Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rohde & Schwarz CMD60 Rádió-kommunikációs tesztelő
Témaindító: TysonGay635, idő: Feb 14, 2021
Témakörök:
Szép estét mindenkinek!
Egy ismerősömtől kaptam egy, a címben említett műszert. Pár kisebb ütődésen és a mérhetetlen mennyiségű koszon kívül az a hibája, hogy bekapcsoláskor egy szimpla "Booting.." üzenetet dob ki. Az interneten sajnos nem találtam róla sok információt. Arra következtetek, hogy a vinchester halt meg benne. Arra gondoltam, hogy egy másik gép merevlemezét klónoznám és azzal helyettesíteném a mostani halottat. Jelen állapotában mennyit érhet? Beválhat-e a módszerem? Van valami közösség ami ilyen műszerekkel foglalkozik, ahova mehetnék tanácsokért? Válaszokat előre is köszönöm.
Jelen állapotában annyit ér amennyit adnak érte, már ha lesz rá egyáltalán jelentkező. Ez tipikusan laborműszer, hobbi műhelyben csak porfogó.
Nem valószínű, hogy a klónozás megoldás lenne mert kalibrálni is kell. Ha ezt önmagának nem tudja megcsinálni (nem kerestem meg a használati utasítását), akkor működőképesen sem használható. Azt sem tartom kizártnak, hogy a benne lévő meghajtón vannak olyan egyedi azonosítók, amelyek miatt csak szervíz tudja megjavítani, különben valamilyen hibát kiír és ennyi, még kalibrálni sem lehet.
Igen, én is gondoltam valamiféle model specifikus adatra ami meggátolja az ilyesmit. Használati utasítást Itt találtam, de itt csak a szinkronizálás lépéseiről ír, nem a kalibrációról. Sajnos többet én sem értek az ilyesmihez.
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2021
Idézet: „Jelen állapotában mennyit érhet?” "Patent" állapotban akár fél millát is. Bár vevőt nemigen találnál rá szerintem, mert otthon nem igazán lehet mire használni. Működésképtelenül én még a 10 000-et is erősen meggondolnám érte, ha fent lenne itt az apróban. Idézet: „Arra gondoltam, hogy egy másik gép merevlemezét klónoznám” Nem sok lehet belőle az országban, magánkézben különösen. Céges műszert meg szerintem nem fogják neked kibontani, hogy kölcsönadják belőle a winyót. Gyári RS szerviz meg nem az olcsóságáról hires...
Elektrotechnika szakon tanulok szakközépbe, és az iskola is rendelkezik egy ilyennel, más hibával (ugyanattól a cégtől lett hozva az én egységem is aki a szakoktatását pénzeli a sulinak)
Végülis ha ingyen van, és úgysem működik, akkor sok veszitenivalód nincsen...
Ha meg netán sikerrel is járok, elmondhatom hogy sikerült. Ha meg félmilkát is érhet akkor hülye lennék nem megpróbálni.
A klónozás előtt a benne lévő merevlemezt azért klónoznám, nehogy úgy járj mint én a sonoffal. Lelkesen felülírtam, de jól csak az eredeti, pótolhatatlan (de már felülírt) beállításokkal működne.
Megnézhetem, hogy gépbe bedugva még működik-e a merevlemez. Eddig őszintén legalább 3-szor estem neki leszedni a borítást és mindhárom alaklom gatyacserével végződött, mivel nem akarom még jobban elcseszni . Holnap kiszerelem belőle a vinyót és megnézem lehet-e bele életet lehelni.
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2021
A windows-al vigyázz, bedugásnál szereti "helyre állítani".
Mit lehet ezellen tenni?
Linuxot használj.
Pl. egy ilyen paranccsal kiirható: dd if=/dev/sd(a vagy b vagy c) of=/ahova_irni_akarod/RS_CMD60.img Ha kicsit hibás a disk akkor a ddrescue parancsot használd. Esetleg Budapesten tudok segíteni. A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2021
Hát ja az olyan 2 óra autókázás. De így is épp ideje volt megtanulnom linuxozni, úgyis USB-ről bootolható. Melyik disztróval a legegyszerűbb ezt végrehajtani?
Pendrive-ra felmásolsz pl. egy grml-t, így telepíteni sem kell.
Egyébként kezdőként Ubuntut ajánlok, én Debiant használok.
Akkor neked már van tapasztalatod ilyen műszer adatainak mentésével?
Leginkább törölt, sérült merevlemezekről hoztam vissza adatokat, de mielőtt egy bitet is módósítanék rajta mindig készítek egy mentést róla. Ez minden olvasható adatot tartalmaz.
Azért a gyártók is tudnak trükközni, pl. a merevlemez sorozatszáma is meg kell egyezzen, adott helyen hibásnak jelölt blokk szükséges, egyedi firmware,... Javítottam olyan sokcsatornás videó recordert, aminek a diszkjén volt náhány hibás szektor, ettől nem indult el. Ddrescue-val átmásolva működött... Szívesen segítek akár telefonon is. Addig juss el, hogy be tudj bootolni egy grml live pendrive-al és szereld ki a merevlemezt. A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2021
Ilyen műszereknél már láttam videót arról, hogy másik vinyóra másolják a rendszert és működött. (Igaz nem pont ez a típus szerepelt a videóban, de ugyan ez a márka). Segítségre biztosan szükségem lesz mivel még soha nem csináltam ilyesmit, csak számítógépes adatmentést.
HDD tipusa mindenképpen kellene, meg ha már szétszedted, akkor fénykép a belsejéről (már csak érdekesség képpen is).
Hátul milyen csatlakozók vannak?
Hali. Elnézést a késő updatért, de csak most volt időm belenézni. A HDD típusa Toshiba és valamiféle IDE laptop változata van rajta. Mellékeltem képeket.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2021
2.5", 1 Gigás, IDE.
Műszerekben/profi cuccokban nem a legújab dolgok szoktak lenni.
Igen, a műszer rendszere is DOS alapú mivel van egy DOS Extender a vinyón. Átalakító nélkül, eddig jutottam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |