Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Nem kékhalál , mert nem ír ki semmit, csak simán újraindul, mint resetkor.
Lehetetlen, mert volt újratelepítve, alaplapon nem látok púpos kondit, egy régebbi lapon voltak ilyen gondok a kondi miatt.
Én a saját tapasztalatomat írtam meg. De van számitógép mia hiba topik. Gondolom oda kellene a kérdésedet feltenni.
Hello! Mielőtt még nagyon bele lendülnél..
Ez a kapcsolás sosem fog 0..35V-ig szabályozni, meg 3A-t sem leadni. Számtalan hiba van benne. Javaslom hogy menj át a labortáp topikba és ott keress kapcsolást amiben LM732 van, ha azzal szeretnéd megoldani meg..
Sziasztok
Egy kicsit elakadtam, adott egy R C kör a bemeneten 1.1Volt csúcs, és 300mvolt alsó feszültség van. A jelalak pozitív négyszög. A kérdés, mekkora lessz a kimeneten az alsó és felső érték, ha az elenállás 1Mohm a kondi 4.7µF a freki 1Khz
Köszönöm a gyors reagálást.
Akkor ezek szerint ez az ötlet kuka. A 24volt nem volt kritikus feszültség. Nekem az 1A bőven elég lett volna a célra. Főleg azért volt szimpatikus a terv mert volt nyák rajza,az LM723 as ból van 15 darabom.
Nincs beragadva a reset gomb? Én már jártam így.
Sziasztok! Most tanulok villanyszerelést-elektrotechnikát. Volna egy kérdésem.....Adott a váltakozófeszültség, egy fázis sinus hullám......
Ha ezt egy forgó tekercs állítja előt, akkor a sinus koordináta vízszintes vonala mondjuk a generator fém teste(GND), és az egyik tekercs, maga a sinus hullám? Ha három fázisú akkor három tekercs van a generátorban? A mért, vagy rajzolt sinus görbe miért állandó frekvenciájú, és amplitudójú, a mondjuk ez egy vizierömű, ahol a fordulatszám változhat? Vagy a mindig felrajzolt görbe csak egy "ideális" állapotot mutat be? Köszönöm!
Azért állandó amplitúdójú és frekvenciájú, mert a generátoroknál a terhelés függvényében változtatják az azt meghajtó erőt, pl a víz mennyiséget, is. Gyakorlatban nem tökéletesen állandó a frekvencia és az amplitúdó mert vannak veszteségek, a rendszer sem nulla idő alatt reagál a változásokra de ez a gyakorlatban nem okoz gondot. Ahol probléma lenne, ott "házon belül" állítanak elő olyan jelet, amilyenre szükség van.
Értem! Tehát akkor jól mondtam, hogy három tekercs esetén fárom fázis állítódik elő? Egyéb okok miatt..............
És a akkor a tekercselésen múlik, hogy egy motort AC, vagy DC?
Hacsak időnként nem érintkezik magától, gondoltam már én is hasonlóra.
Ettől összetetteb a dolog, nem lehet pár mondatban leírni. E-gyszerűbb, ha a keresőbe beírod: villamos motor működési elve. Az alaptétel a mágneses mezők kölcsönhatása, minden más ezután jön.
Szerintetek milyen táp kell ennek a 42 lednek? Asztali lámpa volt de a panelja elfüstölt. 2db D965 tranzisztort tartalmazott, egy direkt 230V - os egyenirányítást és pár ellenállást meg egy szabályozó potit. Nekem úgy tűnik párhuzamosan vannak kötve.
Bárhogy lehet kötve... ki kell csipogni hány van sorban/párhuzamosan.
A soros ledek számát kb 3V-al szorozva lehet (soros ellenálláson keresztül) valamilyen tápról próbálkozva. Van 160 ledes "fénycsövem" 16 led sorba, és ebből 10 csoport párhuzamosan... 700mA 47-52V-ot mond a katalógus... és 230V-os(persze az előtétjével...) ps: bocs a második képet nem néztem, aszerint talán sorban van, már amennyi látszik A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2021
Nekem úgy tűnik, az összes LED kiégett, szó szerint. Nem szabadna feketének lennie a középső részeknek.
Párhuzamos lesz az. A második képet átvilágítja, minden LED alsó lába jobbra, felső lába balra van kötve. Kicsit trükkös, mert a világos rész az a rész, ahol nincs réz.
Ebben igazad van, és valóban minden led kiégett.
Csak a párhuzamos kötésnél éghet egyszerre ki mindegyik.
Akkor kidobom. A főnökömé volt és ha van mit javítani akkor megcsinálom neki. Volt ahol csak egy biztosíték ment el de itt 3 dolog volt benne a trafóval együtt. Ez viszont amblok kuka volt.
Üdv!
TP4056 modullal kapcsolatban lenne egy kérdésem, Bővebben: Link Bele terveztem egy áramkörbe, li-ion akkut szépen tölti, kapott egy kapcsolót az out+ lábára. Viszont nem akar bekapcsolni, kapcsolom villan egyet az áramkor, lakozik benne egy stm32, ha kiveszem az stm32-t, és úgy dugom rá az akkut, mikrovezérlő visszatesz megy szépen, viszont ha itt ki be kapcsolok megint nem indul el, van valakinek ötlet? Eddig nem használtam még ezt a töltésvezérlőt
Kapcsolási rajz/vázlat nélkül csak nagyon halványan lehet tippelni. Lehet, hogy valami rövid ideig (jellemzően nagyob bkondenzátor) terheli a modult, az meg azt hiszi, zárlat van a rendszerben és kikapcsolja magát.
Hogyan mérnétek meg egy kondenzátor kapacitását erre a célra épített bolti műszer nélkül? A telefonra letöltött frekvencia generátort akartam valahogy beilleszteni a rendszerbe.
Szia, ezt volt a gond, volt egy 1000µF kondi ami sok volt neki induláskor
Számolható a dolog. Egy ismert forrásfeszültséggel és azzal sorba kötött ellenállással elkezded tölteni, miközben méred az időt. Az adatokat beilleszted a számolóba és megkapod a kapacitást.
Bővebben: Link
Az első gondolatom az volt, hogy ha a kondenzátornak az ellenállása frekvencia függő akkor egy 1kHz-es egyen négyszög jelet engedek rá és U/I alapon számolnám. Járható az elképzelés? Főleg, hogy a műszerek méréshatára limitált.
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2021
De lehetséges ha nem eredeti windows-t és kódokat használsz. Akárhányszor újrahúzod tört rendszerrel és kóddal annyiszor újrafertözödsz. (amúgy az újraindulás lehet egy alkatrész túlmelegedése miatt is)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |