Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
wooah nagyon baróóó teccik
énis most akarok egy panelfúrót csinálni nagyon hasonló állvánnyal.. csak sokkal kisebb méretekben 12V DC max 3mm es fúrószárig... én annyit modosítaniék még, hogy azt a triakos szabályzót kiegészíteném többfokozatú ékszíjjtárcsás áttételel (3--4 áttéltel), mert ha csak a triakkal hasítod meg a fázist a motor nyomatéka hatalmasat fog esni!!! ha nem világos teljesen ez az ékszíjas dolog akkor lerajzolom..+ ha a motor magassága állítható akkor mégtöbb áttétel adódik... csá
Ebből a képből látszik, hogy magyar terepasztal! (A munkás a szerszámnyélre támaszkodva álldogál...)
Egyébként minden elismerésem, igazán igényes munka, olyan Topi-s! Idézet: „megtekinthető lesz az augusztusi vasútmodell kiállításon” Hol lesz?
Furfangos megoldás, de egyáltalán nem rossz! Szeretem a kreatív embereket!
az nem légkalapács akar lenni?
Szia!
Értem hogy hogyan mondod az ártételt. De én úgy hallottam hogy a Tirisztoros (ilyet akarok) "csak" a feszt szabályozza és a nyomatéka meg lessz üdv!
ha tirisztoros, akkor csak félperiódusú fázishasítást tud, a másik félperiódus egészben marad
szrintem ezel kb max 10.000 ig tudod majd levinni a fordulatszámot...
Idézet: „az nem légkalapács akar lenni?” Áh, nem, ahhoz túl hosszú!
Még a honlap is a teljes titoktartásban van
Akkor most mindenkit, aki olvassa a hozzászólásokat, lelövöldözöl?! :gun: :violent: :bummafejbe:
Szia!
Ez olyan ami egész periódusú fázishasítást csinál...
Na ezt is valahol olvastad nem?
Amugy ötletes cucc Frankó
Nem ezt nem olvastam hanem mondták nekem
Miért mi a baj evvel a kijelentésemmel?
Baj nincs vele
Csak furán hangzott a szádból
Sziasztok!
Teszek fel még néhány képet a "Propeller Clock-om-ról". A bázisról és a tápról már korábban tettem fel képet. A venti állórészéről nem készítettem képet, mert olyan mint másoké, a forgórészt pedig a képen láthatjátok hogyan oldottam meg.
Sziasztok!
Csináltam egy lasershow-t. Szupepe féle áramgenerátor hajtja a lézert, a motormeghajtás kókányféle (LM317-el), a lézer egy 18X DVD íróból való. Nagy nehezen sikerült fókuszálni, bár a lencse minősége miatt nem a legjobb. A dobozolás az ritka szörnyű, haragszok is magamra, de működik az a lényeg... A lézer egy hűtőbordán van + került rá egy venti is. VIDEÓ
a doboz egy számítógép tápja?
Amúgy szerintem jobb lenne, ha venél vagy szereznél egy egy kb 2x2x1 cm-es alutömböt és kifúrnád és abba tennéd a lézert. Így nem sokat hűt a borda (szerintem)
Igen, egy PC táp doboz tudom hogy kicsi a hőátadás, de a ventilátor sokat hűt rajta
Nagyon szép munka. nehéz volt elkésziteni? vagy soká tartott?
Köszi!
Utólag visszagondolva nem volt olyan őrült nehéz elkészíteni. Egy kicsit az SMD alkatrészek beültetésétől tartottam de végülis nem volt vele semmi gond. Sokáig tartott-e? Igen mert nem volt rá időm, amúgy ha megvan mindened, megvan tervezve a NYÁK szerintem egy hétvége alatt össze lehet rakni.
Tudod én is igy voltam egy pár projekttel. Eltartott meg minden, de ha már másodszor késziteném, csip-csap összedobnám. Amúgy nekem is tetszik az ilyen óra, én is készitenék egyet, ha segitenél benne. mit szólsz hozzá?
Helló
nagyon jó lett az órád. Minden elismerésem. Én is régóta akarok csinálni egyet, de míg nem tudok mindent beszerezni egy helyen, addig hanyagolom a dolgot. De remélem itt a hestore-ban nemsokára mindent be lehet majd szerezni hozzá, és megcsinálhatom én is. Addig is nézem a többiek munkáját.
Írd meg priviben milyen segítségre gondoltál!
Sziasztok, most lettem kész a labortáphoz épülő müszerrel, ez a MEX kolléga féle nyákra épül, köszönet érte.
Bemutatom a hétvégi termést. az első két képen egy gitártorzító látható. Egy barátomnak készítettem. Az utolsón pedig az akkutöltőm, mivel megelégeltem a folytonos elemvásárt a méröműszerbe ezért befekettem egy akkuba. A smd forrasztást még kell egy kicsit gyakorolni.
Nem rossz az a forrasztás!
A Te helyedben én inkább a pármuzamosra történő nyák fűrészelést gyakorolnám...
Az a második probléma. Mindig elfelejtem a körvonalat tervezéskor megvastagítani és fotozáskor elvesztődik. A lemezolló meg nem ismeri a derékszöget. De dolgozok rajta.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |