Fórum témák
» Több friss téma |
8 napos szállítás 9 USD (JLC)
Nem mindegy, mert átcsúszhatna vámhatár közelébe. A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2021
Pontosan meghatározott határ.
Közelében vagy túl, nem ugyan az
Köszönöm az árakat. Mennyi a vámhatár EUR-ban és USD-ben? Ezek a cégek vannak annyira tájékozottak, hogy látni fogom a kalkulációban?
Idézet: „Ezek a cégek vannak annyira tájékozottak, hogy látni fogom a kalkulációban?” Az országodra vonatkozó vámszabályokat neked kell tudni ! Ha tudod akkor látni fogod, hiszen tájékoztatnak a termék és szállítás áráról. Az ÁFA határról beszéljünk mert az a reálisabb. Tehát jelenleg még 22 EUR az áfamentes vásárlás (ez ma 7866,57 Ft) A 22 EUR felett 27% áfát kell elvileg fizetned, azért elvileg mert ha az áfa mértéke nem haladja meg a 10EUR-t, akkor azt nem kell kifizetned. Összegezve, 36EUR -ig (12872,57 Ft) bátran vásárolhatsz, legfeljebb a számlát kell bemutatni, de nem szabható ki áfa teher. Ez van még nyárig, aztán 27% áfa jön 150EUR-ig.. felette vám.
Idézet: „Én abban látom a legnagyobb kihívást, hogy egyoldalas panelt kér a kérdező. Ilyet nekem még nem sikerült gyártatnom. Mindenképpen ott van a másik oldalon is minden forrszem, és a furatgalván. Pedig nem is küldtem olyan gerbereket.” Érdekes, mert nekem mindig megcsinálták tényleges 1 oldalasra (jlcpcb és elcrow is). Nem kellett más, csak 1 layer-t választottam és csak az ahhoz tartozó gerber file-okat töltöttem fel. A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2021
Én annyiban akartam "speciális" kivitelt, hogy egy teljesen normál egyoldalas panelt vártam volna, de a front oldalra (ahol elvileg nincs sem pad, sem rézvezeték), is akartam a hátlappal azonos színű lakkozást, és ennek tetejére vártam volna a felirati réteget.
E helyett kaptam egy olyan kétoldalas panelt, ahol a front oldalon is ott voltak a pad-ek. Én a variálás miatt nem jelöltem be az egyoldalas opciót, de szövegesen leírtam mit szeretnék.
Értem. Méretet nem írtad, de az egyoldalasnak egyébként nagyobb méretnél egy kis felára is van, ezért mivel bepipáltad a 2 oldalas azt is kaptad. A szöveges leírás alapján azért visszakérdezhettek volna.
Szia!
Nekem az egyoldalas panel ha nem volt furatgalván, akkor csak a rézoldalra került zöld lakk.Ha furatgalván az egyoldalas panel, kénytelen rakni lakkot az alkatrész oldalra is a Solder mask miatt.
Nekem egyszer régen azt mondták a (talán a pcbway), hogy üres felületre nem raknak lakkot, csak ahol van valami. Az egyébként nem hátrány ha az egyoldalas is furatgalvános.
Ez így egy világos álláspont, de én nem értek vele egyet. Sokkal esztétikusabb ha nem a sima panelre megy a felirati réteg, hanem alá van színessel lakkozva.
Én nem akartam olcsóbb árat, vagy egyéni elbánást, ezért hagytam a kétoldalas panelt, ami csak annyiban tért el a valódi kétoldalastól, hogy nem csatoltam hozzá top oldali rézréteget. Arra számítottam, hogy így meglesznek a furatok, esetleg még furatgalván is lesz benne, de csak a bottom oldalon lesznek PAD-ek. Nem így lett, mindkét oldalra kerültek PAD-ek. Egyébként nem okoz semmilyen problémát, már megszoktam, hogy így van. Sőt, mivel elfogadtam ezt a gyártói sajátosságot, most már igyekszem kihasználni, ami annyit jelent, hogy némi trükközéssel eltérő méretű PAD-et rakok a furat aljára és tetejére. Alul hagyom az egyoldalas panelre jellemző méretet, de felülre csak vékonyabb szegélygyűrűket rakok, így megkapom a lakkozásomat, van furatgalván ami stabilabbá teszi a beforrasztásokat, de nem zavarnak felül a nagy padméretek, és szép lesz a felirat. Megjegyzem, korábban, amikor még itthon készítettem el a paneljeimet, első szóra megértették hogyan képzelem el az egyoldalas panel front oldali szines lakkozását, és meg is csinálták nekem. Tehát technikailag ez megoldható. A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2021
Évtizedekkel ezelőtti ipari elektronikáknál is láttam már az egyoldalas kivitelnél az alkatrész oldali kis méretű pad-ot és a furatgalvánt.
A megbízhatóság megnövekedése magától értetődő.
Technikailag persze megoldható, csak szerintem nem akarják összekeverni a folyamatban az eltérő rétegeket.
A szóban forgó módon előkészített nyák részlet az egy oldal + furatgalván módszerhez, fotónézet.
Úgy lehet szépen fémezni a furat falát, ha mindkét oldalon van PAD.
Jó reggelt, sziasztok
Osztom Alkotó nézetét ebben a kérdésben. Valóban az esztétikán van csak ebben az esetben a hangsúly. Egyik rendelésemnél feltette a kérdést a Kínai, hogy csinálhatja-e egyoldalasból a nyákot? Mondtam persze hiszen az! Ez lett az eredmény,(1-es kép). Viszont tetszik az ötlet a top oldali kissebb forpontok kialakításából származó kis gyűrűknek!
Mint feljebb említém, felfedezzük a melegvizet a bojlerben...
Van egy min. 40 éves HAMEG jelgenerátorom. Tranzisztor cseréhez is el kellett vinnem Kollégához, akinél van célszerszám a furatgalvános panelből kiszedni az alkatrészt. Egyoldalas nyákról van szó. Pici pad-az alkatrész oldalon és furatgalván...Meg aranyozott huzalozás.
Uraim!
Meg vagyok elégedve, a mai napon ideértek a holmik. Megáldottam a gyártókat, rendelem a következő munkát. Szerintem azért nem jöttek meg előbb - és pár nap késéssel jön még egy, amit rendeltem, mert a legolcsóbb szállítást rendeltem a ráérősség miatt. Ami majd a legközelebbin másként lesz, hogy az smd holmik körvonalrajza a megfelelő oldalon legyen, de így is jó.
Müködést nem befolyásolja szerencsére, legközelebb meg figyelmesebb leszel
Annyira meg voltam illetődve, hogy egy olyan hatalmas birodalomban készülnek a nyákjaim, hogy alig mertem lélegezni az utóbbi hetekben, hogy mi lesz...?
Tudtam, hogy a másik oldalra kellenének az smd pozíció rajzok, de nekem, ide, vidékre...? Még ez is túl jó.
Gondold azt, hogy a minden szempontból tökéletes panelt is éppen ilyen profin gyártanák le, ezért érdemes kicsit vacakolni a tervekkel.
Véleményem szerint a gyártás előtt mindenképpen meg kell nézni a panelt egy "szimulátorban", mert így előre látod mire számíthatsz. És persze a legnagyobb körültekintés mellett is marad egy-egy kis apró hiba, amit a következő gyártáskor megint lehet korrigálni.
Ha kéne még készíteni belőle, akkor is így hagynám, nincs értelme tovább cicomázni, egyszerű.
Még így jobban is tetszik.
Szia! Nekem erre rákérdezett a Kínai (smd holmik körvonala)
Akkor jó a panel, ha neked megfelel.
Ezzel együtt, mégis azt gondolom, egy rossz oldalon lévő felirat az nem fér bele még a legpuritánabb elvárásokba sem.
Postai vámügynöki szolgáltatás természetes személyeknek címzett küldemények esetében, küldeményenként ... : 3500 Ft.
Ezt csak akkor kell megfizetni, ha elindul a postai vámügyintézés. De mint tudjuk, el sem indul egy bizonyos érték alatt.
Az OFF-áradat és a személyeskedésbe csapó hozzászólások eltávolításra kerültek. Kérünk mindenkit, hogy szíveskedjék visszatérni az eredeti témához!
Sziasztok
A JLCPCB oldalán nem találtam a rendelési beállítások között a kétoldalas soldervédelmet és az alkatrész oldali beültetési szitát. Kérlek titeket segítsetek.
Igy nem is fogod megtalálni.
Amelyik oldalon van réz ott van lakk (soldervédelem) A beültetési rajz pedig a feltöltendő munkafájljaid között a top és bottom silkscreen fájl fogja megadni.
Nem olvastam mindet végig, a nyák-gyártás mint olyan érdekelne, komplett folymatában...Tehát ha nem titok egy olyan pont érdekelne, ahol kapcsi rajz alapján legyártják a nyákot, egy vagy két oldalasat, továbbá az alkatrészeket be is ültetik... esetleg letesztelve...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |