Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Üdv.Elvileg van, este megnézem és azt is hogy mivel pótolható. Öreg Tom.
Nem semmi internetes sebesség 2006-os hozzászólás . Ezt nevezem
Bocs. A dátumot nem néztem, TE meg elnézted a segitőkészséget és véletlen a gúny szóra kattintottál.Tanulság : n e a k a r j minden áron segíteni! Öreg Tom.
....Nem akarok.....
Idézet: ....De igen tanulságosnak bizonyult a hsz.-od. „TE meg elnézted a segitőkészséget és véletlen a gúny szóra kattintottál.Tanulság : n e a k a r j minden áron segíteni!”
Tudna valaki alternatívát mondani 2SA684 tranzisztorra (nem találtam semerre ilyet)?
Köszönöm szépen a segitséget! 5V-hoz kell ugyhogy megteszi mindkettö.
PP
sziasztok!
tudtok valami linket ajánlani ahol tranzisztorok lábkiosztását tudom megnézni valamint tulajdonságait!!! kőszőnőm előre is!!!
Sziasztok!
Kaptam egy autós erősítőt, amiben szerintem zárlatosak a végtranzisztorok, a típusuk C5198 és A1941, nem tudom, hogy mivel lehetne helyettesíteni, és ebben kérném a segítségeteket. Az adatlapjukat csatoltam.
HQ video-ban mindkettőt lehet kapni, bár az adatlap szerinti 160V-os feszültség helyett a HQ 140V-ot ír!
Kattints ide és nézd meg, majd eldöntöd. Vannak helyettesítésre is ajánlatok!
Köszi szépen! A HQ-t nem is néztem, csak Lomexet, de ott nem volt.
Sziasztok,,egy kis értelmezési és különbségtételi segitséget kérnék van 3 tranyóm ezeket az adatokat szeretném ha elmagyaráznátok mi mit is jelent?
2n3055 100v 15a 115w 2,5mhz 2n3773 160v 16a 150w 0,2mhz bux80 800/400v 10a 100w 6mhz ezekből melyket tennétek pl egy quad 405be és miért? a feszültség az első egyértelmü anyit adhatok neki max az ampertől már nem egyértelmüek az infóim elmagyaráznátok mi mi? nagyon köszi minden hozzászólónak,
Ic-max: A kollektoron átfolyható maximális áram.
Pmax: A tranyón elfüstölhető max teljesítmény (nem azonos az Uce-max*Ic-max--al!) Ha jól tudom, ez végtelen nagy hűtőbordánál értelmezendő, vagy hogy is volt??? "tranzitfrekvencia": az a freki, ahol a tranyó erősítése egy lesz.
Hello mivel helyettesitheto az MTP2955 mosfet tranyo,nagyon fontos lenne koszi
Itt az adatlapja innen már tudsz helyére keresni valamit mondjuk a hq video-nál vagy akár hol.
Szia,nem voltam egy ideig de köszönöm szépen az infót :yes:
Egy régi Ford Sound 2000 radios magnóba van benne két tranzisztor amire az van ráírva ST 70008AB W88jj435 Singapore. Az a baj hogy kivan menve ez a tranzisztor és nem lehet működtetni. Mivel lehet illetve lehete egyáltalán ezeket kicserélni.
tud valaki orosz tranzisztorom helyére valamit 3107!!!!????
itt a kép a panelrol ahonnan hiányzik a tranzisztor!!
Üdv,
Van 1 Sony monitorom. Elszállt benne a vízszintes eltérítő tranyó, 2SC5129 volt. Esetleg helyetesíthetem BU908-al? Vagy túlságosan lassú?
Kisebb az árama és lassabb is. Próbát megér, de szerintem el fog szállni. Kapható a 2sc5129 kb 350HUF-ért pl a HQ-ban.
Hogy, hogy?
Attól, hogy lassabb, elszáll?
Elsősorban attól, hogy kisebb az árama!! ( ha elolvastad amit írtam ) másodsorban, igen attól is ha lassú. Rajzold fel a kapcsolási folyamat áram és feszültségdiagramját és látni fogod, hogy amikor az Uce eléri Usat - ot akkor a legkisebb a disszipáció előtte amikor az Uce csökkenni kezd de a tranzisztor még nincs kinyitva viszonylag sokat disszipál. Minél hamarabb "túljut" ezen annál kisebb lesz a disszipációja.
Ha lassú egyszerűen " kimelegszik"
A 2 sa 1011 az tranzisztor helyére jo a 2 sa 1013 ebben a kapcsolásban??
Hát...
Inkább használj 2SA1006A 2SA1930 vagy 2SA968A-t. De miért akarod helyettesíteni, amikor lehet kapni az eredetit is?
3 boltba kerestem és nem volt de igy vagyok az ic-vel is ahelyettudsz mondani valamít
Ezekkel tudod helyettesíteni:
UA741 / LM741 ( ez a teljes neve ) TBA221 ( Nálunk a leg gagyibb boltban is van, ~85Ft-ba kerül ) Tranzisztor: - 2SC2344 ( párja: 2SA1011 ) - 2SC2660 ( párja: 2SB861 ) - 2SA1859A ( párja: 2SC5171 ) Rendeld meg HEStore-ból: UA741 Bővebben: Link
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az F241 jelű tranzisztort a BF241-gyel helyettesíthetem? Bocsánat a buta kérdésért, de biztosra akarok menni.. Köszi: Tod
Ige, nagy valószínűséggel.
Datasheeten 2 tranzisztor találatvolt IRF241 és BF241 |
Bejelentkezés
Hirdetés |