Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Itt a videó a végleges verzióról , a felső az eredeti Tom25 óra
alatta (ugyanaz a kapcsolás) az én programommal
Megnéztem a videót. Felületesen ismerem csak a témát, ezért nem tudom mire kellene figyelni. Annyi különbséget látok a felső és az alsó óra között, hogy egymáshoz képest van 1 perc eltérés.
Az alsón a 10 perc elérésekor elkezdenek futni-pörögni a számok (az órában nem használt karaktereket is mozgatja ) A nixi cső hajlamos a katódmérgezésre a nem használt karaktereken .
de ha így folyamatosan megy (óránként 2* akkor inkább mérgezés megelőzés és látványelem) Bocs most látszik a videó de nem az a rész ami változott . megkeresem azt amit fel akartam rakni .. A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2021
Láttam ilyet a korábbi videón.
Remek ötlet, gratulálok hozzá. (Elegendő az a nagyon rövid felvillanási idő a hatékony "méregtelenítéshez"? A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2021
Ha leállítod a videót és lépteted, akkor látható hogy a felső nixi fényereje hullámzó, míg az alsó állandó.
Nagyon jó megfigyelő vagy. Így, hogy felhívtad rá a figyelmet, már én is látom a normál sebesség mellett is. Szinte villog a felső, és most zavarja is a szemem. Az alsón ez a hatás alig érzékelhető.
Csak az a lényeg hogy használva legyen minden karakter ,akkor nem következik be a "mérgezés" ha már előjött akkor hosszabb ideig kihajtva a karaktereket (akár 1-3 másodperc és megemelt anód feszültséggel még menthető a csövek többsége) de ez már egy másik történet . A villogás csak a videón látszik élőben nem . Csak meg lett az a videó amin látszik a "pörgetés"
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2021
A villogás csak a videón jön elő , valószínűleg az eredeti programban alacsonyabb a PWM frekvenciája , azt hogy "hullámzik" nem tudom mitől lehet .
Az ilyen "hullámzós" dolgok tipikusan akkor jönnek elő, amikor a freki, vagy valami harmónikus összemérhető a kamera mintavételezési frekvenciájával. Szoktak lenni hangszórós videók a YT-on, amikor konkrétan hullámozni látszik a membrán. Ez is ugyanaz lehet..
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2021
Talán attól lehet hogy az egyik óra előrébb volt ezért rászinkronizált a teló kamerája , és a másik nem fért bele a szinkronba ?
Fénypisztoly! Egy jó erős fényű zseblámpa és egy (kirakodóvásárokon is kapható) fa pisztoly forma előnyeinek ötvözése! A lapos 9V LEDet és a 9V elemtartót itt rendeltem HEstore-ból, a "ravasz" gomb régi vonalas telefon földelő gombja volt (nem spóroltam a melegragasztóval). Az oldalán pusztán csak a biztonságérzet kedvéért van a LED-del sorban egy 22Ω ellenállás. Használata pofonegyszerű: addig világít amíg nyomod - ha fény kell akkor csak célzás és "lövés".
(Ezt nem most csináltam, hanem még legalább másfél éve, a LED-et és elemtartót viszont nemrég cseréltem le a linkeltre.)
Ilyen "hasznos szerkezetet" már rég nem láttam! Nem tudok mit mondani,adok egy mancsot.
Csatlakozom az előttem szólóhoz , annyi észrevétellel hogy TEK -esre ne világíts rá mert visszalő !
"fegyvernek látszó tárgy "
Egy pisztolynál a füst és a durranás egy természetes jelenség.
A 22 Ω -os ellenállást egy kicsit megnövelném, kb. 470 Ω-osra.
Csak hallomásból, nem tudom volt-e valóban ilyen.
Volt az a bizonyos radarpisztoly. Alakra olyan. Állítólag egy védett személy testőrsége emiatt véletlenül karikára lőtte igazi fegyverrel a bokorból, félig takarva méricskélő közúti közeget.... Aztán ez a radar valahogy el is tűnt a használatból. El tudom képzelni, hogy adott esetben a gyors reagálási kényszer hibákat hoz elő. A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2021
Csinálj belőle sörétest és akkor mehetsz szárnyasra is.
Na jó ez a humor része volt. jó az igy is! Autó akkuról már engedély köteles lesz . Ezzel számolj!
Pirosra kell festeni a cső végét, elvileg a játékpisztolyokét is.....
Régebben, talán a 86-os fiúk könyvében volt fénypisztoly izzóval. Ott egy 9V-os elemről töltődött egy nagy kondi és a ravasz elsütésekor azt sütötte az izzóra. Szuper volt, megcsináltam.
Ennek a videónak az a lényege, hogy a kaqkk féle programnak picit másképpen működik a multiplexelése, mint az eredeti Tom025 programnak, emiatt 180V helyett 210V-ot kellett adni a csöveknek, hogy ugyanakkora fényerővel világítsanak. Vagy természetesen a katódellenállásokat is kisebbre lehet venni. Élőben egyik óra sem villódzik természetesen, ez a telefonos videó miatt van.
Ez nagyon menő, igazán tetszik.
Lézeres irányzék nem lesz hozzá?
Bocs nem szóltam, jó a 22 Ω-os ellenállás is. Jó lesz így.
Léteznek 3V, 6V, 9V, 18V nyitófeszültségű ledek is. Ezekben több led chip van sorba kötve a tokon belül (rendre 1, 2, 3, 6 db). A 9V-oshoz pont jó lenne a 22Ω, bár tartok tőle, hogy jelen esetben nem ez a helyzet.
Igen, most már láttam az adat tábláját.
Idézet: „Üzemi feszültség 8.5...10.5V” A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2021
Lehet eszementnek nevezni ... turbófóka. Béta verzió, de amilyen hebrák, olyan jól működik.
A felmosóvödör hajtóműve meghalt, meg volt egy szétégett kapcsolójú akkus fúróm. Plusz egy bontott laptop akku és egy megnagyobbított gombú BKV kapcsoló.
Azt nem ismerem... Viszont ez nem csak villanni képes, mivel te helyezed rá az elemet a LED-re a "ravasz" nyomógombbal és addig világít amíg nyomod.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2021
Ha akkora probléma lenne a forma, akkor a kirakodóvásárokon a fajáték-árusok nem árusíthatnának pisztoly formájú "fahasábot" sem (ez is eredetileg az volt). Ugye?
Idézet: , ha nem esne a LED-en is feszültség.„A 9V-oshoz pont jó lenne a 22Ω,...” A Tápfeszültségből levonjuk a LED-en eső feszültségett, osztjuk a LED áramával, és megkapjuk mekkora ellenállás kell ... Aztán jön a: "De így is működik!" ( mert szerencsére az elemeknek nem nulla a belső ellenállása, a LED-ek meg világítanak kisebb áramról is stb, stb... )
Ugyan nem itt, de amerikában lelőnek bárkit egy gyors mozdulat után, még akkor is, ha csak telefon van a kezükben, pláne, ha feketék.
Ilyennel nem viccelődnék! Még korábban egy kirakodóvásárral együttjáró eseményre elvittem magammal a fénypisztolyt, hogy megmutassam az árusnak (akitől korábban ugyanott vettem) hogy milyen remek cucc lett a fa termékéből, és problémamentesen ment az egész, pedig még vonaton is utaztunk, mindvégig nálam volt a fénypisztoly (pisztoly alakú tárgy).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |