Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Köszi az infót. Ezekre a D osztályú erősítőkre koppanásgátlót kell tervezzek, vagy ezek már nem érzékenyek a tranziens jelenségekre?
Ennek a TPA3118-M modulnak van "mute" bemenete, arra lehet tenni egy egyszerű kiegészítést, ami eltünteti a koppanást.
pár kép::pa800
Írtam is neked vissza.
Unalmamban elővettem a jó öreg GML-026-osokat. Nyugalmi áramot lehet ezen állítani valahogy? Úgy szól mintha semmi sem lenne neki beállítva.
Szia! A tápfeszültséged meghaladja a 28 V-ot? Mennyi a nyugalmi tápárama?
Tápfesz 35,6V. Nyugalmi 10A állásban 0.01-2 között ingadozik.
Viszont ha elveszem a tápfeszt, egy kis időre kitisztul a hangja.
És még annyi hogy a 9. láb egy 470 ohm-os ellenálláson keresztül csatlakozik, mert ha nem, még szörnyűbb hangja van. A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2021
Mutass már egy képet a kiépítésről ha lehet.
Jelenleg még csak ilyen fapadosan van összerakva.
A felvételen hallatszik milyen a hangja, és az is amikor kitisztul mert elvettem a tápfeszt.
A 6-os lábon miféle kondi van? Az nemhiszem hogy 22mikró.
1uf-os van rajta. Gondolod beleszólhat hogy nem 22uf mint a gyári ajánlás?
Viszont most nézem hogy 16V-os a kimeneti, 26V-nál még jó volt az is. Kicserélem ezeket és megnézem mi van. A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2021
Kapott egy 3300uf 75V-ost nem változott. Az 1uf-os cseréjének nem látom értelmét. Te igen?
Lehet döglött az ic.
Ha jól emlékezem akkor ezek az ic-k voltak az "unitra diora" rádiókban. Nekem is halt meg annó ilyen ic egy szép kis gerjedéstől. Ha jól emlékezem akkor az stk077-nek akartak ellenpéldát csinálni az unitráék ezzel az ic-vel. Nem nagyon jött be nekik.
Szia.
Biztosan nem döglött. Minden tranyó jó benne, és az ellenállások is, már amennyire ki tudtam mérni.
Nézd meg a diora rádió doksiját mennyivel külömbözik a tiedtől.
Csatoltam. Úgylátom az erősítésbeállító visszacsatoló ellenálások simán hiányoznak. A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2021
Nekem megvan jobb minőségben.
De próbáltam már úgy is, semmi sem változott.
Akkor hajrá építsd be a hiányzó részeket.
Már megvolt a hajrá, írtam az előbbi hozzászólásban.
Ha úgysem akkor viszont tényleg ic beteg.
Az 1-3 lábak közé kéne a 100-300 nF-os kondi és az 1-6 közé sem ártana 1-2 nF.
Nekem a kimeneti Zobel hiánya szokott ilyen hibát generálni, de látom azt tettél rá.
Nagyon nyugalmi áram gyanús nekem a dolog. Szerintem jól van, csak nincsenek meg az életfeltételei.
reloop Ok, próbálom. A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2021
Mérj a rajzhoz írt pontokon feszültséget valahol ki fog bukni a dolog.
Az ic tokon belül a végtranyók között lévő kis fekete tranzisztor a felelős a nyugalmi áramért.
Fura, mármint nekem, mivel úgy tűnik most jó. Ennyitől meggyógyulna, vagy távoli gyógyító energiát küldtél rá? Bár nem tökéletes, de ugye sokat nem várhatok tőle.
Köszöntem.
Úgy tűnik most jó, de túl hirtelen volt ez a javulás.
Az a hang nem gerjedés volt amit a hangfelvételben hallasz.
Írtam pedig hogy gerjedékeny a jószág.Nagyfrekisen nem hallhatóan gerjed.
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2021
Meglehet az is. Na de ez is megvolt.
Szedem szét, megy vissza a fiókba.
A rádióhullámokat, elektromágneses sugárzás okozta zavarokat ki kell szűrni. A légszerelés ezekből különösen sokat vesz fel.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |