Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Granpa jól adta meg, hogy az MTS105 egy hőszenzor (azaz egy olyan tranzisztor amelynek a bázis-emitter feszültsége lineárisan és nagy pontossággal változik a hőmérséklettel).
Az adatalapja:mts105
A kapcsolásban a Q318 stabilizálja a nyugalmi áramot.
A Q108, Q126 a pozitív oldal visszahajló karakterisztikájú áramkorlátozója, ami a táp és a kimeneti feszültség különbözetének pillanatnyi értékét és az emitter-ellenállásokon eső feszültséget dolgozza fel. A Q108 túlterhelés esetén a 16 mA-es meghajtó áramot vonja el a teljesítményfokozattól, a Q126 pedig alacsony jelnél söntöli az R922-t. Az áramkör működése általános tranzisztorokkal biztosítható. A jelölés véletlen egyezése, vagy elírás lehet az a hőszenzor.
A PN4250, 2N4250 jelöléssel a keresztreferenciákban kereshető (van).
Az mts105 valóban hőszenzor de itt csak álnév, nem valós. Ráadásul a kapcsolásban a zárlat védelem szerepét látja el nem pedig hővédelmet.
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy mivel lehetne ezt a tranzistort helyettesíteni, rtan430c-t112-1. Bc546 jó helyette esetleg? Azt a 4,7kohm-ot oda kéne illeszteni a bázisa elé, hogy a meghajtó áramkör nem menjen tönkre? Az eredetiben benne van a tokozasban. Egy Onkyo Rz800 surrand bal csatornajat nemitja.Q4613 és Q4603 a számuk.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2021
Az eredeti tranzisztor egy kapcsoló tranzisztor. A BC546 is lehet kapcsoló tranzisztor, ha a bázisáramát korlátozod. Ezt teszi a 4,7 kΩ -os ellenállás. (nem a meghajtót védi)
Egy probléma azért lehet, a BC546 max Ic árama 100 mA. az eredetinek 400. Azonkívül az egyik furatszerelt, a másik SMD. A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2021
Bocsi a több helyre írást! Próbának betettem egy 546-ot meg is oldotta a gondot, csak a 4603 volt rossz, így csak azt cseréltem. Én is azon aggódok hogy 100mA a to92-es. De eredeti tranyot nem tudok szerezni, valamivel helyettesíteni kéne csak nem tudom mivel. Szerinted?
A helyedben azt tenném, hogy a fórum boltjában (HeStore az oldal legtetején kattintással elérhető) keresnék egy hasonló paraméterű (adatlap) SMD tranzisztort. Első blikkre a BC817 jónak látszik, természetesen a bázisba a 4,7 kΩ os ellenállást valahogy bele kéne umburdálni. Lehet hogy működik anélkül is, de biztosabb ha van bázisellenállás.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2021
hali mivel lehet helyettesíteni ezt a két traniztort.?
Kerestem neten De nem találtam ahol lehetne venni is. előre is köszönöm a segítséget
Hát, nekem nem volt most a barátom köszönöm !
Szívesen. De van még néhány típus:
2SA1302 helyettesítők 2SA3281 helyettesítők A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2021
Köszönöm az ajánlást a bc817-re. Kicseréltem, a bázisára tettem 4.7kohm 0.25W ellenállást, megszűnt a probléma vele.
Ennek csak 100mA az Ic-e. 400mA-es kellett, de ebbe már látom van integrált ellenállás.
Sziasztok!
GDV64A és GDV65A tranzisztornak mi lehet a helyetesítője, Grundig V35 erősítöben van. Előre is köszönöm. Misi A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2021
Sziasztok.Sony hifi Végtranyó 2sc3622 helyett mit lehetne betenni. nem találok itthon. de más sok féle van. It néztem a helyettesitést de nem értem mert sok félét ír .valaki dna tippet adni.
Szia! Ellenőrizd a típusszámot! A 2SC3622 nem végtranzisztor.
Szia! A sony hifiben Ezt találtam amik rosszak is . Megtudnád mondani akkor melyik a végfok pár ? Én nem találok mást .
A 2SC3622 helyére berakhatod a BC639-et, hogy a lábkiosztás passzoljon.
Olyan alkatrészt keress, ami hűtőfelületre van fogatva!
Köszönöm. valószinű, akkor az STK4122 a végfok, és nincs semmi más ami védené.
Üdv. Tudna valaki segíteni abban, hogy egy NEC J302 mosfet-et mivel lehet helyettesíteni?
Csak olyan megoldásokat találok, amik szintén nem kaphatók itthon. Egyébként egy motorvezérlő elektronikában van, és egy mágnesszelepet kapcsol. Köszönöm.
Ha meg idoszeru...
Talaltam hasonlot (nem konnyu talalni beepitett G-S vedelemmel ellatottat), a kulonbseg, hogy szigetelt kivitel es csak Juliusban lesz raktaron 2SJ652. Esetleg fel tudsz tolteni kepet arrol a reszrol ahol alkalmazva van?
A 2SB181A igaz germanium, de kisaramu (max 0.5A kollektor aram), ide 12A-es kell. Pd is joval kisebb 12W vs 60W.
Esetleg 2N174? Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |