Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Ez ok, de ha meghallgatod a felvételt, nem ilyen problémának tűnik nekem.
A zavarójel frekvenciáján 180°-nál nagyobb az erősítő fázistolása, ezért próbál gerjedni.
Sziasztok! Lenne egy kérdésem adott egy Sony SA-212 erősítő, rendben van szépen szól viszont eléggé melegszik, szeretnék beletenni egy nagyobb hűtőbordát a kérdés az lenne hogy a kapcsolásban látható D201 és D251 is megy-e a bordára, mert most nincs rajta mikor hozzám került akkor sem volt és a leírásban nem találok erre vonatkozóan semmit. (A kapcsolás a 11. oldalon van.)
Szia! A kvázi-komplementer kapcsolás nem igényli a nyugalmi áram direkt hőmérséklet-stabilizálását a 0,47 Ω emitter-ellenállások használata esetén. A diódának elég az a meleg amit a környezetéből átvesz.
A nyugalmi áramot fél óra használat után állítsd be! A hűtőfelület növelése jó gondolat
Üdv! Lenne egy 6~16 ohm-os erősítőm. Erre rá köthetem a 4 ohm-os HS 400 hangfalakat? Milyen bekötések lehetségesek? Pl. ha van 2 db 4ohm hangfalam és 2 db 8 ohmos hangfalam és ezt a 4-et szeretném az erősítőre?!?! Elnézést a hülye kérdésektől.
Szerintem a konkrét helyzetet írd le (erősítő típusa, hangsugárzók típusa, hallgatási körülmények), mert nem feltétlenül mindegy, hogy egy kis szobában akarsz kis teljesítményen zenét hallgatni, vagy bulin szeretnéd elérni a legnagyobb hangerőt.
Bogarásztam kint a lomosban és találtam egy marék 2n3055 tranyót.
JLH-t már építettem vele teljesen jó volt. Régi beag végfokokban is találkoztam velük eléggé sokat illetve építettem fázisfordítós trafóval is belőle végfokot. Bogarásztam a net-et és találtam egy rajzot. Ez működhet? Na nem hifi célra csak működik-e? Valaki megszakértené?
Igen ez nekem is feltűnt.
Eléggé kicsi az erősítés is. Illetve beleszámolásztam egy picit szerintem 60v-ra van méretezve a kapcsolás mert az ellenálásosztó a tranyók bázisára akkor ad 0,6v körüli értéket ahonnantól szerintem működhet.
Annyira kicsi az erősítés, hogy nem is erősít jelet, csak a kivehető áram lesz nagyobb.
A használhatóságot az is rontja, mint észre is vetted, a nyugalmi áram szorosan függ a tápfeszültségtől.
De ha egy adott feszültségre be van lőve akkor működhet?
Gondolom az erősítésért a 470ohm a felelős. A 2n3055 emitter ellenálása a rajzon 0,33ohm az mennyire kritikus dolog?
Ismétlem, nem erősít, ez egy feszültségkövető kapcsolás.
A 470 Ω-nak a bementi ellenállásra van hatása.
Magyarul meg kell hajtani mint a bolond hogy szóljon valamit.
Ezekkel az alkatrészekkel kiegészítve jó lesz.
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne az erősítőbe 6,3 jack testje rajta van a fém házon a fém ház meg le van földelve lesz belőle bármi baj? A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2021
Sziasztok!
Beüzemelve az erősitőm annyi van van egy kis brum ami a hangerő függvényében jelen van ha le van tekerve a poti akkor siri csendvan. 230as csatlakozóm fém házas és az le van a fém házra kötve 2 6,3 csatlakozó is rajta van. A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2021
Szia! Ez úgy néz ki, mint amit zenegépből barkácsoltak át egy fémdobozba.
Valamikor biztosan egy zenegépbevolt. 2014 óta szolgál nálam. Egy tv szerelőtöl vettem még valamikor.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2021
De már kinlodtam vele máskor is akko a csatlakozok fa lemezen volt másik házba. Meg rca volt az input.
De már lehet a TDA panelon azt a néhány elmot ki kéne cserélni. A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2021
Ha a potenciométer állásától függ a búgás, azon a kondi csere nem fog segíteni.
Akkor képződik földhurok, mikor a jelforrásod is az életvédelmi földre van kötve. Amúgy a zaj forrása lehet a túl nagy értékű hangerőpoti, ami nem tudja eléggé elnyomni a tápból sugárzott zavarójelet.
Forrassz a panel bemeneti pontja (ami a potenciométer csúszkájáról jön) és a test közé egy-egy 2k2 ellenállást. Amennyiben érdemben csökkenti a búgást, akkor érdemes váltanod 10k log potira.
Ki probáltam hogy a jel vezetéket ki húztam akkor nincs bugás ami a keverő felől jön. Ha nincs rákötve jell akkor siri csendvan. De holnap majd ki probálom amit irtál.
Ebben az esetben a bemeneti jack aljzat szigetelése lehet a megoldás Bővebben: Link
Van itthon 2 db bontot majd megnézem holnap mert azok monok.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2021
Az előzetes próbát elvégezheted. Kihajtod az aljzatok csavarját és szigetelő anyagot tekersz rájuk, hogy ne érintkezhessenek semmihez.
Meg oldva ki vettem az aljzatokat készüléken kívül re és jó lett.
Meg kel keresnem majd a a másik 2 őt A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2021
Üdv!
Nekem nem igazán javítás, hanem érdeklődési szándékom volna.Vettem egy tpa3116d-vel szerelt erősítő modult, hozzá egy 24v 3a tápegységet, de szerintem ez közelében nincs a ráírt 50W-nak. Lehet ezen valahogy módosítani hogy legalább dinamikusabb hangja legyen vagy ez ilyen kis óvatos hangcucc? Őszintén szólva az általam épített tda2030-as hidalt sztereó kapcsolásom is jobban és élvezhetőbben szól nála, pedig azt véleményem szerint bőven alul táplálom jelenleg egy pc tápegységgel. |
Bejelentkezés
Hirdetés |