Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Sziasztok!Építenék egy wifis órát i2c vel és 2x16-os kijelzővel nodemcu v3-al. A linkelt oldalon levő kódot feltöltöttem a v3-ra. Sajnos kijelzés nincs.A kijelző és címzése rendben van másik programmal működik. Mi lehet a probléma? Köszönöm a válaszokat. Bővebben: Link
Helyesírási hibák és link javítva. A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2021
Moderátor által szerkesztve
Egyáltalán lefordítja a programot?
Nálam ennél a sornál kiakad a fordító:
A WiFiUdp.h -kellene tartalmazza, de ilyet meg nem találok sehol. A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2021
Szerintem nem állítottad át nodeMCU-ra a panelt.
A 49. sleep_cpu(); után hagyj időt a felébredésre és bebútolásra (boot-olásra) a serial.println-nek, például delay(500).
Kivéve, ha Te reggeleként, netán hajnalonként az átaludt (vagy átdorbézolt ![]() ![]()
Sziasztok
Összeraktam egy kódot de nem azt csinálja amit akarok. Egy 16x2 lcd mutatja a felső sorba az idő-t az alsó sorba a dátumot és a 10-es lábon van egy led. A lényeg az lenne ,hogy 7 órakor kezdjen el világítani kis fényerővel majd x idő múlva max fényerőn legyen (napfelkelte szimuláció) majd 18 órakor halványuljon lassan 0-ra (naplemente) . Odáig jó hogy 2-es fényerőig emelkedik majd megáll (kiírattam fadeValue-t 73. ik sorba) pedig elvileg 255-ig kéne emelkedjen. Az óra miatt delay szóba se jöhet ezért van benne millis. Mit rontottam el? Miért nem emelkedik 255-re?
Köszi a tippet. Holnap próbálom. Ma már megvan a dorbéz
![]()
A 30. sornál az IF-nél mintha hiányozna a kapcsos zárójel.
Így gondoltad?
így se jó!
Az első if-nél van ilyen nyitó { karakter?
És a lezárók is jók? Azokat nem látjuk itt. Inkább ilyesmi szerintem, akkor nem nézi el annyira az ember. Már ha nem túl hosszú a kód.
Így jobban látszódik, hogy melyik meyik {} páros tartozik egybe. A kód nem tudom mit csinál, csak a külalakot akartam mondani. A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2021
Arduinóban szeretni kell, és gyakran nyomkodni CTRL T. ez szépen megformázza a szöveget, sokkal áttekinthetőbb lesz
Így tényleg szebb...
![]() Nem tudom mit RONTOTTAM el! Ez az eredeti A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2021
Moderátor által szerkesztve
if(millis() % sebesseg == 0) ez a feltétel így nem teljesül szerintem mert a millis()%1000 nem lesz 0.
A másik dolog az egész eredményt egy változóba kellene betenni(Pl:Int valtozo=millis() % sebesseg). Gondolom 1 másodperces lépésben szeretnéd a fényerőt változtatni,miért nem használod az RTC SQW 1hz-es kimenetét erre? A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2021
Szeretném megkérdezni, használ e valaki Mega2560 R3 Pro Mini-t.
Ilyet: Az lenne a kérdésem, hogy mit kell beállítsak, hogy tudjak programot rátölteni? Az eszközkezelőben a portnál látja, hogy CH340 van rádugva. Az Arduino IDE-ben is be van állítva a Mega2560, a processzor is Mega2560. Egy egyszerű villogó program feltöltésekor hosszú idő után Time outtal elszáll, mint ha nem volna feltöltő eszköz. Lehet nincs rajta Boot? Bekapcsoláskor csak a Power led világít. A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2021
Amit az ebay-en vettem (olyat mint ami a kepen van) abba fel kellett toltenem eloszor az arduino bootloader-t.
Azt megteheted barmilyen programozoval, akar egy meglevo UNO-val is (de amig az nincs benne, addig nem fog menni a megszokott USB/soros modon). Tutorial A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2021
Szerintem több mindent, de nem vagyok biztos benne, mert nem tudom le ellenőrizni.
Eredetiből vágtam ki és kicsit átalakítom:
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2021
Szia.
Idézet: „miért nem használod az RTC SQW 1hz-es kimenetét erre?” Mert gőzöm sincs ,hogy hogy kell!
Szia.
Sajnos az újabb módszerrel is ugyanaz. Lehet hogy azt a % jelet ki kéne cserélni másra? Vagy azt az egész sort máshogy kéne megírni?
Az attól függ, mit szeretnél ott megoldani.
Erre gondoltam, remélve, hogy nem rossza kütyü.
Köszi.
Használtam ugyanilyent. Azon volt bootloader.
Ugyanaz a bootloader jó a MEGA-ra is, mint az UNO-ra? Vagy a program tudja mit kell feltöltenie?
Szia!
Próbáld ki ezt a kód részletet.E szerint alakítsd át a kódodat.
Nem, az UNO-ba tudsz tolteni firmware-t igy az programmer-kent funkcional egy tetszoleges ures MCU-hoz.
Nekem van par programozo is a fiokban, peldaul USBasp es tiniASP..stb pont ilyen esetekre, illetve a kisebb mcu-kat is azokkal programozom. (erdemes az ebay-en venni parat, par dolcsi, szallitassal egyutt) Van sok cikk is a temaban en hirtelen azt talaltam, amit linkeltem.
Megoldódott.
Ez is tök üres volt. Feltöltöttem rá a bootloadert és azóta vesz magába a programokat ahogy kell. Köszi mindenkinek a segítséget.
Mi lehet annak az oka, hogy Arduino rendszerrel, STM32F103-at szeretnék programozni bootloaderrel USB-n keresztül.
Miután csatlakoztatom, első alkalommal fel tudom tölteni a programot, másodjára nem, csak villog a LED a PC13-on. Ha lehúzom USB-ről vagy resetelem, akkor újra fel tudom tölteni a progit. Miért lehet ez? Csak 3 poti van a rendszeren (A0 és A1), semmi más. Volt időszak,amikor működött, most meg nem. A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2021
Most már odáig fajult a dolog, hogy bootloaderes feltöltés egyáltalán nem megy, csak ST-Linken (soros-t nem próbáltam) keresztül lehet programozni.
Kér procinál jelentkezik ez a dolog, a többi normálisan működik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |