Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ha megnézed, az űrtatalom is változott, 273-ról 276-ra, és 112-ről 114literre. Ezek a szabályozások rendesen meg tudják bolondítani az embert ezt tudtuk eddig is. De még a fizikát is???
![]()
Igen, ezeket nem is vettem észre. Legalább hangosabb nem lett.. ennyire lehet hinni ezeknek a matricáknak?
Szerintem az lehet a titok nyitja, hogy az előírás üzemszerű állapotot ír elő! Üzem közben működik a készülék, tehát hűt! Nos a lehűtött levegőt mindet kiszivattyúzzák a belsejéből, hogy aztán megmérjék a térfogatát! Csak éppen azt már nem írják elő hogy a megmérést milyen hőmérsékleten végezzék, Pirike meg fázós típus, inkább a jó meleg laborban végzi. Közben felmelegszik a mérendő levegő, vagyis kitágul, ergo nagyobb lesz a hűtő térfogata mint volt
![]()
Ahelyett, hogy teletöltenék vízzel - naná hogy +4°C -hőmérsékletűvel.
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2021
Nézzétek meg az ábrát! Az egyiken tejesdobozban, másikon tejesüvegben mérik a térfogatot
![]()
Üdv. Készített már valaki házilag ilyen hintát?
Még ha nem is, az se baj, ötleteket várok. Készítenék egyet, kb semmivel nincs gondom, csak magával a konstrukcióval. Miből lehetne csinálni olyan kört, ami stabil is?...
Régen volt ilyen kerek járóka. Annak a felső pereme félcolos csőből van.
ha ~60-70 cm átmérő elég akkor kerékpárfelni
Küllők nélkül mennyire merev? Gondolom jdani nem akar púpot a közepére.
Szélesség függő. A célnak megfelelhet. De ha egy szál acélcsővel elballag egy olyan üzembe ahol tudnak csövet hajlítani csinálnak sokkal nagyobb átmérőjűt is.
1m átmérőjű az ideális. Gondoltam betonacélra, valahogy meghajtani, összehegeszteni. Házilag nemnagyon valószínű a kivitelezése..
A 6 bar-os ívóvízcső nem lenne jó a feladatra? Egy gyermek súlyát szerintem elbírná.
Inkább valami csövet használnék. Egy kipufogós lehajlítja neked. Azért írtam ,hogy vidd a csövet mert a kipufogó cső kissé vastag ehhez.
Ha magad csinálod, az vagy kijön az EMAG-os fészekhinta árából, vagy nem.
Pont ez az. 50euró körül van egy valamire való fészekhinta. Nem hiszem hogy házilag annyi, vagy drágább lenne.
Vegyél ~3.5 m 3/8"-os csövet (lehetőleg vontat, de a hegesztett is kibírja), otthon simán (lassan!) meghajlítod belőle a ~1 m-es karikát, egy fél (negyed) kör fasablonon. Ha nagyon biztosra akarsz menni, megtöltöd előtte (tömörítve) homokkal. A végeihez kell egy kb. félméteres 3/4"-es cső, hogy behajlítsd rendesen. Lehet, hogy félcolos is rámegy. Végeket levágva, méretre összehegeszted. Tisztítás, Hammerite, kosárkötés és kész.
A homok miért? Hogy ne törjnön be hajlitáskor?
Miért a végeire 3/4? Nemigen értem az egész konstrukció elkészítését, hogy gondolod.
A homok a biztonság miatt, nehogy megrogyjon. Végét erősen bedugózod (hegeszted), ütögetéssel (vibráció) tömöríted, másik végét is szorosan ledugózod.
Hosszabbító kell, mert a rövidülő csövet már nem bírod hajlítani rendesen. Hornyot nagyolsz a kellő méretű, rögzített fél(vagy negyed)kör fasablonba, szorítókkal rögzíted a csövet és lassan hajlítod körré. Némi fa(alu)kalapáccsal rásegíthetsz finoman. Ha kész egy szakasz, új fogás, újra hajlítás. 200 l-es vashordó abroncsai között is hajlíthatod, a szélénél tudod rögzíteni. Arra nem kell teljesen ráhúzni az ívet. A fasablon is kisebb sugarú (~5 %-al) legyen, mint a kívánt kör. A vascső nem sokat ugrik vissza. A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2021
Igen, jogos, ha a végét kell hajlitani, arra kell egy hosszabbító. Ezt meg is próbálom majd, meglassuk hogy sikerül
![]() De, inkább tömör cső, kisebb átmérővel, (ami nem roppan), vagy vastagabb, üreges cső?
Ami tömör, az rúd. A cső mindig üreges...
A 3/8"-os cső elég lágy, nem szokott megroppanni, megtörni, ha lassan hajlítják.
Sziasztok!
Nincs valakinek lementve weboldalként, vagy más formában a következő dokumentumban hivatkozott digitális, interaktív példatár: Bővebben: Link Ezen a weboldalon volt elérhető maga az interaktív, flash alapú program: Bővebben: Link Nem tudom, hogy a flash tartalom miatt-e (ami 2021 januárja óta blokkolva van a böngészők által) nem használható már a program, vagy más miatt, de jó lenne valahogy hozzájutni, alternatív utakon keresztül még lejátszatók a flash alkalmazásokat tartalmazó oldalak.
B tervként lehet olyat csinálni, hogy virtuális gépbe (virtualbox ingyenes) telepítesz valami ősi linuxot, ami még tartalmazza. (Nekem egy csak 32 biten támogatott böngészős-java KVM megoldás miatt kell egy ilyen VM.)
Köszi a tippet, de nem is ezzel van a gondom, hanem, hogy maga a flash-t tartalmazó oldal nem működik már szerintem, mert más ilyen oldalt működésre bírtam kényszeríteni többféle módon is (Ruffle emulátor, régebbi meghackelt portable Chrome-mal), de ezt sehogyan sem.
Habár a virtuális gép használata biztonsági okból nem elvetendő, de szerintem így sem futna a kérdéses oldalon található flash program. Esetleg megtennéd, hogy a te virtualboxos linuxos rendszereden megnéznéd, hogy működik-e az említett weboldal?
Végül sikerült működésre bírni az oldalt, ezen leírás alapján egy Pale Moon böngésző használatával: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2021
Toyota Aurisban, ha a kormányszervó megbuggyant, de utána, ha sikerült még egyszer beinditani, akkor izommunkával elvezethető a szervizig, vagy örülés hogy sikerült vele egyáltalán hazaérni, és ne kisértsük?
Az attól függ milyen messze az a szerviz. Néhány tíz kilométert bevállalnék vele, de százat már nem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |