Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Alternativ HE találkozó(k)
Puskás börzék időpontjai: Bővebben: Link
Korábbi: » Egri hobbielektronika találkozó - 2023. augusztus 13 (vasárnap) » MVM Paksi Atomerőmű Zrt. látogatás - KÉPTÁR Mostanában aktuális: » ELBAFTA - ELső BAlatonFelvidéki TAlálkozó, 2024. május 11 (szombat), Balatongyörök » Viharsarki tali - VII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó, 2024. június 15 (szombat), Békéscsaba
Nem törvényszerű, de teljesen normális.
Persze nem itt kell megbeszélni, úgyis itt leszel Csabán, majd megbeszéljük személyesen.
Üdv mindenkinek!
Én is jelentkezni szeretnék egy helyért, amennyiben van még. A tervek szerint max. egy négyzetméter hely kell. Erre hoznék egy saját erősítőt mutatóba (+ a hozzá szükséges hangszórókat, jelforrást, labortápokat), esetleg egy CB rádiót és pár kacatot kótyavetyére. Amennyiben kevesebb hely áll rendelkezésre, szóljatok és kevesebbet pakolok be. Előre is hálásan köszöni: magymarc A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2021
Ezzel egy gond van, hogy a bemutató terem, ahol meg is lehet hallgatni cuccokat, és ahol leteheted a "kótyavetét", az kettő terem igazán...
Ahogy hallom, nagy hiány lészen meghallgatható cuccokból, azaz örömmel várunk. Ha a közelembe rakod le a cuccot, "fél szemmel" ránézhetünk, ameddig demonstrálod az "audoiphilt", és viszont cserébe esetleg mi is tudunk "pipilni menni".
Szia!
Köszönjük a jelentkezést! Felvettelek a listára. Ahogy az előttem szóló írta, a "hangoskodásnak" egy külön terem lesz fenntartva. Milyen típusú erősítőt hoznál? Félvezetőst, vagy csövest? A hangszórók gyáriak, vagy saját építésűek? Lesz hely bőven a hangtechnikának is, meg a "kacatoknak" is. A nagyteremben elhelyezed az eladnivalót, a klubteremben pedig a hangtechnikát. Segítőkész fórumtagok majd elirányítják az érdeklődőket hozzád, amíg a szomszédban vagy.
Egy saját tervezésű diszkrét tranzisztoros erősítőről van szó. Félkész még a cucc, a tápfeszt labortápról kapja, meg a munkaponti stabilitás problémaköre orvoslásra vár. De minden kétséget kizáróan szól, így bemutatásra alkalmas. A hangszórók gyáriak, egy kisebb VIDEOTON-pár. Típusára nem emlékszem.
Én meg 5...10 m UTP kábelt (csatlakozó nem kell rá, és inkább tömör, mint hajlékony (vagy mindhárom)).
Valamint Békéscsaba Vasutas fúvószenei CD-t.
Utóbbit, talán-talán, lehetséges, hogy el tudom intézni...
Kedves Fórumtársak!
Ismét frissítem a jelentkezők listáját a fórumból. Eddig jelezték, hogy jönnek/jönnének: ha4023 +3 fő Gery78 Attila madzagos granpa misi77 RoboKaland 4 fő Inhouse Ecopityu? Gafly Sany rectamas+4 fő mnyugger? nagy hoho pucuka+1 fő Mrscottt21 Yohnsee nemgyuri jani1987 varttina zoleen kaqkk +2 fő keszeg01+1 fő magymarc mohinger Természetesen, ahogy az elmúlt években is, az utolsó pillanatig lehet jelentkezni, valamint tapasztalataink szerint jóval többen szoktak jönni, mint, akik jelzik, ezúttal már nem csak a fórum keretein belül. Jelenleg így fest a nagyterem beosztása, egyre több a kiállítónk, de még vannak szabad helyek.
Sziasztok! Az utolsó előtti pillanatban én is jelentkezem a találkozóra. Viszek magammal egy kisebb doboznyi ingyen elvihető holmit (főleg számítógépes cuccok meg pár dugasztáp), ezt szeretném lehetőség szerint letenni valahol.
Szia!
Köszönjük a jelentkezésedet! Lesz helyük az ingyen elvihető holmiknak is, biztosan el is fognak fogyni.
Van két műszerem ami üzem képes mert van élet jel. A kijelző hibásan ír ki. Van olyan aki tud vele mit kezdeni?
Bepakoltam a megbeszélteket, kocsi fullon.
Ezek kizárólag a kiállításra: különféle morze billentyűk, s egy TMG-1 beüzemelve, dekatronos orosz impulzus számláló beüzemelve, MN-61 acélhuzal magnó, különféle elektroncsövek, T-34-T-55 harckocsi rádió, desszantos ejtőernyős jeladó, GU-81-el gyári katonai végfok, tábori telefonkészülékek, katonai disconet antennák, de lesz iránytű, térképészeti távolságmérő, német rádióaktív sugárzásmérő... Kb 2000db elektroncső bepakolva, többnyire teljesen újak, s egyéb alkatrészek, alapműszerek, ezekből lehet majd vásárólni is Kínálat lesz
Áruld már el honnan van ennyi mindened?
32 év rádióelektronikai gyűjtés, vásárlás, javítás, restaurálás, + az üzleti kapcsolatok, tapasztalatok....
Mennyi most egy alapszintű jel generátor? Ha lehet akkor csöves mert a félvezetős nem az én világom.
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2021
MN-61 acélhuzalos magnó!!! Ezt megnézem majd egy kicsit közelebbről is!
ez gyártótól, típustól, s állapottól függ, s persze, hogy van-e rá kereslet.
ok tettem rá huzalos orsót is, de csak bemutatásra, mert a huzalt ki kellene gubancolni rajta, hogy meg lehessen hallgatni vékonyabb, mint a damil.
http://www.ha4023.fw.hu/index.php?menu=110&lan=hun&id=628
Az MN-61 (orosz: МН-61) egy asztali hangvezeték-felvevő volt, amelyet 1961-ben fejlesztettek ki a VILMA Nemzeti Eszközök Gyárában (Litvánia). 1 Mivel a hangot egy nagyon vékony vezetékre rögzíti, nem pedig szalagra, a felvételi idő 5,5 óra. A készüléket kifejezetten a volt Szovjetunió (Szovjetunió) biztonsági szolgálataira építették. A felvevő mechanizmusát a Novgorodi Petrovskovo Művek készítették, és az MS-61B pilótafülke hangrögzítőjében is használták.
A felső fedéllel a készülék 33,5 x 23,6 x 24 cm és 12 kg súlyú. Teljesen szilárd állapotú (azaz nincs szelep), és egy belső tápegység (PSU) táplálja, amely alkalmas a 220V-os váltakozó áramú hálózatra (50 Hz-en). Az MN-61 egy olyan bemenettel rendelkezik, amely alkalmas 0,1 V vagy 0,01V jelek számára. ezenkívül fogadja a 3–10 V tartományban lévő vevő kimenetéből származó jeleket. Különálló 150-450 mV érzékenységű mikrofon bemenet is rendelkezésre áll.
Lehallgatásra is használták és fekete dobozként is üzemelt.
Terényben a magnómúzeumban is van vagy 3-4 különböző típus.
Tudom, jutott oda is, Debrecenbe is , de már csak 1db van pluszban, amit elviszek, a másik itthon marad a gyűjteményemben
Fekete dobozként ezt is, s a kisebb változatait is használták, olyat nem tudok most vinni.
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni hogy, itt mi a fő atrakciója a börzének mert még sosem voltam és szeretnék elmenni, és egy két jó dolgot ha lehetne írni róla!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |