Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
wooah nagyon baróóó teccik
![]() ![]() énis most akarok egy panelfúrót csinálni nagyon hasonló állvánnyal.. csak sokkal kisebb méretekben 12V DC max 3mm es fúrószárig... én annyit modosítaniék még, hogy azt a triakos szabályzót kiegészíteném többfokozatú ékszíjjtárcsás áttételel (3--4 áttéltel), mert ha csak a triakkal hasítod meg a fázist a motor nyomatéka hatalmasat fog esni!!! ha nem világos teljesen ez az ékszíjas dolog akkor lerajzolom..+ ha a motor magassága állítható akkor mégtöbb áttétel adódik... csá
Ebből a képből látszik, hogy magyar terepasztal! (A munkás a szerszámnyélre támaszkodva álldogál...)
Egyébként minden elismerésem, igazán igényes munka, olyan Topi-s! Idézet: „megtekinthető lesz az augusztusi vasútmodell kiállításon” Hol lesz?
Furfangos megoldás, de egyáltalán nem rossz! Szeretem a kreatív embereket!
![]()
az nem légkalapács akar lenni?
Szia!
Értem hogy hogyan mondod az ártételt. De én úgy hallottam hogy a Tirisztoros (ilyet akarok) "csak" a feszt szabályozza és a nyomatéka meg lessz üdv!
ha tirisztoros, akkor csak félperiódusú fázishasítást tud, a másik félperiódus egészben marad
![]() szrintem ezel kb max 10.000 ig tudod majd levinni a fordulatszámot...
Idézet: „az nem légkalapács akar lenni?” Áh, nem, ahhoz túl hosszú!
Még a honlap is a teljes titoktartásban van
![]()
Akkor most mindenkit, aki olvassa a hozzászólásokat, lelövöldözöl?!
![]()
Szia!
Ez olyan ami egész periódusú fázishasítást csinál...
Na ezt is valahol olvastad nem?
![]() Amugy ötletes cucc ![]() ![]()
Nem ezt nem olvastam hanem mondták nekem
![]() Miért mi a baj evvel a kijelentésemmel?
Baj nincs vele
![]() Csak furán hangzott a szádból ![]()
Sziasztok!
Teszek fel még néhány képet a "Propeller Clock-om-ról". A bázisról és a tápról már korábban tettem fel képet. A venti állórészéről nem készítettem képet, mert olyan mint másoké, a forgórészt pedig a képen láthatjátok hogyan oldottam meg.
Sziasztok!
Csináltam egy lasershow-t. Szupepe féle áramgenerátor hajtja a lézert, a motormeghajtás kókányféle (LM317-el), a lézer egy 18X DVD íróból való. Nagy nehezen sikerült fókuszálni, bár a lencse minősége miatt nem a legjobb. A dobozolás az ritka szörnyű, haragszok is magamra, de működik az a lényeg... A lézer egy hűtőbordán van + került rá egy venti is. VIDEÓ
a doboz egy számítógép tápja?
![]() Amúgy szerintem jobb lenne, ha venél vagy szereznél egy egy kb 2x2x1 cm-es alutömböt és kifúrnád és abba tennéd a lézert. Így nem sokat hűt a borda (szerintem)
Igen, egy PC táp doboz
![]()
Nagyon szép munka. nehéz volt elkésziteni?
![]()
Köszi!
Utólag visszagondolva nem volt olyan őrült nehéz elkészíteni. Egy kicsit az SMD alkatrészek beültetésétől tartottam de végülis nem volt vele semmi gond. Sokáig tartott-e? Igen mert nem volt rá időm, amúgy ha megvan mindened, megvan tervezve a NYÁK szerintem egy hétvége alatt össze lehet rakni.
Tudod én is igy voltam egy pár projekttel. Eltartott meg minden, de ha már másodszor késziteném, csip-csap összedobnám. Amúgy nekem is tetszik az ilyen óra, én is készitenék egyet, ha segitenél benne. mit szólsz hozzá?
![]()
Helló
nagyon jó lett az órád. ![]()
Írd meg priviben milyen segítségre gondoltál!
Sziasztok, most lettem kész a labortáphoz épülő müszerrel, ez a MEX kolléga féle nyákra épül, köszönet érte.
Bemutatom a hétvégi termést.
![]()
Nem rossz az a forrasztás!
![]() A Te helyedben én inkább a pármuzamosra történő nyák fűrészelést gyakorolnám... ![]()
Az a második probléma. Mindig elfelejtem a körvonalat tervezéskor megvastagítani és fotozáskor elvesztődik. A lemezolló meg nem ismeri a derékszöget.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |