Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » RIAA korrektor
Témaindító: Ghost Rider, idő: Aug 25, 2006
Igen ott vezettem, földelt fóliasáv a közepén legjobb megoldás.
Üdvözlök minden kedves olvasót!
Módosítottam az ARC PH3 kábelezését ahogy CHZ javasolta. Valóban jobb lett, de még mindig van egy kis susmorgás. Megmértem a bemenetre adott 50Hz 5mV és 10KHz 5mV-os szinusz és négyszög jelet. Hát a négyszögjel az katasztrófális (csatolt kép). Segítenétek ,hogy a korrekciós tagokat milyen irányba változtassam? Most 8360pF és 2450pF értékű kondik vannak benne. Viszont a hangja már így is tetszik, (vagy még nem hallottam igazán jót!!!) Jó lenne összehasonlítani egy profi által behangolt rendszerrel!! Köszönöm az építő jellegű válaszokat. üdv.
Anti RIAA hálózaton keresztül adjál bármilyen jelet a bemenetére, mert ez nem lináris átvitelű erősítő, a mély frekvenciákat emeli, a magasat vágja.
Azért hívják magyarul lemezjátsző KORREKCIÓS erősítőnek. TJ.
Négyszöges mérést csak anti RIAA bekötésével tudod megcsinálni, nélküle ilyen eredményt kaphatsz.. Csatolt kapcsolás kell elé.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2021
Légszerelve is összerakhatod, de bemenetére nem elég 5mV, generátorod tekerd max kimenő szintre.Ha ok, ez kell kapnod
Nagyon köszönöm a válaszokat.
Mindig tanul az ember valamit, de hát valahol el kell kezdeni. Egyébként kívülről így néz ki.(kép) Megépítem az ANTIT és meglátom mi sül ki belőle. üdv.
Szép (első képen ne ez van)! Szerintem mérésed is jó lesz. Sustorgás nyitott bemenettel normális, brumm nem. Ez a korrektor 1V feletti kimeneti szintet ad, ezért is jelentkezhet zaj, ha az erősítőd max bemeneti szintre tekered, ami már bőven túlvezérelheti az erősítőd.
Köszönöm.
Csatolom majd a mért eredményeket.
Szerintem ok lesz, ha pontos korrekciós tagokat használtál és a bemeneti fetek munkapontja is jó.
Én is ilyen korrektort használok, most a képen látható erősítővel, bemeneti érzékenysége 750mV, ehhez még jól illeszkedik. A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2021
Fúú ez nagyon ott van! Nagyon szép.Gratula.
Gyorsan összedobtam ezt az anti riaa-t, bár nem tudtam pont azokat az értékeket prezentálni mint a rajzon van, de azért szebb lett a kimeneti jelem így. Úgy látom, hogy lehetne még pontosítani a korrekciós tagokon, pedig törekedtem, hogy pontos értékeket tegyek be.
Meglep, hogy ismét SE-t látok Nálad. Igaz, nem semmi ez a cső, triódába kötve még a 6C33C-t is lekörözheti. Gondolom meghajtani is könnyebb. És hangban?
Az anti RIAA korrekciós tagjainak a pontossága azért lényegesen jobb legyen, mint amit a phonóba raktál. Különben a mérésed semmit sem ér - nem tudod, hogy melyik a pontatlatlanabb, nem lesz referenciád...
TJ.
Több értékből próbáld összerakni, pontosság itt is fontos.
scooby_ nyáktervén van jó válogatási lehetőség.
Már régen nem készítettem SE végfokot, eljött az ideje.
Valóban könnyebb hajtani (bár ennél sem spóroltam), tápegysége is egyszerűbb lehet. Hang megdöbbentően jó. A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2021
Üdvözlet mindenkinek!
Összeraktam a világ legpontosabb anti riaa-t az ARC PH3 négyszög méréshez. Hát a látottak kicsit elkeserítettek egy kicsit. Főleg az 50 Hz-es mérés (50Hz kép) A 10KHz-es valamivel jobb. (10KHz kép) Érdemes a korrekciós tagokkal játszani? Próbáltam a legpontosabb értéket összerakni, talán egy pár pF eltérés lehet. Merre tovább? Ami még furcsa, hogy a kimeneten lévő négyszögjel mintha hullámozna (zaj2 kép). Na ez mitől lehet? Azon felül, ha csak a kimenetet nézem szkóppal és a bemeneten nincsen semmi, elég zavaros jelek jelenek meg.(zaj kép) Gondolom ezt hallom a hangfalakon. Ezzel lehet valamit kezdeni? Egyébként, így is meglepően jól muzsikál. Köszönöm az észrevételeket.
A csöveid fűtése biztosan jól van szűrve, stabilizálva?
Szerintem még mindig van vagy egy kevés földhurkod, vagy valamelyik táod viszi be. A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2021
Gondoltam rá.
Elvileg igen, meg van szűrve. Külön dobozban van. Sodrott vezetékkel összekötve a riaa-val. Ez a tápja: (kép)
Szervusztok! Érdeklődni szeretnék akik megépítették az Actidamp-mk 4-et milyen műveleti erősítőket használtak és tranzisztorokat? Eredeti SK170-em van de az említett dolgokban tanácstalan vagyok. Előre is köszönöm a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2021
Köszönöm! Mennyire befolyásolja a kapott hangot hogy milyen gyártó cégtől vásároljuk az NE5534 -et?
Erre sajnos nem tudok válaszolni. Volt RIAA korrektorom, ahol a tervező előírta, hogy az adott típusból is csak az ST gyártmányúval szól jól. Nem tudom sajnos ennél van-e hatással. Nyilván valamilyen szinten van.
NE5534-el lesz megépítve az van itthon.
Szia!
Az 5534 nem szólt rosszabbul a drágább IC-knél, legfeljebb hangerőben volt egy pici eltérés. Nekem LT1028 van benne. Nagyobb az erősítése mint az NE5534-nek, viszont érzékenyebb, és gerjedésre is hajlamos. Az LT1115 nem érzékeny a zavarokra. Kipróbáltam 741-essel is, azzal pedig egy nyugodt hangot kaptam. Érdemes még fetes IC-ket is kipróbálni, vagy vegyesen alkalmazni őket. Gyártókkal annyi tapasztalatom van, hogy a Philips TL071 nem szólt jól. A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2021
Sziasztok!
Az Actidamp MK4-et van-e értelme esetleg SMD-ben át tervezni? Befolyásolná a hangot? Vagy ez egy teljesen elveteműlt ötlet?
Szerintem ne építsd át SMD-re. SMD-ben maximum kerámia kondik akadnak pF, nF értékben. Ide az nem a legideálisabb.
A fóliákat furat szereltre hagynám.
A fetekre erre gondoltam, sst201Bővebben: Link
Vagy MMBF-J kezdetűek. Én előszeretettel használom őket, nagyon jók.
Szia!
Honnan szoktad beszerezni őket? |
Bejelentkezés
Hirdetés |