Fórum témák
» Több friss téma |
Nálam is így volt, nekem nem kellet, de a fiamnak már igen.
5x6-os sodrott rézkábel. Azonban az egyidejűség sem mindegy. Nem nagyüzem megy róla - feltételezem itt sem az lesz a jellemző. Ahogy a 3% sem ördögtől való, vagy több sem, ha a kábel elviseli a megemelkedett hőmérsékletet a szigetelés leromlása nélkül.
Belinkelnél egy helyet, hol lehet ilyen méretben földkábelt kapni ? Mert én csak tömörben találtam. Köszönöm.
Persze az ára sem mindegy már 40 méter távolságra. A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2021
Hát, igen. Méterenként 1000Ft-al fizetne többet az ember, hogy 1,5ször rosszabb ellenállást kapjon...Én sem látom jobb ötlatnek, bármennyire réz.
Azonban: biztosan volt már róla szó, csak a sok ellenkezés (rezet aluval soha, semmilyen formában, ezt találom mindig) miatt még mindig nem tudom: az alukábelt végül hogyan kötik megnyugtató módon a belső rézvezetékekhez? Valami speciális közdarabbal -gondolom-, de milyen az?
Hogy mennyire alkalmas, azt nem tudom, de ezt elvileg erre gyártják.
Ónozott fővezetéki sorkapocs. Vagy a kismegszakító kapcsába.
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2021
Ebből létezik csavaros, az jobb és oldható.MJC-1 csav. saru
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2021
Szóval valami
ilyesmi , és a lényeg (gondolom) az, hogy ónozott, és hát a megfelelő méretben. A harmadik kérdésem közben megválaszoltad , látom, csavaros A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2021
Hú, ezzel csak két bajom lenne:
-Nem tudom, azért az 5600ft-ért hány db-ot adnak -És még préselő is kéne hozzá. Nem lesz a kedevenc háztartási tárgyaim közt
Nekem is ilyen sorkapcsot ajánlottak máshol.
Igen, csütörtökön képet is küldtem róla a bekötésről is.
Bővebben: Link
Sziasztok. Ez az áramfigyelő relé jól gondolom, hogy nem működik?
Mivel a zöld visszajelző sem világít rajta. Mi a kifejezett feladata?
Az ott van olyan intelligens, hogy a nyomvonalhosszat kérdezi, és ha egyfázisú van beklikkelve, akkor a számítás során duplázza, ha szimmetrikus háromfázisú, akkor meg nem.
Csak persze nem árt tudni, hogy a "Mértékadó feszültségesés" eredmény mit jelent, mert az meg mindig az egy hosszra eső feszültségesést jelenti, aminek tehát egyfázisú esetben a duplája jelentkezik a valóságban (de számolni tehát jól számol, ha felül követelményként 1,5 % van bekattintva, az 3,45 V, és eredményként mértékadónak 1,74 V-ot ír, ami a 3,45 fele, azaz minden stimmel csak ez az egy szám idegesítő, ha az ember ne néz utána - már csak ezért sem tudom, ezt minek írták oda, ez az adat nemigen használható semmire).
Sejtettem onnantól kezdve, hogy nem világít a zöld visszajelző.
Ha be lenne kötve mi lenne a feladata?
Áramfigyelés a feladata. Használati útmutató.
Ha jól tudom a mai jogszabályoknak megfelelően ha a gáztűzhelyt használja az ember akkor a pára elszívónak autómatikusan indulni kellene.
Ez arra lenne benne az áramkörbe?
Ha a gáztűzhely gázlángját használod, miből tudja az a szegény áramfigyelő, hogy melegítesz valamit?
Ez használható kisebb motorok MIHA-C reléjének kiváltására?
Nálam annyival egyszerűbb volt a helyzet, hogy az épületen belül, padláson végig tudtam vinni. Nem kellett földkábel. Az ára ingyen volt, mert bartereztem a volt kollégámmal.
Sodrott kötés:
A régebbi előírások szerint nem a sodrott kötés volt a tilos, hanem kötőelem használata volt kötelező. Ez állítólag így volt a múlt század tízes évei óta, de nekem csak 1929-től van rá bizonyítékom. Ez 2003-ig volt érvényes, de 97-től viszont új szabványeszme is indult (ma már csak ez van), amely nem ír elő konkrétan ilyent, hanem azt mondja, hogy a kötés eszközének kiválasztásakor figyelembe kell venni a követelményeket: A vezetők, valamint a vezetők és a villamos szerkezetek közötti kötések biztosítsanak tartós villamos folytonosságot, valamint megfelelő mechanikai szilárdságot és védelmet. A csatlakozóeszköz kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy az megfelel-e: – a vezető anyaga és a szigetelése; – a vezetőt alkotó huzalok száma és alakja; – a vezető keresztmetszete; és – az összekötendő vezetők száma szempontjából. Színjelölés: Régóta van követelmény, gyakorlatilag ugyanaz. De a fentebb említett új szabványeszme szerint legkésőbb 2008 óta csak a végek jelölése nem megengedett, teljes hosszukban azonos színűeknek kell lenniük.
Sziasztok!
Főleg automata blankolót keresnék. Ha az ára nem számít, melyiket ajánlanátok ezek közül? Esetleg ezeknél van jobb is ebben az árkategóriában maradva? Stanley Bővebben: Link Haupa Bővebben: Link Jokari Bővebben: Link (igaz az utolsó az nem automata)
Az utolsót nem ajánlom. Más neves márkátol volt ilyen a kezemben, nagyon esetlen érzés használni pedig többször is nekifutottam.
YouTube videó a használatáról.
Oké, köszi, akkor az kiesett.
Három-négyfajta blankoló volt eddig a kezemben (nem sokat blankolok mostanában). Nekem a legjobban kézreálló olyan szerkezetű volt, mint az általad linkelt Stanley.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |