Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3312 / 3599
(#) Egri Frédi válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 9, 2021 /

Valószínűnek tartom, hogy ezt vákumot nem egy fali csőventillátorral állítjátok elő.
(#) Rosszmáj válasza Egri Frédi hozzászólására (») Szept 9, 2021 / 1

Csukott ajtó-ablak mellett a kéményből több levegőt (égésterméket) szív vissza, mint a nyílászárók tömítetlenségén.
(#) nedudgi hozzászólása Szept 9, 2021 /

Hétfőtől a Lidl többek között festékszórót is fog árulni. Szerintetek alkalmas lehet hogy Héra festékkel kifessem a nyaralót? Körülbelül 16 liter festék kell a tíz évvel ezelótti festés alapján.
Festékszóró.
(#) Gafly válasza nedudgi hozzászólására (») Szept 9, 2021 / 1

Lehet a maszkolással több időd elmegy, mint amit a szórással nyersz a hengerhez képest.
Nekem hálózati van, de nem tudok visszaemlékezni, hogy használtam volna...
(#) bbb válasza nedudgi hozzászólására (») Szept 9, 2021 / 1

Én vezetékest vettem és kerítéslazúrt használtam vele. Vígan működött, egyetlen dologra kell odafigyelni, az pedig, hogy a festék viszkozitásához kell állítani a fúvókát. A kézikönyvben van útmutató hozzá az alapján másfél-két perc üzembe helyezni.
Arra azért figyelj, hogy amit linkeltél, az akkus, az akku és töltője külön van, azt nem adják hozzá!
(#) nedudgi válasza bbb hozzászólására (») Szept 9, 2021 /

Akkum van, töltővel, direkt ezt kerestem. Ha sikerül beállítani, akkor nyerek.
(#) nedudgi válasza Gafly hozzászólására (») Szept 9, 2021 /

A maszkolás, takarás nem gond, tavaly ősszel egy tetőfelújítást csináltam végig, gyakoroltam eleget. Mivel vállmagasság felett "csökkentett munkaképességű" vagyok (a szuri utóhatása el szokott húzódni), csak nyerhetek a dolgon.
(#) bbb válasza nedudgi hozzászólására (») Szept 9, 2021 /

Ha van akku és töltő, akkor nyugodtan vedd meg, gyorsan fogsz vele haladni A kézikönyvét alaposan olvasd el, hogy a munka végeztével hogyan kell elrakni, hogy ne egyszer használatos legyen! A kézikönyvet letöltheted a termék oldaláról is: Lidl ügyfélszoli
(#) Rosszmáj válasza nedudgi hozzászólására (») Szept 9, 2021 /

Azért érdeklődj utána, nem túl sűrű-e a Hera hozzá.
Vezetékessel hígított Lazuránt fújtam, arra nagyon jó volt, de hátha van itt olyan, aki "meszelt" már ilyennel.
(#) nedudgi válasza Rosszmáj hozzászólására (») Szept 9, 2021 /

Hígítom ameddig kell. Legfeljebb több sör kell bele.
Néhai apósom ifjú korában fizetéskiegészítésként szobafestőként maszekol. Egy idős néninél vállaltak szobafestést. Mondták a néninek, hogy jobban fog festék, ha kerül bele sör. A mámi elcaplatott a közértbe, hozott sört nekik, de ott állt mellettük és figyelte, hogy tényleg beleöntik-e a sört. Szegény papa harminc évvel utána is emlegette, az esetet.
(#) nagym6 válasza nedudgi hozzászólására (») Szept 9, 2021 /

Ha munka közben kimerül az akku, nagyon kellemetlen tud lenni a kényszerpihenő. Én csak vezetékest vennék.
(#) nedudgi válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 9, 2021 /

Ez az, amitől nem félek. Két akkumulátorom van, és rengeteg szabad időm. Azért vágok bele, mert sajátkezűleg gondosabban meg tudom csinálni, mint az a mester, aki egy-két hónapon belül elvállalja.
(#) Egri Frédi válasza nedudgi hozzászólására (») Szept 10, 2021 /

És valószínűleg sokkal olcsóbb is lesz ...
(#) jani1987 hozzászólása Szept 10, 2021 /

Utána akartam olvasni a fűtéssel kapcsolatos szabványoknak. Nem találtam ingyenes anyagot. Vagy csak én keresem rossz helyen? Hamarabb végeztem a munkával és egy falra szerelhető radiátort nézek gyorsba. Jövőre viszont kályhát tervezek.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 10, 2021 /

Ha sokat vacakolsz, be fogy fagyni a hátsótok...
Keresd meg a kéményt, legalább egy csökevénynek kellene lennie...
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Szept 10, 2021 /

Most beérem ezzel. A többit meg ahogy tudom. Azt a falat választom bekötés szempontjából ahol a garázs van.
(#) mnyugger válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 10, 2021 /

Elköltesz egy csomó pénzt egy csomó (sz)emétre.
November 15-én nyílik egy uniós pályázat. teljes fűtés korszerűsítés 100% állami támogatással.
Napelem, hőszivattyú, nyílászáró. Keress rá. Max. tízen millió vissza nem térítendő.
(#) Gafly válasza mnyugger hozzászólására (») Szept 10, 2021 /

Román nyelvtudásom nem valami csodás. Ezt elismerem, sokat fejleszteni nem szándékozom rajta.
Linkelt képről leolvasva a feliratot:
Idézet:
„Acest produs este advocal nummi pantru spabi pina izolate vau pantru utilizare accazionaliue.”

Nekem a forditó mindig azt mondja, hogy:
Idézet:
„Gatyátokat rákölthetitek a villanyszámlára, akkor is be fog fagyni a feneketek, még ha a kutya is odabújik melegedni.
(#) granpa válasza mnyugger hozzászólására (») Szept 10, 2021 / 1

Ha nincs fűtés, mit korszerűsít?:jump
Azért csak óvatosan az ilyen pályázatokkal! Néhánnyal már betliztek ismerőseim.
(#) mohinger válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 10, 2021 /

Az egész házon sehol sincs kémény?

Ennél sokkal jobb lenne egy tea tűzhely... 20eFt-ért kapható. A legolcsóbb fűtési mód.
(#) jani1987 válasza mohinger hozzászólására (») Szept 10, 2021 /

A kémény meg van de a be csatlakozás helye már nem látszik. Ha gipsz kartonozva van a fal akkor a kopogás nem segít.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 10, 2021 /

János, néha nagyon jól feladod a leckét a fórumtársaknak, de igy legalább nem unatkozunk.
Occam mester elve alapján, ha lenne egy kép a kégliről, akkor már mondanánk is, hogy van rajta kémény.
De legalább mostmár tudod, hogy van levegő-levegő hőszivattyú is állami támogatással, nemcsak sparhelt.
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2021
(#) jani1987 hozzászólása Szept 10, 2021 /

Most festem a falat de az azonnal leválik amint felhordom rá az első réteg festéket. Ez mitől van?
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Szept 10, 2021 /

Délután küldök képet amint tiszta lesz a kezem.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 10, 2021 /

Enyves festék volt rajta eredetileg gondolom és az válik el a faltól. Le kell csiszolni és alapozó festék is kell a fedőréteg alá.
(#) Ge Lee válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 10, 2021 /

Egy festésnél nem maga a festés a nagy munka, hanem a fal előkészítése, glettelés, mély alapozás, egyebek.
(#) jani1987 válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 10, 2021 /

A két kémény. Csak a falat kell megvésni jó helyen.
(#) sargarigo válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 10, 2021 /

Ni! Kettő is van! Eddig egy sem volt
Festés előtt a glettelés a lényegi rész! Nekem elkezdett felhólyagosodni a festés, kopogott, majd le is ugrott a falról. Kiderült hogy a vakolat volt nagyon elöregedve a festés előtt. Jött egy szaki (aki tényleg az is), és felpucolta tégláig, majd lesimította glett+csemperagasztó kombóval. Na azért ezt már nem kerüli a festék sem, észre sem lehet venni a javítás helyét! És kemény mint a kredenc sarka! Neked is ezt ajánlom, hogy legalább a hibás részeket gletteld ki!
Tipp: Ha glettelsz, egyszerre csak annyit keverj be, amit tíz percen belül el is használsz, különben rád szárad!
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2021
(#) Gafly válasza sargarigo hozzászólására (») Szept 10, 2021 /

Az a villanypásztor kampóra akasztott fővezeték is közönségdijra jelölt...
De legalább kémény is van már bőven, hála a fórumtársak buzgó közreműködésének.
(#) gkari válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 10, 2021 /

Gondolom, hogy nem a kép hibái azok a világos foltok. Engem az őszi esőzések előtt az érdekelne mindenek-előtt.
Következő: »»   3312 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem