Fórum témák
» Több friss téma |
a pineket már leellenőriztem korábban, az rendben van.
Viszont amit furcsállok, hogy a Vss Vdd között csak 1,05V mérhető A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2021
MpLabX -en keresztül programozod? Lehet, hogy úgy működik, mint az IPE?
Az IPE nem alapértelmezésben nem ad Vdd tápot a kontrollernek. A menüben be kell állítani, hogy szolgáltassa. (Egy egész násztánc - nem tárolja le - minden esetben újra el kell járni.) Másrészt, ha 5.00V -ot állítasz be programozási feszültségnek, a visszamért Vdd feszültség alacsonyabb lesz, mint amit a program tolerál. Próbáld 4.75V -on.
Sziasztok!
Pic18-al szeretnék készíteni egy programból állítható DC tápegységet. A bemeneti tápfeszültség 14Vdc, kimenet 0-12Vcd lenne. Áram a lehető legkisebb 10K terhelés esetén nem változzon a feszültség. Van valakinek ötlete a megvalósításra? Programozás nem gond, csak a hardver nem áll össze.
PWM kimenet, RC tag, műveleti erősítő. LM324-gyel viszonylag jól le lehet menni a nulla közelébe.
Van esetleg egy sematikus rajzod? Fontos lenne a kimenet tejesen DC legyen.
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2021
Mit jelent a "teljesen"? Milyen felbontásra van szükséged?
Mi az a felbontás?
Lehetőleg ne legyen frekvencia.
Hogy mekkora lépésekben szeretnél fel-le menni. Mondjuk ha 0.05V a felbontás, akkor ennek többszörösét tudod csak beállítani.
Valamekkora hullámosság PWM esetén biztosan lesz. Ha tényleg csak pár mA kell, akkor elgondolkodhatsz áteresztőtápos megoldáson is, de ott a teljes feszültségcsökkenés a tranyót fogja fűteni. Itt nagyon kicsi lesz a hullámosság.
A 0.05V lépések úgy gondolom elég lenne.
Rákerestem az áteresztőtápra de ezt hogy tudom Pic-el szabályozni?
Egy nagyobb feszültséget is elviselő digitális potméterrel simán megoldható a feszültség osztó is, nem?
Sziasztok! szeretnék készíteni egy olyan eszközt, ami félóránként méri a hómérsékletet és a páratartalmat. Ez eddig megvan, siket megcsinálni Ezzel a szenzorral.
A gondom az, hogy szeretném ha ezt a mérést végezné 1-2-5 napig (vagy 2 hétig is akár) és utána ezekhez az adatokhoz hozzá tudnék jutni. Memóriát kapcsolni a PIChez? Amit PCvel lehetne kiolvasni? Vagy valami kijelzőt rá, amire kiiírhatná sorban és fel lehet jegyezni? Van valakinek ilyesmivel tapasztalata, melyik a jól használható megoldás?
Szia! Kijelzőről félóránként lejegyezni nehézkes. Én sd kártyát használnék, majd pc-ről kiolvasnám.
Ettől függetlenül memóriát érdemes mellérakni.
SD kártya.. nem is jutott eszembe. Köszi!
Viszont akkor minek mellé a memória? (még küldő memóriát se használtam soha) Minden félórában lefut a folyamat, a mérés eredményét SD-re írja egy dátummal és időponttal. Ehhez a PIC belső memóriáját használnám. Vagy valami más oka is a külső memóriának?
Valójában nem értek hozzá, de a hex-es Józsi mondta, hogy érdemes külső memóriát használni. 1Megás 500 Forintocska és nem is foglal sok helyet. Én mindenhova rakok, plusz rtc-t.
A PIC belső memóriája néha korlátozott számú írást visel el, ha elkopik, a PIC megy a levese. Külső memória esetén olcsóbb a csere.
Köszi. Erre még sose gondoltam.
Esetleg egy konkrét memórát tudnátok ajánlani? Mivel sose használtam, legalább lenne egy kiindulási eszközöm. És köszönöm a tippeket.
Én 24LC1025-öt használok, de ez nem mérvadó.
1. Ha kijlező, akkor Nextion ... jó sok adatot meg tud jeleníteni, grafikonokat tud létrehozni, érintős ...
2. Ha Rx-Tx lábavan a PIC-nek akkor egy USB-RS232 adapterrel soros adatátvitel... 3. Ha tud USB-t a PIC akkor meg azon átküldeni PC-re az adatokat A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2021
Sziasztok!
DS18B20-al mérnék hőmérsékletet, de 000.0000 értéket mutat. Mikroc-ben programozok PIC16F887-t. A library-ban levő példaprogrammal próbálnám megszólaltatni, de nem akar a 0-án kívül semmit sem mutatni.
Mi a nem működés oka? A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2021
Több oka lehet, a kiderítésében sokat tud segíteni egy logikai analizátor. Pl. nincs/nem jó a felhúzó ellenállás, nem jó a kontroller órajele, nem jó az IC stb.
A kódból nem derül ki. Mekkora órajellel járatod a PIC-et? A viszonlyag szűkös időkeretek miatt érdemes nagyobb órajellel hajtani a kontrollert, legalább a teszt erejéig. A belső, maximum 8 MHz még kevés is lehet, attól függően, hogy a 1-Wire kód mennyire vagy mennyire nem optimalizált.
Szia!
Az oszcillátor belső és 8 MHz. Lehet meg kéne emelni?
A mikroe javaslata szerint az oszcillátor frekvenciának legalább 4MHz-nek kell lenni.
Logikai analizátorral kell megnézni az adatvonalat, anélkül csak tippelgetni lehet. Azzal azonnal látszik, hol a hiba. Nincs vezérelve a láb vagy hibás időzítések vannak stb.
Szia! Nekem olyan nincs.Ez jó lehet?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |