Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ez nekem külön tetszik:"Lernen sie doch davon schon in der Volksschule."
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2021
Mi nagyon szeretjük a kínai kajákat, van egy a közelben ahol évek óta rendszeresen vásárolunk.
Évekkel ezelőtt a pult mögött a megszokott kínai nő helyett egy magyar kiszolgáló fogadott minket. Kértük a szokásos dolgokat, és feltűnt hogy a magyar kiscsaj a megszokott adagnak kb. a felénél abba hagyja a pakolást a tányérra. Épp szólni akartam, hogy ez meg mi, amikor kijött a konyhából a kínai nő, meglátta a tányérokat, kivette a csaj kezéből, és még megpakolta rendesen, ahogy szokta. Következő héten már nem volt ott a magyar kiszolgáló. Ezt becsülöm a kínaiakban, komolyan veszik azt, hogy sok sűrű fillér jobb mint a ritka tallér. Ez a kultúra valahogy kiveszett a magyar köztudatból a háború után.
Láttam itt egy írást vagy fórumot a "chip-válság" és áremelkedés okáról. Akkor a címre lettem figyelmes, de nem olvastam el. Nem tudja valaki hol találom?
A címlapon, a direkt link ez: Bővebben: Link
Megbízható vízszerelőt keresek Fejér megyében. Ha ismertek valakit akkor privátban írhattok.
Holnap délelőtt, három év után ismét vizsgáznom kell.
A szakmámból. Szóban. Kb. egy óra hosszú lesz a "tetemre hívás". HA RÁ ÉRTEK, SZORÍTSATOK! A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2021
Az én feladatom vigyázni azokra a berendezésekre, amik lehetővé teszik azt, hogy itt a Kárpát-medencében mindannyian nyugodtan tudjunk aludni.
Reaktorvédelemnek hívják. A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2021
Tejószagúatyaúrusten! Ennek még a nevétől is kiráz a hideg! Szurkolok neked!
Én is szorítok, ha el nem felejtem. Jómagam csak betanított munkás vagyok, de 3 évente hatósági vizsgát kell tennem a tanultakból. Gondolom, ez egy reaktor üzemeltetésénél csak szigorúbb lehet.
Vigyázz magadra! Kerüld a stresszt, ügyelj az egészséges életmódra, kötelező a napi nyolc óra alvás, stb.
Jelentem mind a két kezemmel és még a talpammal is szorítok Neked, mert szeretek nyugodtan aludni, és Pakshoz is van némi kötődésem. (Néhai nagyszüleim ott éltek.)
Szorítok!
Én 17 év után is néha álmomban vizsgázom. Utána úgy ébredek, hogy akkor most befejeztem a sulit (BME-VIK) vagy kirúgtak? Kb. fél éve beszéltem egy volt évfolyamtársammal és kíváncsiságból rákérdeztem a vizsgaálmokra. Ő is álmodik ilyeneket
Nem tartom szerencsésnek hozzáállásod eme bizonyos vizsgához. Ahogy fórumtársak írták is, lényeges az alvás, mint mindenkor. De hát mért a vizsga ami izgat? Ezek szerint minden nap lenne miért izgulni, mikor dolgozol. De legalább is, azért hogy a mérőkapun át lépj be a büfébe, lehetőleg. A tudás a lényeg, a vizsga csak egy alkalmi játékocska. A tapasztalataid segítséget kell, hogy adjanak a feladathoz! Mert ez is csak egy feladat a többiből.
Köszönöm szépen a drukkolásotokat , használt, mert ismét sikeres vizsgát tettem!
Nos, véleményem szerint teljesen más a szitu, amikor ott állok a nyitott védelmi rendszer előtt és "beszélgetek" vele (ledekkel, sémaképekkel, diagramlapokkal), mint amikor egy ötfős vizsgabizottság faggat.
Nyilván minden kérdésre tudnom kell válaszolni. Mindig attól parázok, hogy olyan kérdést tesznek fel, amivel a munkám során nem, vagy csak nagyon ritkán találkozom, tehát bemagolt választ kell adnom a kérdésre, ami bizony hibalehetőségeket rejthet. A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2021
Elnézést a késedelemért, de közben felraktunk a fiammal egy faliszekrényt a falra.
Szóval mindent bátorításul a 70 év tapasztalatával. Én csak azt tudtam biztosan megtanulni, majd használni, amit értettem is. És Csernobil megmutatta milyen amikor valami nem megfelelő biztonságú, és a kezelő személyzetet irányítása pártfeladat, és nem a hozzáértés az elsődleges. A csatát mindig a katonák vívják, és a kiképzésük minőségében is nagyban rejlik az eredmény. Merem remélni, hogy az a bizottság is alapvetően az adott munkafeladat biztonságos elvégzésének fontossága szerint végzi dolgát, nem tévévetélkedőt csinál majd az eseményből. Minden szakmában, igényes hozzáállás estén állandó továbbképzésre szorul egy munkavállaló. Nincs ebben semmi. Legalább később várható az öregségi elbutulás folyamata. Nem igazán szerencsés a megszokott dolgokban rendszeresen kényelmesen ellenni, mert rontja az ember további képességeit. Az önállóság bizonyos dolgok ismeretét feltételezi. Annak idején mesélték a munkahelyemen, hogy mi a teendő amikor a telefonközpontot "beázás" éri. Mit kell csinálni olyankor. Azonban amikor egyedül ülsz a műszerészszobában, és a régi központok elektromechanikus gépegységei megindulnak egyszerre, mint a F1 rajtjánál, és te kisietsz a gépterembe, akkor mondhatod el, ha túl leszel rajta (behatárolás, kizárás, tájékoztatások, naplózások), hogy most már ezt is tudod, hogy mit jelent az elmélet gyakorlatban. Ezzel azt akartam mondani, ha feltételezzük az 5 fő jó szándékát, ha olyat kérdeztek amit nem ismersz eléggé, a magad, és légyszi a mi érdekünkbe pótold. Előre is köszi! És további eredményes jó munkavégzést kívánok Neked, természetesen a sikeres vizsgázás megtétele után!
Köszönöm szépen, de ne folytassuk!
Függetlenül a vizsgádtól, a szavakon lovagolva kérdezem: Kitől/mitől kell védeni a reaktort?
Gondolom a behatolók ellen marcona őrök védik, ezért feltételezhetően önmagától kell megvédeni. De miért akarna ártani önmagának? Kicsit olyan az elnevezés mint a munkavédelem, ahol szintén sejtelmes homály leple fedi el a választ, mi ellen kell védeni a munkát?
Ez olyan, mint a béke harcos. b...ni a szüzességért.
Gratulálok.
Anno majdnem én is Paksra mentem dolgozni. Írta az osztályvezető, hogy szívesen alkalmaznak, csak várjam meg, amíg felépül. (3év) Addig megnősültem, gyökeret vertem. Maradtam itthon. Pedig érdekelt volna.
Idézet: „A csatát mindig a katonák vívják ...” Ez igaz. De a tábornokok nyerik ... Egyetlen katona nevét sem tanítják az iskolákban, de az összes tábornokról - legalább - utca van elnevezve.
Ha láttad a Csernobil sorozatot, akkor tudod a választ.
Ha még nem, akkor javaslom nézd meg. Én ebben szembesültem azzal, hogy megvolt a lehetősége annak, hogy egész Európa, de kelet Európa mindenképpen évszázadokra lakhatatlanná vált volna. Vagy Fukusima, vagy Three Mile Island, vagy a többi egyébként szuper biztonságosra tervezett erőművekben történt balesetek. Mindegyikben dolgoztak gyerek67-hez hasonló nagy tudású szakemberek, és mégis.
Nem tudom a választ, azért próbálok tájékozódni.
Talán te sem tudod, ezért terelsz eseményekkel, és filmekkel, áthárítva ezzel rám a válaszadást. De ha próbálom kitalálni a gondolatod, akkor esetleg a balesetektől kell védeni a reaktort? Mert ha igen, akkor sokkal találóbb lenn a "reaktor üzemeltető" mint a "reaktorvédelem". |
Bejelentkezés
Hirdetés |