Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Valószínűnek tartom, hogy ezt vákumot nem egy fali csőventillátorral állítjátok elő.
Csukott ajtó-ablak mellett a kéményből több levegőt (égésterméket) szív vissza, mint a nyílászárók tömítetlenségén.
Hétfőtől a Lidl többek között festékszórót is fog árulni. Szerintetek alkalmas lehet hogy Héra festékkel kifessem a nyaralót? Körülbelül 16 liter festék kell a tíz évvel ezelótti festés alapján.
Festékszóró.
Lehet a maszkolással több időd elmegy, mint amit a szórással nyersz a hengerhez képest.
Nekem hálózati van, de nem tudok visszaemlékezni, hogy használtam volna...
Én vezetékest vettem és kerítéslazúrt használtam vele. Vígan működött, egyetlen dologra kell odafigyelni, az pedig, hogy a festék viszkozitásához kell állítani a fúvókát. A kézikönyvben van útmutató hozzá az alapján másfél-két perc üzembe helyezni.
Arra azért figyelj, hogy amit linkeltél, az akkus, az akku és töltője külön van, azt nem adják hozzá!
Akkum van, töltővel, direkt ezt kerestem. Ha sikerül beállítani, akkor nyerek.
A maszkolás, takarás nem gond, tavaly ősszel egy tetőfelújítást csináltam végig, gyakoroltam eleget. Mivel vállmagasság felett "csökkentett munkaképességű" vagyok (a szuri utóhatása el szokott húzódni), csak nyerhetek a dolgon.
Ha van akku és töltő, akkor nyugodtan vedd meg, gyorsan fogsz vele haladni A kézikönyvét alaposan olvasd el, hogy a munka végeztével hogyan kell elrakni, hogy ne egyszer használatos legyen! A kézikönyvet letöltheted a termék oldaláról is: Lidl ügyfélszoli
Azért érdeklődj utána, nem túl sűrű-e a Hera hozzá.
Vezetékessel hígított Lazuránt fújtam, arra nagyon jó volt, de hátha van itt olyan, aki "meszelt" már ilyennel.
Hígítom ameddig kell. Legfeljebb több sör kell bele.
Néhai apósom ifjú korában fizetéskiegészítésként szobafestőként maszekol. Egy idős néninél vállaltak szobafestést. Mondták a néninek, hogy jobban fog festék, ha kerül bele sör. A mámi elcaplatott a közértbe, hozott sört nekik, de ott állt mellettük és figyelte, hogy tényleg beleöntik-e a sört. Szegény papa harminc évvel utána is emlegette, az esetet.
Ha munka közben kimerül az akku, nagyon kellemetlen tud lenni a kényszerpihenő. Én csak vezetékest vennék.
Ez az, amitől nem félek. Két akkumulátorom van, és rengeteg szabad időm. Azért vágok bele, mert sajátkezűleg gondosabban meg tudom csinálni, mint az a mester, aki egy-két hónapon belül elvállalja.
És valószínűleg sokkal olcsóbb is lesz ...
Utána akartam olvasni a fűtéssel kapcsolatos szabványoknak. Nem találtam ingyenes anyagot. Vagy csak én keresem rossz helyen? Hamarabb végeztem a munkával és egy falra szerelhető radiátort nézek gyorsba. Jövőre viszont kályhát tervezek.
Ha sokat vacakolsz, be fogy fagyni a hátsótok...
Keresd meg a kéményt, legalább egy csökevénynek kellene lennie...
Most beérem ezzel. A többit meg ahogy tudom. Azt a falat választom bekötés szempontjából ahol a garázs van.
Elköltesz egy csomó pénzt egy csomó (sz)emétre.
November 15-én nyílik egy uniós pályázat. teljes fűtés korszerűsítés 100% állami támogatással. Napelem, hőszivattyú, nyílászáró. Keress rá. Max. tízen millió vissza nem térítendő.
Román nyelvtudásom nem valami csodás. Ezt elismerem, sokat fejleszteni nem szándékozom rajta.
Linkelt képről leolvasva a feliratot: Idézet: „Acest produs este advocal nummi pantru spabi pina izolate vau pantru utilizare accazionaliue.” Nekem a forditó mindig azt mondja, hogy: Idézet: „Gatyátokat rákölthetitek a villanyszámlára, akkor is be fog fagyni a feneketek, még ha a kutya is odabújik melegedni. ”
Ha nincs fűtés, mit korszerűsít?:jump
Azért csak óvatosan az ilyen pályázatokkal! Néhánnyal már betliztek ismerőseim.
Az egész házon sehol sincs kémény?
Ennél sokkal jobb lenne egy tea tűzhely... 20eFt-ért kapható. A legolcsóbb fűtési mód.
A kémény meg van de a be csatlakozás helye már nem látszik. Ha gipsz kartonozva van a fal akkor a kopogás nem segít.
János, néha nagyon jól feladod a leckét a fórumtársaknak, de igy legalább nem unatkozunk.
Occam mester elve alapján, ha lenne egy kép a kégliről, akkor már mondanánk is, hogy van rajta kémény. De legalább mostmár tudod, hogy van levegő-levegő hőszivattyú is állami támogatással, nemcsak sparhelt. A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2021
Most festem a falat de az azonnal leválik amint felhordom rá az első réteg festéket. Ez mitől van?
Délután küldök képet amint tiszta lesz a kezem.
Enyves festék volt rajta eredetileg gondolom és az válik el a faltól. Le kell csiszolni és alapozó festék is kell a fedőréteg alá.
Egy festésnél nem maga a festés a nagy munka, hanem a fal előkészítése, glettelés, mély alapozás, egyebek.
A két kémény. Csak a falat kell megvésni jó helyen.
Ni! Kettő is van! Eddig egy sem volt
Festés előtt a glettelés a lényegi rész! Nekem elkezdett felhólyagosodni a festés, kopogott, majd le is ugrott a falról. Kiderült hogy a vakolat volt nagyon elöregedve a festés előtt. Jött egy szaki (aki tényleg az is), és felpucolta tégláig, majd lesimította glett+csemperagasztó kombóval. Na azért ezt már nem kerüli a festék sem, észre sem lehet venni a javítás helyét! És kemény mint a kredenc sarka! Neked is ezt ajánlom, hogy legalább a hibás részeket gletteld ki! Tipp: Ha glettelsz, egyszerre csak annyit keverj be, amit tíz percen belül el is használsz, különben rád szárad! A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2021
Az a villanypásztor kampóra akasztott fővezeték is közönségdijra jelölt...
De legalább kémény is van már bőven, hála a fórumtársak buzgó közreműködésének. |
Bejelentkezés
Hirdetés |