Fórum témák
» Több friss téma |
Hali
ez egy 3 fázisú kefe nélküli motor, elég strapabíróak, az elég világos, hogy az egyik fázis besírt, én a végfokra szavazok. Mivel, ez (nagy valószínűséggel) integrálva van a vezérlő IC-be, ami persze nem szabványos, és ezért nem lehet boltban kapni, így a megoldás : kuka. annyit azért nézzél meg (kikapcsolt állapotban) hogy nincs-e esetleg forrasztási hiba a végfok és a motor közötti részen. Ha elindítod azért lejátsza normálisan a filmet? ![]() Sajna nemsoká a többi végfok is be fog halni, mivel a hiányzót valahogy kompenzálni kell, ez pedig csak túlterhelés révén sikerül neki. üdv
Na a strapabírással vitatkoznék egy keveset. Száz DVD-ből legalább 40-50 jön ilyen hibával annak 95 százaléka motor problémás. 1 százaléka a meghajtó rész. Olyan ócska kinai motorokkal szerelik ezeket a gépeket, hogy a fiam csúzlija megsértödne ha beletenném.
Fery
Hali köszi
A filmet lejátsza.Most is nézem.Minden funkcio hibátlan. 3romszo be-ki kapcsoltam,minden ok.De aztán megint segitenikellet neki.Nem értem. ![]()
Hi
konkrétan mi szokott a bajuk lenni? Szakadás a tekercsben? zárlat? Én sok ehhez hasonló motort szedtem szét (jó, nem pont dvd-ét) és elég böszme masszív tekercsek voltak benne, ezért gondoltam, hogy lehetetlen, hogy kinyírja az a harmatgyenge táp ![]() üdv
Őszintén megmondom, nem tudom. Nincs időm arra hogy szétszedegessem. Nem is nagyon szokott érdekelni, ha az új motorral megy rendesen, akkor mehet vissza a kuncsaftnak. Amúgy szerintem menetzárlat lehet leginkább vagy szorulás, bár nem biztos. Ja és szinte tuti, hogy nem a táp nyirja ki, gyárilag ilyen gyengék.
Fery
Még az az ötletem van, hogy cseréld ki a szekunder oldali elkókat a tápban, jóminőségü 105 fokos elkókra, az is lehet gond ha nincs elég energia a motor indulásához.
Fery
Ezzel a hibával volt javitva ugy féléve.De mostmár nincs garancia
![]()
Megtudom csinálni csak nem lehet ne ezt magyarul
![]() (szekunder oldali elkókat) ![]() ![]()
Sajnos az a baj, ha ezt nem érted akkor alapvető elektrotechnikai hiányosságaid vannak, és nem biztos, hogy hálózati feszültséggel működő készülékbe érdemes belenyúlnod. Nem bántani akarlak, mindenki volt kezdő, csak az életedet és a testi épségedet szeretném megóvni.
Fery
Hi
ezt mire értetted? "Ezzel a hibával volt javitva ugy féléve" ![]()
Igen
![]()
nemértem!? az elkók voltak cserélve?
Ezt a fránya elkot nem lehetne másképp.Még soha nem hallotam.
![]()
Jogos
Elko= Elektrolit Kondenzátor
Köszönöm a türelmeteket kicserélem,majd meglátjuk.
![]()
Cseréld ki a tápba az összes kis elkót de feltétlenül áramtalanitsd a készüléket, és mielőtt neki állsz a kondicserének süsd ki a puffer elkót, az a legnagyobb elkó a tápban. Mivel az 300 voltra töltődik meg tud csipni rendesen.
Fery
Helló
Kerestem a rajzát, de nem találtam semmit. Megmértem a feszültségeket a kis smd alkatrészeken is, de nem változik semmit. :no: Már nem tudom mi lehet. Ha nincs benne lemez, akkor is melegszik. lehúztam a panelról minden vezetéket, csak a táp maradt rajta, de akkor is melegszik.
Most viszont megy egy film cd-ről, már vagy húsz perce. Tűz forró minden, de egyáltalán nem szaggat be semmit. Lehet rakok rá valamilyen kis hűtőbordát meg egy kis ventilátort és had menjen amíg végleg meg nem adja magát.
![]()
Menetközben kikaptam a mechanikát,a lemez meghajto
motor alatt fekete grafitszerü por volt kis csomóban ![]()
Az a grafitszerű por, a motor (spindle) keféiről valók! (elkopott)
Az nagyon nagy valószínűséggel, hibás! (A tápban nem érdemes matatni, de viszont megelőzés céljából, a primeroldali elkót cseréld!) üdv!
Na itt egy kép, hogy azért tisztázódjon az "elkó" téma!
(Egy TESÓS DVD kapcs. tápja volt ez, vagy úgy 74db van belölle itthon. Ebből 2db teljesen javíthatatlan!) Ha a "NAGY" TESÓNÁL, vásárolsz, javaslom az azonnali elkócserét, mert mind f*s hamisítvány, főleg ha a következő márkajelzések találhatók meg, TONGJIA (ez nagyon gyakori), TJ, Canicon, A (bekeretezett), és még sorolhatnám a márkátlan ocskaságokat! DE a tápban, szakmai előképzettség nélkül TILOS buherálni, föleg áram alá helyezve! Még annyit hogy a digi lapon, is cserélem azelkókat, biztos ami biztos! Van egy "soklábú szörnyeteg" ami fűt? Az valószínű spindle motor meghajtója, ha cseréled valószínűsíthető az is, hogy lejjebb ad a melegéből! DE, ha egy nagy M -betús IC fűt, az nemnagy baj, mert ez a MPEG dekóder (vagy hasonlpontosan nemtudom). Ezt viszont már érdekességként: ha egy fajta lemezt nem olvas vagy töb több típsút nem, akkor valószínűsíthetően meg kell dump -olni, mert a Flash "elszennyeződhetett". Ez csak flash felprogramozás tudási készséget igényel. (Az én DVD lejátszómon ez igen könnyű, mert DIP tokozásúra van kialakítva a flash, így nagyon leegyszerűsödik a felprogramozás! MEG amúgy nemtudom hány éves, de ez volt az az első olyan DVD lejátszó anno, amikor megjelent az 5.1 DAC. Árban is igen gyyapot volt, 74Ef.
Azt az egyet elfelejtetted, hogy valóban érdemes az összes táp elkót kicserélni azonnal a kinai DVD-knél, de az a GARANCIA AZONNALI ELVESZTÉSÉT vonja maga után...
Fery
EZ igaz! azt gondoltam hogy tisztában van mindenki azzal, ha egy garis gépet megbont, akkor tudja milessz a következménye.
Viszont amit az ismerősömék vettek DVD lejátszót az a mainapig tökéletesen működik. (garis volt, és általam leirt módon jártam el, ahogy a TESÓTÓL meghozták) Azóta vettek egy DivX-eset (nemtudtam rólla), és már csak akkor tudtam rólla hogy ez is van, amikor megfutott a táp, és kinyirta a félelektronikát. (felhívtak javítsam meg) (Még az előző hsz. -hez: a dupolást a legvégsőesetben kell végre hajtani, amikor már minden hiba el lett hárítva, és meggyőződtünk arról, hogy más nem okozza a hibát.)
Rájöttem mik azok a tranzisztorok amik melegedtek. A scart kimenet RGB meghajtói voltak. Azért csak voltak, mert kivettem őket.
![]() ![]() ![]()
Szia!
www.hqvideo.hu, ott keress olyant hogy RF-300, azon belül is a samsung gyártmányok nekem beváltak. Esetleg régi CDrom mehajtókból termelhetsz ki, jó a fejmozgató vagy a tálcamozgató motor is ha a tengelye elég hosszú csak akkor át kell rakni a lemezforgató tányért és a magasságát korrektül beállítani... ha még leszedés előtt megméred könnyebb lesz az összerakás (magasságmérésre gondolok). A kicsi siniben (bp, wesselényi u. 19) is kapsz ilyen motort, RF-300 néven tányérral együtt. de ott néha gagyit adnak... a 2-300 forintos motor nem bírja sokáig, ha minimum 6-700 forintba kerül akkor jó. Ha nemkapsz dobj egy privátot, küldök neked bontottat ami márkás (mabuchi gyártmány) és tuti jó, teszteltem.... Üdv!
Hali.
Hát zseni vagy!Mivel Sz.Gépeket szerelek volt CD-Rom egy jó pár ![]() ![]() ![]() ![]()
Helló
Remélem nem kiabálják le a fejemet a modik hogy ide írom a kérésemet. Kellene nekem egy szalagkábel a fej és a digit panel közé. Hyundai He-DX135 a lejátszó tipusa. A szalagkábel adatai: 12,5mm széles, 24 eres és kb7,5cm hosszú. Aki javít dvd lejátszókat és és van neki otthon rossz, az nézze már meg nekem, hogy van-e neki. Most elakadtam a javításban, mert rossz a szalagkábel és nem tudok vele mit csinálni. Így is már le volt vágva a végéből, és éppen elég hosszú, de most megint megadta magát a sok ki-be huzogálástól. Előre is köszi. Ricsi |
Bejelentkezés
Hirdetés |