Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3255 / 3615
(#) sargarigo válasza gernerakos hozzászólására (») Márc 11, 2021 /

Ha megnézed, az űrtatalom is változott, 273-ról 276-ra, és 112-ről 114literre. Ezek a szabályozások rendesen meg tudják bolondítani az embert ezt tudtuk eddig is. De még a fizikát is???
(#) gernerakos válasza sargarigo hozzászólására (») Márc 11, 2021 /

Igen, ezeket nem is vettem észre. Legalább hangosabb nem lett.. ennyire lehet hinni ezeknek a matricáknak?
(#) sargarigo válasza gernerakos hozzászólására (») Márc 11, 2021 /

Szerintem az lehet a titok nyitja, hogy az előírás üzemszerű állapotot ír elő! Üzem közben működik a készülék, tehát hűt! Nos a lehűtött levegőt mindet kiszivattyúzzák a belsejéből, hogy aztán megmérjék a térfogatát! Csak éppen azt már nem írják elő hogy a megmérést milyen hőmérsékleten végezzék, Pirike meg fázós típus, inkább a jó meleg laborban végzi. Közben felmelegszik a mérendő levegő, vagyis kitágul, ergo nagyobb lesz a hűtő térfogata mint volt
(#) gkari válasza sargarigo hozzászólására (») Márc 11, 2021 / 1

Ahelyett, hogy teletöltenék vízzel - naná hogy +4°C -hőmérsékletűvel.
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2021
(#) bbb válasza sargarigo hozzászólására (») Márc 12, 2021 / 1

Nézzétek meg az ábrát! Az egyiken tejesdobozban, másikon tejesüvegben mérik a térfogatot
(#) jdani hozzászólása Márc 12, 2021 /

Üdv. Készített már valaki házilag ilyen hintát?
Még ha nem is, az se baj, ötleteket várok. Készítenék egyet, kb semmivel nincs gondom, csak magával a konstrukcióval. Miből lehetne csinálni olyan kört, ami stabil is?...
(#) BarnaPili válasza jdani hozzászólására (») Márc 12, 2021 /

Régen volt ilyen kerek járóka. Annak a felső pereme félcolos csőből van.
(#) Macsek71 válasza jdani hozzászólására (») Márc 12, 2021 / 1

ha ~60-70 cm átmérő elég akkor kerékpárfelni
(#) Bakman válasza Macsek71 hozzászólására (») Márc 12, 2021 /

Küllők nélkül mennyire merev? Gondolom jdani nem akar púpot a közepére.
(#) zolika60 válasza Bakman hozzászólására (») Márc 12, 2021 /

Szélesség függő. A célnak megfelelhet. De ha egy szál acélcsővel elballag egy olyan üzembe ahol tudnak csövet hajlítani csinálnak sokkal nagyobb átmérőjűt is.
(#) jdani válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 12, 2021 /

1m átmérőjű az ideális. Gondoltam betonacélra, valahogy meghajtani, összehegeszteni. Házilag nemnagyon valószínű a kivitelezése..
(#) sany válasza Macsek71 hozzászólására (») Márc 12, 2021 /

A 6 bar-os ívóvízcső nem lenne jó a feladatra? Egy gyermek súlyát szerintem elbírná.
(#) zolika60 válasza jdani hozzászólására (») Márc 12, 2021 /

Inkább valami csövet használnék. Egy kipufogós lehajlítja neked. Azért írtam ,hogy vidd a csövet mert a kipufogó cső kissé vastag ehhez.
(#) reloop válasza jdani hozzászólására (») Márc 12, 2021 /

Ha magad csinálod, az vagy kijön az EMAG-os fészekhinta árából, vagy nem.
(#) Bakman válasza reloop hozzászólására (») Márc 12, 2021 /

És hol marad az építés öröme?
(#) jdani válasza Bakman hozzászólására (») Márc 12, 2021 /

Pont ez az. 50euró körül van egy valamire való fészekhinta. Nem hiszem hogy házilag annyi, vagy drágább lenne.
(#) granpa válasza jdani hozzászólására (») Márc 12, 2021 /

Vegyél ~3.5 m 3/8"-os csövet (lehetőleg vontat, de a hegesztett is kibírja), otthon simán (lassan!) meghajlítod belőle a ~1 m-es karikát, egy fél (negyed) kör fasablonon. Ha nagyon biztosra akarsz menni, megtöltöd előtte (tömörítve) homokkal. A végeihez kell egy kb. félméteres 3/4"-es cső, hogy behajlítsd rendesen. Lehet, hogy félcolos is rámegy. Végeket levágva, méretre összehegeszted. Tisztítás, Hammerite, kosárkötés és kész.
(#) jdani válasza granpa hozzászólására (») Márc 12, 2021 /

A homok miért? Hogy ne törjnön be hajlitáskor?
Miért a végeire 3/4?
Nemigen értem az egész konstrukció elkészítését, hogy gondolod.
(#) granpa válasza jdani hozzászólására (») Márc 12, 2021 /

A homok a biztonság miatt, nehogy megrogyjon. Végét erősen bedugózod (hegeszted), ütögetéssel (vibráció) tömöríted, másik végét is szorosan ledugózod.
Hosszabbító kell, mert a rövidülő csövet már nem bírod hajlítani rendesen.
Hornyot nagyolsz a kellő méretű, rögzített fél(vagy negyed)kör fasablonba, szorítókkal rögzíted a csövet és lassan hajlítod körré. Némi fa(alu)kalapáccsal rásegíthetsz finoman. Ha kész egy szakasz, új fogás, újra hajlítás. 200 l-es vashordó abroncsai között is hajlíthatod, a szélénél tudod rögzíteni. Arra nem kell teljesen ráhúzni az ívet. A fasablon is kisebb sugarú (~5 %-al) legyen, mint a kívánt kör. A vascső nem sokat ugrik vissza.
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2021
(#) jdani válasza granpa hozzászólására (») Márc 12, 2021 / 1

Igen, jogos, ha a végét kell hajlitani, arra kell egy hosszabbító. Ezt meg is próbálom majd, meglassuk hogy sikerül
De, inkább tömör cső, kisebb átmérővel, (ami nem roppan), vagy vastagabb, üreges cső?
(#) SzervízMacska válasza jdani hozzászólására (») Márc 13, 2021 / 3

Ami tömör, az rúd. A cső mindig üreges...
(#) granpa válasza jdani hozzászólására (») Márc 13, 2021 /

A 3/8"-os cső elég lágy, nem szokott megroppanni, megtörni, ha lassan hajlítják.
(#) Szárnyas hozzászólása Márc 14, 2021 /

Sziasztok!
Nincs valakinek lementve weboldalként, vagy más formában a következő dokumentumban hivatkozott digitális, interaktív példatár: Bővebben: Link
Ezen a weboldalon volt elérhető maga az interaktív, flash alapú program: Bővebben: Link
Nem tudom, hogy a flash tartalom miatt-e (ami 2021 januárja óta blokkolva van a böngészők által) nem használható már a program, vagy más miatt, de jó lenne valahogy hozzájutni, alternatív utakon keresztül még lejátszatók a flash alkalmazásokat tartalmazó oldalak.
(#) tbarath válasza Szárnyas hozzászólására (») Márc 14, 2021 /

B tervként lehet olyat csinálni, hogy virtuális gépbe (virtualbox ingyenes) telepítesz valami ősi linuxot, ami még tartalmazza. (Nekem egy csak 32 biten támogatott böngészős-java KVM megoldás miatt kell egy ilyen VM.)
(#) Szárnyas válasza tbarath hozzászólására (») Márc 14, 2021 /

Köszi a tippet, de nem is ezzel van a gondom, hanem, hogy maga a flash-t tartalmazó oldal nem működik már szerintem, mert más ilyen oldalt működésre bírtam kényszeríteni többféle módon is (Ruffle emulátor, régebbi meghackelt portable Chrome-mal), de ezt sehogyan sem.
(#) Szárnyas válasza tbarath hozzászólására (») Márc 14, 2021 /

Habár a virtuális gép használata biztonsági okból nem elvetendő, de szerintem így sem futna a kérdéses oldalon található flash program. Esetleg megtennéd, hogy a te virtualboxos linuxos rendszereden megnéznéd, hogy működik-e az említett weboldal?
(#) Szárnyas válasza Szárnyas hozzászólására (») Márc 14, 2021 / 2

Végül sikerült működésre bírni az oldalt, ezen leírás alapján egy Pale Moon böngésző használatával: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2021
(#) Gafly hozzászólása Márc 14, 2021 /

Toyota Aurisban, ha a kormányszervó megbuggyant, de utána, ha sikerült még egyszer beinditani, akkor izommunkával elvezethető a szervizig, vagy örülés hogy sikerült vele egyáltalán hazaérni, és ne kisértsük?
(#) zolika60 válasza Gafly hozzászólására (») Márc 14, 2021 /

Az attól függ milyen messze az a szerviz. Néhány tíz kilométert bevállalnék vele, de százat már nem.
(#) Gafly válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 14, 2021 /

Az aggódás tárgya, hogy szerintem elektromos kormányszervója van a cuccnak.
12,00 V körül volt az akku, mire hazaevickélt vele az asszonypajtás (azóta izomláza és pánikrohamai vannak).
Következő: »»   3255 / 3615
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem