Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   923 / 1154
(#) Dióda válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 28, 2021 /

Bios-ban keress egy olyant hogy "tpm header" és tiltsd le.
Ha proci baja lenne akkor csak sipákolna mint a veszett.
(#) vladcepes válasza villanyipi hozzászólására (») Ápr 28, 2021 /

Igen,integrált a Proci. Nem találok benne Bios elemet. Nem lehet hogy ennek a Bios-át a beépített nagy akku tárolja?
(#) vladcepes válasza Dióda hozzászólására (») Ápr 28, 2021 /

Olyan van hogy : TPM DEVICE aztán TPM STATE, és CLEAR TPM ez a három. TPM header nincs.

Akkor clear lessz a tiéd.
Trusted platform module. Ez a gyűg a laptopok réme mivel hardveres titkosítást alkalmaz az alaplap és a meghajtó között. Ez azt jelenti hogy ha kiveszed a meghajtót akkor azt semmi másban nem lehet olvasni. Ez néha a telepítőknek keresztbe szokott tenni főleg ha előtelepített win van a gépen.Így ha ez áll fönn akkor mindíg arról akar csóri indulni és helyrerakni magát de nem tudja így csak újraindulgat.
(#) Doky586 válasza Dióda hozzászólására (») Ápr 28, 2021 /

Idézet:
„laptopok réme”

Én inkább a laptopok pozitívumaként értékelném.
Egy tolvaj még a hardvert darabokban se tudja értékesíteni. Nem fér az adatokhoz, törölni se tudja (ha megtalálják akkor nemcsak bizonyíték, de érték is az adat)
(#) vladcepes válasza Dióda hozzászólására (») Ápr 28, 2021 1 /

A Clear TPM-et átállítottam a No-t Yes- re majd Exit-nél Shave Changes and Exit ,kilép újraindul majd ugyan azt csinálja,visszamentem a Bios-ba és megint a No volt rajta,mintha nem állítottam volna át.

8.jpg

Hmmmmmmm érdekes.
Akkor ha nem ezekkel van baja kizárásos alapon akkor a táp összezuhanása miatt indulgat újra.
De mint írtad a memtest az ment rajta.
Lehet megérne egy próbát a Bővebben: Link

Ez egy live futó de telepíthető chrome os.
Ha ezt be tudod boot-olni és elindul akkor banális dolgon csúszkálsz.
Ha ez sem akkor a gépben lessz a boci.

Megnézem!
(#) img válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 28, 2021 /

A tapasztalatok alapján ilyen tünetet tud még okozni a haldokló VGA vagy a SuperIO chip is.

Ha van a BIOS-ban olyan lehetőség, hogy letiltod a dedikált VGA-t (már, ha van benne), akkor teszteld le, lehet az a ludas. Ha nincs dVGA csak a CPU-ba integrált, akkor pech.

A SuperIO halálát csak tesztkártya mutatja ki (vagy kizárásos alapon kitotózható, ha semmi más sem marad).
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2021
(#) villanyipi válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 28, 2021 /

Nem hinném hogy a bios-t az akkura bíznák, ellenben lehet akár backup kondi is, az hogy valamit átállítasz a biosban és vissza áll, erre enged következtetni, meg kellene próbálni egy feszültség mérést az akku paneli kapcsain, és figyelni mi történik mikor újra indul, esetleg ha megoldható egy áram mérés is, de ha a feszültség újra indulás pillanatában megzuhan akkor valóban vga, vagy io chip lehet gyanús.

Megpróbáltam,nem működik.vagyis ugyan úgy nem indítja.(újraindul) Köszönöm a tippet!
(#) vladcepes válasza img hozzászólására (») Ápr 28, 2021 /

Sajna nincs ilyen ,vagyis nem találok ilyen lehetőséget.
(#) vladcepes válasza villanyipi hozzászólására (») Ápr 28, 2021 /

Mértem,hagytam egy párszor hogy újrainduljon és nem zuhant meg,végig 12,6V ot mértem.
Kivettem az akkut is lemértem külön. Az akkut mikor visszateszem és beindítom akkor kiírja,hogy CMOS reset, aztán biosba 2021.01.25 öt mutat,csak ebből gondoltam hogy ez a beépített akku tartaná a Bios-t.
(#) img válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 29, 2021 /

A kezdő hozzászólásodban azt írtad, hogy a CPU teszten elhasal a gép: eszerint jó volt a tippem, hogy a VGA a hunyó, mert egy Ryzen 3200U ketyeg benne, amiben ott a beépített Radeon Vega 3. Úgy tűnik, hogy ez csak CPU cserével javítható, hacsak nincs hozzá valami workaround.
(#) Udvari Zsombor válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 29, 2021 /

Az akkumuilátor az egy dolog, de laptopokban is kellene lenni valahol egy elemnek az alaplapon. Ebből arra következtetek, hogy az alaplapi elemmel is lehet valami, egy akkumulátor kivételtől még nem kellene "CMOS reset"-nek lenni.
(#) Doky586 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 29, 2021 /

Csak az órának (rtc) kell az elem, hogy ne kelljen minden indításkor újra beállítani a dátumot+időt.
(#) Gafly válasza Doky586 hozzászólására (») Ápr 29, 2021 /

Meg a PSW?
(#) vladcepes válasza img hozzászólására (») Ápr 29, 2021 /

Mibe fáj egy ilyen csere?
(#) vladcepes hozzászólása Ápr 29, 2021 /

Egyenlőre én nem szedtem jobban szét. Viszont itt van két kép ,ez pont olyan ez az alaplap. Valaki kiszúrja hogy hol lenne az elem? Még a leírásba megkeresem.
(#) Hp41C válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 29, 2021 /

Az 1.jpg képen a KB nevű csatlakozótól jobbra van egy BATT felitat.
(#) Gafly válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 29, 2021 / 1

De az szerintem a "nagy akku"...
(#) Régi motoros válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 29, 2021 /

Nem akarom ismételni önmagam, de amíg egy LIVE rendszer nem indul be, addig elég valószínű, hogy hardver hiba van, amit szerintem te szem fogsz megoldani.
Egy CMOS elem csere ezen nem segít. Mondanám, hogy tegyél rá egy POST kódkártyát, de gyanítom, az nincs birtokodban. RAM -ot, SSD -t kizártad, nem sok választás marad, alaplapi tápellátó rendszer, DC-DC konverter, CPU, gyakorlatilag ami a boardon van bármi lehet hibaforrás.
A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2021
(#) vladcepes válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 29, 2021 /

Igen az a nagy Akku
(#) Doky586 válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 29, 2021 /

Mire gondolsz? PSW?
(#) vladcepes válasza Régi motoros hozzászólására (») Ápr 29, 2021 /

Hát igen, nincs ilyen kártyám,(látom nem egy drága dolog) de gondolom tudni kéne a kódokat is hogy ki kivel van. Marad a lap csere.
(#) Régi motoros válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 29, 2021 / 1

A kódokat tudni egy dolog, aztán azt még javítani is kell valahogy.
Ahhoz meg a hozzá való technológia is szükséges, és a kódok sem mindenhatóak igazából...
(#) Udvari Zsombor válasza Doky586 hozzászólására (») Ápr 30, 2021 /

Az asztali számítógépek alapján írtam, mivel ott az alaplapi elem felel az óra mellett a beállítások megtartásáért is.
(#) Pistapista hozzászólása Ápr 30, 2021 /

Sziasztok.Tud valaki ebben segíteni: a youtube fiókomban ha az asztali PC-n lépnék be (LAN)nem enged, ha laptopon(céges ip, LAN) beenged, ha telón (wifi)szintén beenged?win 10-em van crome böngészővel.
(#) Régi motoros válasza Pistapista hozzászólására (») Ápr 30, 2021 /

De ezt csak így minden hiba üzenet nélkül?
Próbáld ki másik böngészővel is, opera, firefox, mozilla...
Lépj ki minden gépen, úgy próbálj belépni az asztali PC-n.
(#) Udvari Zsombor válasza Pistapista hozzászólására (») Máj 1, 2021 /

Mit ír ki ilyenkor? Olyan elvileg nem lehet, hogy ne engedjen be, Google fiók alapú ez is.
Próba képpen töröld a sütiket a böngésződben, hátha csak ott siklott félre valami...
Következő: »»   923 / 1154
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem