Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3297 / 3599
(#) szs válasza Skori hozzászólására (») Júl 31, 2021 /

Ezt azért még továbbra is így tanítják, én egész biztos vagyok benne, hogy a szakemberek nem hazudnak nekünk.
Abban viszont nem vagyok biztos, hogy ez az állítólagos -72 fok nem csak "úgysem tudod leellenőrizni" dolog.
Az a hígítatlan etilénglikol az valami -12 vagy -14 fokon fagy meg. Az az állítólagos -72 fokos is etilénglikolbázisú, tehát továbbra sem tartom valószínűnek.

De mivel hihetetlen, hogy én jól mondom az általam tanultakat, akkor kerestem hozzá linket is.
etilénglikol

Na, és találtam arról a csodafagyállóról kicsit részletesebb leírást az általánosnál. Odaírták, hogy etilénglikol...
Ja, azt is, hogy hígítás nélkül ne használd.
-72 fokos???

Az alubarátot tényleg nem érdemes a másikkal vegyíteni abban a kocsiban, amelyik az alubarátot igényli.
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2021
(#) jdani válasza bbb hozzászólására (») Júl 31, 2021 /

Nem, nem ez volt az. Nemtudom nem e a ne próbáld ki otthon műsorban láttam. Eleve jó a címe
(#) sargarigo válasza szs hozzászólására (») Júl 31, 2021 /

Idézet:
„A hűtőfolyadék fagyállóságát etilén-glikol biztosítja. A tömény etilén-glikol már mínusz 12-13 Celsius-fokos hőmérsékleten megfagy. A fagyálló hűtőfolyadék-koncentrátumok jobb fagyvédelmet biztosítanak vízzel hígítva, mint tisztán, bármilyen logikátlannak is tűnik ez.”

De érdekes.. Nem gondoltam volna
(#) szs válasza sargarigo hozzászólására (») Júl 31, 2021 /

Ugye? Ezzel kezdtem dél körül, hogy fura, de így van.
De ha belegondolsz, nem egyedi dolog ez:
A víz kb 0 fokon szilárdul meg.
A konyhasó szobahőmérsékleten is szilárd.
Ha a kettőt összekeverjük, akkor valahol -10 alatt néhány fokkal szilárdul meg a keverék. (Nem emlékszem a pontos hőmérsékletre, még kevésbé az arányokra...)
(#) sargarigo válasza bbb hozzászólására (») Júl 31, 2021 /

Azta! Ezek aztán nem normálisak!
Szerencsére tanulni is lehet belőle, mert nem csak agyatlanul nekimennek, hanem az elején szépen demonstrálták a mikrohullám terjedését is a magnetronból.
Elképesztő hogy egyesek mit be nem vállalnak, én biztos hogy a közelébe se mennék
(#) Bakman válasza sargarigo hozzászólására (») Júl 31, 2021 /

A képcső robbanása valószínűleg kamu. Egyrészt rövid idő alatt dob egy hátast úgy, hogy az "antenna" fölé sugároz, másrészt a legvastagabb részek is viszonylag apró darabokra törnek. Ettől azért jóval tartósabb. A telefonok robbanása is határeset, a többi jónak tűnik.
(#) Bakman válasza szs hozzászólására (») Júl 31, 2021 /

Zavaró a dolog, mert "tömény" fagyállót is árulnak, amit a kívánt fagyáspontig lehet hígítani. Példa van bőven, lásd keverékek, oldatok, ötvözetek stb.
(#) szs válasza Bakman hozzászólására (») Júl 31, 2021 /

(#) Skori válasza szs hozzászólására (») Júl 31, 2021 /

Az a vicces, hogy mindenhol -72°C-osnak árulják a koncentrátumot: Bővebben: Link
Ráadásul magára a termékre is az van ráírva: Bővebben: Link
De ha az utántöltés valóban azt jelenti amit, tehát nem a hűtőfolyadék igen jelentős hányadát kell pótolni, hanem csak utántöltünk, akkor szerintem még a koncentrátum is nyugodtan használható.
Ha pedig az általánosan elérhető -36°C-ra bekevert verziót használjuk, azzal tényleg nem lehet probléma.
(#) sargarigo válasza Skori hozzászólására (») Júl 31, 2021 /

Főleg akkor, ha néha, mondjuk pár évente egy tetszőleges benzinkútnál megállunk, és díjmentesen megmérik nekünk.
(#) szs válasza Skori hozzászólására (») Júl 31, 2021 /

Igen, vicces is. De inkább marketingfogás. Olyan marketingfogás, hogy tudják ők:
-hogy ez nem tömény, hanem olyan 66/34, vagy 70/30 arányú keverék, azért nevezik "töménynek, mert ezt már csak hígítani szabad -vízzel.
-hogy ez a "töménység" tertósan csak valami -50-52 fokot bír, azonban a félórára rábocsájtott -70-et még kibírta a zárt edény, hiszen keményre fagyásra nem volt idő, hamar visszatették a magasabb hőfokra. Csak jégkristályok feszültek még egymásnak (kásásodásnak nevezzük népszerű nyelven). Mint ahogy -3-4 fokra lehűlt motorod sem fagy szét, ha az a pár fok mínusz csak hajnali 4-kor volt, aztán 0 felé melegedett fél6-ra. (Jártam így, csak reggel adták ide a fagyállót. Kibírta az AVIA, pedig tényleg csak víz volt benne.)
Szerencsére nem kellett sokáig ezen a helyen dolgoznom

A többiben meg kb igazad van, bár én valódi koncentrátummal nem töltök utána, az ezelőtt részletezettek okán.

Valami ilyesmi grafikonokat mutogattak nekünk a fagyálló fagyállóságáról, csak magyar felirattal:
(#) Rosszmáj hozzászólása Aug 1, 2021 /

Kellene nekem egy lyuk.

Tud-e valaki olyan aranykezű mestert, aki egy 1 literes palack talpára tud egy kb. 20 mm-es lyukat fúrni, nem horror áron?
(#) mek-elek válasza Rosszmáj hozzászólására (») Aug 1, 2021 /

Írtam Neked.
(#) Kovidivi hozzászólása Aug 1, 2021 /

Sziasztok.
Lèzer nyomtatót szeretnék venni, amin telefonról is tudok nyomtatni. Ezek hogyan működnek? Bluetooth vagy Wifi? Esetleg van egy bevált típus? Fekete-fehér elég, A4 méretben. Ha olcsó, az szuper.
(#) attika válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 1, 2021 /

Amit én használtam az wifis volt, ami egy hálózaton volt vele gép az mind tudta használni.
(#) szs válasza attika hozzászólására (») Aug 1, 2021 /

Az jól van, de ő (mint én is) a XXI szászadot szeretnénk, nem azt, hogy úgy nyomtathassunk, ha van a közelben nyomtatóra csatlakozó számítógép, amihez csatlakozhatunk. Ezzel tele van a gugli, hogy úgy nyomtathatunk, ha csatlakozunk ahhoz a számítógéphez, ami a nyomtatóhoz csatlakozik.
Telefonról szeretnénk nyomtatni, számítógép nélkül.
(#) szs válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 1, 2021 /

Én eddig egyet találtam, ami azt ígérte, hogy tud közvetlen telefonról, tabletről nyomtatni A4-ben. Az is netes kereskedő volt, és szűkszavú -tehát lehet, hogy nála sem igaz. Csak a 8cm-es szalagokra nyomtató hőpapírosokra találok, amik valódi mobil nyomtatók, de piszok drága (ahhoz képest, hogy 8centis szalagos).
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2021
(#) mnyugger válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 1, 2021 /

Az enyém tud. Brother HL-1210WE. WiFi-s.
(#) Rosszmáj válasza Rosszmáj hozzászólására (») Aug 1, 2021 / 1

Bocs, elkapkodtam.

1 literes üvegpalackra kellene az a lik.
(#) szs válasza mnyugger hozzászólására (») Aug 1, 2021 /

Ha kihúzod a számítógépedből az összes zsinórt, csak (és kizárólag) a nyomtatót kapcsolod be, akkor is nyomtat a telefonodról?
(#) nedudgi válasza szs hozzászólására (») Aug 1, 2021 /

A Play Áruház nem segít? Majd' minden gyártó kínál ilyen programot Android rendszerre.
(#) szs válasza nedudgi hozzászólására (») Aug 1, 2021 /

Nem segít. Amik voltak, mind arra szolgáltak, hogy a működő szgéppel összekötött nyomtatón tudjak nyomtatni. Azt meg külön androidos szoftver nélkül is lehet. Tán ezért is kopnak lassan ki a Play-ról is.
(#) sargarigo válasza szs hozzászólására (») Aug 1, 2021 /

Csak kérdem, hogy muszáj natívan wifisnek lennie? Én úgy oldom ezt meg, hogy a nyomtató simán hálózatos. Be van dugva a routerbe, és máris van wifi. Innen kezdve olyan mindegy hogy honnan indítom a nyomtatást!
(#) mnyugger válasza szs hozzászólására (») Aug 1, 2021 /

A nyomtató nincs kábelen géphez kötve. Csak WiFi-re.
Igen. Telefonról, tablet-ről, WiFi-s notebookról.
(#) szs válasza mnyugger hozzászólására (») Aug 1, 2021 /

Nem ez volt a kérdésem, hogy hozzá van-e kötve madzaggal (vezetékkel, hogy jól mondjam).
Az volt a kérdés, hogy ha a gép semmilyen kapcsolatban nincs a nyomtatóval (ha ki van húzva tegnap óta a tápkábele vagy soha nem is használsz PC-t, nincs is a házban), akkor is tudsz telefonról nyomtatni?
(#) attika válasza szs hozzászólására (») Aug 1, 2021 /

Idézet:
„Ezzel tele van a gugli, hogy úgy nyomtathatunk, ha csatlakozunk ahhoz a számítógéphez, ami a nyomtatóhoz csatlakozik.”

Nem kellett semmilyen géphez csatlakozni, elég volt ahhoz a hálózathoz amin a nyomtató is volt.
(#) szs válasza attika hozzászólására (») Aug 1, 2021 /

Amin szgépek vannak.
Azonban mi (vagy legalábbis én) úgy szeretnénk, ha bármilyen hálózat, bármilyen számítógép közreműködése nélkül nyomtathatnánk/nyomtathatnék.
Csak a telefonom (esetleg tabletem) és a nyomtatóm. Ugyanúgy, mint amikor a szgépemről nyomtatok, ott sem kell más, csak a gép meg a nyomtató
Erről beszéltem, csak nem biztos, hogy jól fogalmaztam először.
(#) Bakman válasza szs hozzászólására (») Aug 1, 2021 /

Úgy tűnik, ehhez komptibilis nyomtató kell: Bővebben: Link. Az, hogy hálózati (is) még nem elég. Minden bizonnyal az ilyen nyomtatók ismernek valamilyen közös formátumot, amit a telefon elő tud állítani.

Egyáltalán nem ismerem a témát de kis keresgélés után többször is szembejött a Google Cloud Printing szolgáltatása. Hátha...
(#) szs válasza Bakman hozzászólására (») Aug 1, 2021 /

Abban a linkben is le van írva, hogy: ha a nyomtató kapcsolódik a hálózathoz. Önállóan nem fog. És nem tudnak "androidul" a nyomtatók.
Idézet:
„felhasználók olyan nyomtatókhoz csatlakozhatnak, amelyek ugyanahhoz a Wi-Fi-hálózathoz csatlakoznak.”

Tehát csatlakozni kell egy hálózathoz wifin, ahol akár wifin, akár kábellel még egy számítógép is csatlakozik (mert anélkül nem lesz a hálózaton a nyomtató. Anélkül nem értelmezi a telefonod nyomtatási kívánalmait.)
De én nem hálózaton, én közvetlenül nyomtatnék.
Itthon is csatlakozni kell a hálózathoz, és hiába wifis router, hiába van wifim a telefonon, hiába wifis a nyomtató, önállóan nem ismerik fel egymást. Ahhoz az kellene, hogy ezt a szentháromságot összeimertessem, és a bekapcsolt számítógép fogja átadni a nyomtatónak, amit én "telefonról nyomtatok".
Mások hálózatát sem kívánom használni. Telefonról közvetlen nyomtatóra. Nem hálózatra, nem hálózaton át.
Például: a teherautómban szeretnék A4-es számlát nyomtatni a telefonomon lévő NAV-számlázóról, közvetlenül, nem laptopot is cipelve. (nem nagy cipelés, csak kerülné az ember a fölöslegest).

Idézet:
„Google Cloud Printing szolgáltatása.”

2020. december 31 -től azonban a Google megszüntette a Google Cloud Print nyomtatást, -ez a linkben is benne van.
...de ott is hálózat(ok)hoz csatlakozás volt...
(#) bbb válasza szs hozzászólására (») Aug 1, 2021 /

Példának okáért a Xerox phaser 3300 tud AP módban is működni, de ezt tudja az OKI c332dnw, sőt a HP sok vacka is. A xeroxból nem győztük kikapcsolgatni a wifi funkciót, mert amellett a vezetékes LAN nem ment
Következő: »»   3297 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem