Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Alternativ HE találkozó(k)
Lapozás: OK   106 / 231
(#) Gafly válasza szs hozzászólására (») Júl 12, 2021 /

Nem törvényszerű, de teljesen normális.
Persze nem itt kell megbeszélni, úgyis itt leszel Csabán, majd megbeszéljük személyesen.
(#) jani1987 válasza mnyugger hozzászólására (») Júl 12, 2021 /

Меня зовут Яни.
(#) mnyugger válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 12, 2021 /

Harasó!
(#) magymarc hozzászólása Júl 12, 2021 / 1

Üdv mindenkinek!

Én is jelentkezni szeretnék egy helyért, amennyiben van még. A tervek szerint max. egy négyzetméter hely kell. Erre hoznék egy saját erősítőt mutatóba (+ a hozzá szükséges hangszórókat, jelforrást, labortápokat), esetleg egy CB rádiót és pár kacatot kótyavetyére.

Amennyiben kevesebb hely áll rendelkezésre, szóljatok és kevesebbet pakolok be.

Előre is hálásan köszöni: magymarc
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2021
(#) Gafly válasza magymarc hozzászólására (») Júl 12, 2021 /

Ezzel egy gond van, hogy a bemutató terem, ahol meg is lehet hallgatni cuccokat, és ahol leteheted a "kótyavetét", az kettő terem igazán...
Ahogy hallom, nagy hiány lészen meghallgatható cuccokból, azaz örömmel várunk.

Ha a közelembe rakod le a cuccot, "fél szemmel" ránézhetünk, ameddig demonstrálod az "audoiphilt", és viszont cserébe esetleg mi is tudunk "pipilni menni".
(#) mohinger válasza magymarc hozzászólására (») Júl 12, 2021 /

Szia!

Köszönjük a jelentkezést! Felvettelek a listára. Ahogy az előttem szóló írta, a "hangoskodásnak" egy külön terem lesz fenntartva. Milyen típusú erősítőt hoznál? Félvezetőst, vagy csövest? A hangszórók gyáriak, vagy saját építésűek? Lesz hely bőven a hangtechnikának is, meg a "kacatoknak" is. A nagyteremben elhelyezed az eladnivalót, a klubteremben pedig a hangtechnikát. Segítőkész fórumtagok majd elirányítják az érdeklődőket hozzád, amíg a szomszédban vagy.
(#) nagy hoho hozzászólása Júl 12, 2021 / 6

Jelentkezem a találkozóra.
(#) pucuka válasza nagy hoho hozzászólására (») Júl 12, 2021 / 2

Nnnna. Végre.
(#) magymarc válasza mohinger hozzászólására (») Júl 13, 2021 / 2

Egy saját tervezésű diszkrét tranzisztoros erősítőről van szó. Félkész még a cucc, a tápfeszt labortápról kapja, meg a munkaponti stabilitás problémaköre orvoslásra vár. De minden kétséget kizáróan szól, így bemutatásra alkalmas. A hangszórók gyáriak, egy kisebb VIDEOTON-pár. Típusára nem emlékszem.
(#) Gafly válasza Gery78 hozzászólására (») Júl 14, 2021 /

Én meg 5...10 m UTP kábelt (csatlakozó nem kell rá, és inkább tömör, mint hajlékony (vagy mindhárom)).
Valamint Békéscsaba Vasutas fúvószenei CD-t.
(#) mohinger válasza Gafly hozzászólására (») Júl 14, 2021 /

Utóbbit, talán-talán, lehetséges, hogy el tudom intézni...
(#) mohinger válasza mohinger hozzászólására (») Júl 14, 2021 / 2

Kedves Fórumtársak!

Ismét frissítem a jelentkezők listáját a fórumból.

Eddig jelezték, hogy jönnek/jönnének:
ha4023 +3 fő
Gery78
Attila
madzagos
granpa
misi77
RoboKaland 4 fő
Inhouse
Ecopityu?
Gafly
Sany
rectamas+4 fő
mnyugger?
nagy hoho
pucuka+1 fő
Mrscottt21
Yohnsee
nemgyuri
jani1987
varttina
zoleen
kaqkk +2 fő
keszeg01+1 fő
magymarc
mohinger

Természetesen, ahogy az elmúlt években is, az utolsó pillanatig lehet jelentkezni, valamint tapasztalataink szerint jóval többen szoktak jönni, mint, akik jelzik, ezúttal már nem csak a fórum keretein belül.

Jelenleg így fest a nagyterem beosztása, egyre több a kiállítónk, de még vannak szabad helyek.
(#) zszalai hozzászólása Júl 16, 2021 /

Sziasztok! Az utolsó előtti pillanatban én is jelentkezem a találkozóra. Viszek magammal egy kisebb doboznyi ingyen elvihető holmit (főleg számítógépes cuccok meg pár dugasztáp), ezt szeretném lehetőség szerint letenni valahol.
(#) mohinger válasza zszalai hozzászólására (») Júl 16, 2021 /

Szia!

Köszönjük a jelentkezésedet!
Lesz helyük az ingyen elvihető holmiknak is, biztosan el is fognak fogyni.
(#) jani1987 válasza mohinger hozzászólására (») Júl 16, 2021 /

Van két műszerem ami üzem képes mert van élet jel. A kijelző hibásan ír ki. Van olyan aki tud vele mit kezdeni?
(#) ha4023 válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 16, 2021 /

Biztos nem kell hazavinned
(#) jani1987 válasza ha4023 hozzászólására (») Júl 16, 2021 /

Ebbe reménykedem én is.
(#) ha4023 válasza mohinger hozzászólására (») Júl 16, 2021 / 1

Bepakoltam a megbeszélteket, kocsi fullon.

Ezek kizárólag a kiállításra: különféle morze billentyűk, s egy TMG-1 beüzemelve, dekatronos orosz impulzus számláló beüzemelve, MN-61 acélhuzal magnó, különféle elektroncsövek, T-34-T-55 harckocsi rádió, desszantos ejtőernyős jeladó, GU-81-el gyári katonai végfok, tábori telefonkészülékek, katonai disconet antennák, de lesz iránytű, térképészeti távolságmérő, német rádióaktív sugárzásmérő...

Kb 2000db elektroncső bepakolva, többnyire teljesen újak, s egyéb alkatrészek, alapműszerek, ezekből lehet majd vásárólni is Kínálat lesz

Áruld már el honnan van ennyi mindened?
(#) ha4023 válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 16, 2021 / 1

32 év rádióelektronikai gyűjtés, vásárlás, javítás, restaurálás, + az üzleti kapcsolatok, tapasztalatok....

Mennyi most egy alapszintű jel generátor? Ha lehet akkor csöves mert a félvezetős nem az én világom.
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2021
(#) mohinger válasza ha4023 hozzászólására (») Júl 16, 2021 /

MN-61 acélhuzalos magnó!!! Ezt megnézem majd egy kicsit közelebbről is!
(#) ha4023 válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 16, 2021 /

ez gyártótól, típustól, s állapottól függ, s persze, hogy van-e rá kereslet.

ok tettem rá huzalos orsót is, de csak bemutatásra, mert a huzalt ki kellene gubancolni rajta, hogy meg lehessen hallgatni vékonyabb, mint a damil.

http://www.ha4023.fw.hu/index.php?menu=110&lan=hun&id=628

Az MN-61 (orosz: МН-61) egy asztali hangvezeték-felvevő volt, amelyet 1961-ben fejlesztettek ki a VILMA Nemzeti Eszközök Gyárában (Litvánia). 1 Mivel a hangot egy nagyon vékony vezetékre rögzíti, nem pedig szalagra, a felvételi idő 5,5 óra. A készüléket kifejezetten a volt Szovjetunió (Szovjetunió) biztonsági szolgálataira építették. A felvevő mechanizmusát a Novgorodi Petrovskovo Művek készítették, és az MS-61B pilótafülke hangrögzítőjében is használták.

A felső fedéllel a készülék 33,5 x 23,6 x 24 cm és 12 kg súlyú. Teljesen szilárd állapotú (azaz nincs szelep), és egy belső tápegység (PSU) táplálja, amely alkalmas a 220V-os váltakozó áramú hálózatra (50 Hz-en).

Az MN-61 egy olyan bemenettel rendelkezik, amely alkalmas 0,1 V vagy 0,01V jelek számára. ezenkívül fogadja a 3–10 V tartományban lévő vevő kimenetéből származó jeleket. Különálló 150-450 mV érzékenységű mikrofon bemenet is rendelkezésre áll.
(#) mohinger válasza ha4023 hozzászólására (») Júl 16, 2021 /

Lehallgatásra is használták és fekete dobozként is üzemelt.
Terényben a magnómúzeumban is van vagy 3-4 különböző típus.
(#) ha4023 válasza mohinger hozzászólására (») Júl 16, 2021 /

Tudom, jutott oda is, Debrecenbe is , de már csak 1db van pluszban, amit elviszek, a másik itthon marad a gyűjteményemben

Fekete dobozként ezt is, s a kisebb változatait is használták, olyat nem tudok most vinni.
(#) mnyugger válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 16, 2021 /

+ az üzleti kapcsolatok
(#) keszeg01 hozzászólása Júl 16, 2021 /

Jó estét.
Hány órakor lesz ajtónyitás ?
(#) electroman12 hozzászólása Júl 16, 2021 /

Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni hogy, itt mi a fő atrakciója a börzének mert még sosem voltam és szeretnék elmenni, és egy két jó dolgot ha lehetne írni róla!
Következő: »»   106 / 231
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem