Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Adott egy Cany CDF624A 15 terítékes mosogatógépem, ami Kb a program felénél, vagy háromnegyedénél megáll, vilognak a ledek gyors ütemben és sipoló szaggatottan hangokat ad ki! Hol lehet a probléma! A vízet bármelyik programnál felmelegíti, szívattyúzni is szivattyúz. Kb 15 éve használjuk, többször lett kitísztítva a belseje. Odáig jutottam, hogy a mosási program nem áll meg, hanem olyan mintha végtelen lenne nem megy át öblítő funkcióban, hanem egy idő után ki áll hibára. Villognak a ledek gyors ütemben, és sípoló hangot ad ki. Mi lehet a probléma? Tudnátok segíteni? Hol keresgéljek? Van valakinek valami tapasztalata ilyen esetre? Köszönöm előre is! M.Feri
Szia!
Azonosítani kellene, hogy milyen hibakódot közöl a gép. Ezt megteheted ezen a linken keresztül. Ha megvan mire panaszkodik a gép, akkor lehet ellenőrizni az adott dolgot. Üdv, Palkó. A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2021
Köszönöm szépen a válaszod, ha most majd kicserélem a nyomó gombokat a vezérlő panelen, le ellenőrzöm a hibakód ha majd fenn àll a hiba ezek után is.
A nyomó gombok sem reagáltak a kapcsolásra már mindig sajnos! Nagyon szépen köszönöm a választ, majd jelentkezem!
Egy ilyen Bosch mosogatógép semmire nem reagál. Végignéztem a képeket, hasonlót nem találtam. Ilyen a panelja, csak nincs rajta számkijelző.: Bosch panel
Nem javítottam még mosogatógépet. Gondolom, van benne nyomásérzékelő. A cső végén van egy nagy gyantába öntött bunkó, olyan, mintha 2 szelep lenne benne, de csak egy kéteres vezeték megy hozzá. Még nem tudtam vizet adni neki, mert kell vennem egy feles/háromnegyedes szűkítőt. Gondoltam, a vezérlés enélkül is kaphatna tápot. Főkapcsoló, ajtózár átad (ellenállásmérővel) de csak egyiknek van összeköttetése a dugvilla felé. Lehet, hogy csak egyszerű vezetéktörés lesz? A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2021
Fények kigyulladnak rajta, vagy egyáltalán semmi életjelet nem ad?
Ha utóbbi, akkor ellenőrizd, hogy eljut e a panelig a 230V. Azon belül van egy LNK304-re êpülő tápegység. Szokása, hogy meghal az ic, vele együtt az előtét ellenállás és a kimeneti induktivitás. Ezeket kellene ebben a sorrendben ellenőrizni. Üdv, Palkó.
Ja Az ebay-on már így kittben is árulják
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2060353.m570...acat=0 erbe: Ha az LNK304 szállt el, akkor inkább a nagyobb testvérét tedd be(én is ezt tettem Whirlpool-ba) az LNK306-ot, itt a lap tetején a HESTORE-ban is kapsz A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2021
Sziasztok. Adott egy candy CED-122 mosogatógép. A vízbeeresztő szelepét cseréltem, mivel nem zárt vissza normálisan, és így folyamatos víz nyomás esetén, szépen szivárgott a víz..... nos ezt most nem csinálja. Viszont, bármilyen program indításánál ugye alapból előszőr szivatyú indul, majd a vizet engedi be a mágnes szelep, nos ezután, egyszer csak egy kattanás, víz feltöltés megáll, majd a vízcsap piktogramjánál el kezd villogni a led. és pittyeg is. A folyamatot csak áramtalanítással lehet megszüntetni, de ugyaneddig jut el a gép. Mi lehet a probléma?
Szia!
Elméletileg van egy reed patronos átfolyásmérő a labirintus bmenetėn. Ez mêri a felvett víz mennyiségét. Lehetséges, hogy a patron cserés. Viszont előtte próbáld már meg azt, hogy egy kicsit elzársz a vízvsapon. Tahát, hogy lassabban kapjon vizet. Van, hogy a nagy nyomás miatt nem számol megfelelően az átfolyásmérő. Találkoztam már ilyen hibával is. Mindenesetre valószínűleg ezzel lesz a gond Üdv, Palkó.
Helo.
Whirlpool ADP100 WH hoz tud valaki service manualt? Folyamat engedi be a vizet míg végül az ajtónál folyik kifelé utána hibára meg leszivattyúz és leáll. Ennél is az átfolyásmérő lenne? Mosogatógépet még nem javítottam, nem ismerem annyira a belüket. A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2021
Szerintem nem érzi, hogy már pont elég vizet vételezett...
Most jutottam a közelébe, nekem olyan inkább mintha alulról folyna. Hogy lehet ezt egyáltalán megbontani? Az oldalát kell levenni? Ott látok némi csavart. Mindegy hagyom még száradni aztán nekimegyek.
Na széjjelszedtem. Tetejével kell kezdeni utána lejön a két oldala. Az átfolyásmérőt tartalmazó labirintusos műanyag (légcsapda?) tele volt mindenféle finomsággal, kipucoltam. A reed relé jó, szaggatja a jelet ha pörög a lapátkerék. Viszont olyan helyeken is vizes ahol nagyon nem kéne neki pl fűtőbetét csatlakozó, hálózati zsinór csatlakozó. Vagy az ajtótól folyt be, vagy lyuk van valahol. Esetleg ennek a háromcsöcsű műanyagizének a tetején jött ki mert felül nyitott.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2021
Szia!
Először is a vízszint kapcsolót kell ellenőrizni, hogy nincs e eldugulva a csöve, valamint kapcsol e rendesen. Átfolyásmérő nem hiszem, hogy problémás (ha van benne) mert akkor jelezné hibával. Apropó, milyen hibát jelez, mert az tudna segíteni? Valamint lehet még az, hogy zárlatos a szelepet működtető triak és emiatt folyamatosan engedi a vizet. Ebben a sorrendben kellene végigmenni. Üdv, Palkó.
Köszönöm a segítséget, közben teljesen szétaprítottam a gépet és megtaláltam a hibát. Ki van repedve a nyomó gumicső ami a fő szivattyúról jön le. Még jó hogy nem égett össze semmi, kb minden csati állt a vízben. Mostmár csak beszerzési forrást kell találnom.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2021
Ez jó lehet hozzá? A listában nincs pont ez a gép de nagyon hasonlít. Mondjuk van egy ára, jó lenne olcsóbban de ha nincs más akkor megfelel ez is.
Szerintem igen, de azt javaslom hívd fel az Orczy áruházat és service kód alapján beazonosítják a gépet és az alkatrészt is.
Lufira így kép alapján ne vedd meg, főleg, hogy nem olcsó.
Beállítottam figyelésre a témát, aztán most láttam, hogy volt hozzászólás.
A panel megkapja a 230 V-ot, táp után van 5 V, az MCU-nál van rezgés, nem számoltam, de MHz nagyságrend. A LED-eket diódamérés módban ki tudom gyújtatni. Összeszerelve LED-ek nem világítanak, nyomógombra nem reagál. Ajtókapcsoló jó, víznyomás van. Nem tudom, hol jön visszajelzés a víznyomásról. Hétfőn láttam rajzot az Aquastop egységről, nincs benne nyomásérzékelő, csak 2 egyforma mágnesszelep.
A gép kezelési útmutatójában szerepel, hogy a mosogatógép mosogatóciklust végző pumpa védőfedelét soha ne távolítsuk el.
Sajnos tisztításkor könnyen kijött és most nem tudom visszarakni. Nincs valakinek ötlete mit lehet tenni? Mod: Áthelyezve a "Whirlpool 6. érzék mosogatógép topikból." A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2021
Moderátor által szerkesztve
Tedd vissza.
Az az utalás csak arra szolgál, hogy "ne dugd a fejed a működő mosogatógépbe" Mondjuk ahogyan kivetted, úgy vissza is kellene mennie. Csak forditva.
Nekem más típus van, de a fedél nekem is lejött. Felül volt egy kis beugró pöcök, ez elöregedett és letört. Én visszaragasztottam pillanatragasztóval a fedelet. Ha leesik, majd csavarozom.
Hogy nálad ugyanez-e a helyzet azt nem tudom... A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2021
Köszönöm !
Sikerült visszatenni, mihelyt kiderült, hogy hogy volt ott.
Sziasztok!
Adott egy BOSCH SRS43E42EU mosogatógép. Nem vagyok járatos a mosogatógépek világában, ezért is fordulok hozzátok. A fenti mosogatógépnek 2 db ledje világit és nem tesz semmit...a csap ledje és a mellette levő kefe szimbólum lenne az. Természetesen a vízcsap nyitva van. Mit nézzek át rajta?? Aquaszelepet és a labiritust vagy esetleg mást is?
Küldj légyszi a penlról egy képet, mert nem csak 5V-nak kell lennie rqjta. Ha látom, hogy milyen táp van benne, akkor meg kellene győződjünk róla, hogy minden táp él. Vagy 12 vagy 24V-nak is kell lennie.
Nincs most nálam a gép, de ilyen a panelje. LNK304 a táp IC. A trafónak egy szekunderje van, kondin ~8 V, MCU-n 5V. A relék 6 V-osak.
Hmmm, hát ez érdekes. A két panel közötti szalagkábel megfelelő? Ha a táp rendben van, akkor csak ott lehet a gond. Az is lehet, hogy nem a kábel maga, hanem egyik vagy másik panelon a forrasztás vagy a vezetősáv hibás/szakadt. Mérd meg, hogy a nyomógombokhoz is eljut e a tápfeszültség.
A LED-eken 0,745-öt lehet mérni, (nem mértem végig mindent), a gombokon ~1,4 V-ot. Nem néztem szkópon.
Candy CDP 4609 hibaüzenete a "normál" (csésze alatta 2 hullám) folyamatosan villog. Bekapcsoláskor erre a led-re vált villog , közben megy a szivattyú. Időegység után a szivattyú leáll, a villogás marad. A víz szabadon elfolyhat, nincs dugulás. A gép jobb oldalán valamiféle szintkapcsoló van. Ha befúvok (víz már nincs a gépben) hallom, h kattan, de megy az elszívás folyamatosan, mindentől függetlenül. Az gép alján lévő védelmi mikrókapcsoló nem játszik a dologban. A csövek átjárhatók, nincs eltömődés. Nincs kapcsolási rajzom és ötletem sincs. Nektek? (köszi!)
Sziasztok!
Candy CDI3515 mosogatógép 11 éves, beépítős nincs kijelző. Program elindult de a leeresztő szivattyút nem hallottam. Vizet betöltötte, keringetett de az öblítés végén nem indult a leeresztő szivattyú a gél leállt és elkezdett ütemesen sípolni. Program megszakítás után a benne maradt vízzel nem indít új programot. A bent maradt víz teljes kimerése után ismét elindul bármelyik program de nem hallom hogy a leeresztő szivattyúval próbálna kezdeni. A csap szifont kitisztítottam, a gép csövében dugulást nem találtam. A szivattyút ki- és szétszereltem (kaja maradék, pohár szilánk sehol) a rotor akadály mentesen szabadon forog. A vasmagot lemostam áttöröltem visszatettem, szivattyút visszaszereltem. A helyzet változatlan szárazon elindul de elakad a program nem indul el a leeresztés ill maradék vízzel a programok sem indulnak. Mi lehet a hiba? Tud Valaki segíteni Én a szivattyú motorra tippelek ( akvárium szűrővel már jártam így hogy egyszer csak megállt, de ott nincs vezérlés) A motorról hogyan tudnám megállapítani hogy működőképes? 30W-os 309 Ohm ellenállást mértem. Előre is köszönöm Mindenkinek! Üdv Attila
Szia!
Ha ezt méred a motoron akkor nem szakadt, viszont még lehet, hogy ki van kopva és nem tud elindulni. Adj 230Vot a szivattyúnak, hogy forog e, valamint mérd meg a gépben a szivattyú saruit, hogy jön e oda feszültség. Ha nem jön feszültség a panelban lesz a gond, de elképzelhető, hogy tényleg csak a szivattyú kikopott és nem bír elindulni. (Egyébként azért mert ha ki van kopva, akkor oldal irányban elbillen a forgórész és a mágnest berántja) Üdv, Palkó.
Melyik 2? Mert a sóhiányjelző és az öblítőhiány jelző a proci halálakor is világt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |