhetősége. A 3 yaxley strapabíró kerámia (Made in CCCP), a váltásoknál nem zárja rövidre a két egymás melletti szegmenst, ez lényeges szempont. Van egy lágyindító a bemeneten, a kimeneten graetz híd is, így rendelkezésre áll AC, illetve szűretlen DC feszültség is. Mivel volt régebbről LD110, LD111 alapú műszer, így a kimeneti feszültség és árammérés is megoldott, némi trükkel. A doboza ragasztott laminált padló, és egy Aiwa mini hifi burkolata. Egy toroidos leválasztóhoz képest, itt hátrány a kapcsolgatáskori "áramkimaradás", de ez gyakorlatilag nekem nem került pénzbe. Viszont a linkelt Statronnal ellentétben, ez az alacsonyabb (kb. 20-25 V) alatti feszültségeken sem terhelésfüggő. A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2020
Lehet oda kellett volna felraknod nem ide.Ez itt nyitott csoport.
Nem véletlenül raktam fel ide is. De a kedvedért moderálást kértem rá.
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2021
Letöltöttem a pofakönyvből remélem így már látszik a videó
|
Bejelentkezés
Hirdetés |