Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3318 / 3599
(#) Gafly válasza sargarigo hozzászólására (») Szept 26, 2021 / 2

Tudod régen erre volt válasz...
(#) gkari válasza Gafly hozzászólására (») Szept 26, 2021 /

Ez nekem külön tetszik:"Lernen sie doch davon schon in der Volksschule."
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2021
(#) Suba53 válasza Bakman hozzászólására (») Szept 26, 2021 /

Mi nagyon szeretjük a kínai kajákat, van egy a közelben ahol évek óta rendszeresen vásárolunk.
Évekkel ezelőtt a pult mögött a megszokott kínai nő helyett egy magyar kiszolgáló fogadott minket.
Kértük a szokásos dolgokat, és feltűnt hogy a magyar kiscsaj a megszokott adagnak kb. a felénél abba hagyja a pakolást a tányérra. Épp szólni akartam, hogy ez meg mi, amikor kijött a konyhából a kínai nő, meglátta a tányérokat, kivette a csaj kezéből, és még megpakolta rendesen, ahogy szokta.
Következő héten már nem volt ott a magyar kiszolgáló.

Ezt becsülöm a kínaiakban, komolyan veszik azt, hogy sok sűrű fillér jobb mint a ritka tallér.
Ez a kultúra valahogy kiveszett a magyar köztudatból a háború után.
(#) l0m3x hozzászólása Szept 27, 2021 /

Láttam itt egy írást vagy fórumot a "chip-válság" és áremelkedés okáról. Akkor a címre lettem figyelmes, de nem olvastam el. Nem tudja valaki hol találom?
(#) tbarath válasza l0m3x hozzászólására (») Szept 27, 2021 /

A címlapon, a direkt link ez: Bővebben: Link
(#) l0m3x válasza tbarath hozzászólására (») Szept 27, 2021 /

Köszönöm.
(#) jani1987 hozzászólása Szept 28, 2021 /

Megbízható vízszerelőt keresek Fejér megyében. Ha ismertek valakit akkor privátban írhattok.
(#) gyerek67 hozzászólása Szept 28, 2021 / 2

Holnap délelőtt, három év után ismét vizsgáznom kell.
A szakmámból.
Szóban.
Kb. egy óra hosszú lesz a "tetemre hívás".
HA RÁ ÉRTEK, SZORÍTSATOK!
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2021
(#) erdgab válasza gyerek67 hozzászólására (») Szept 28, 2021 /

Én szorítok!!
(#) gyerek67 válasza erdgab hozzászólására (») Szept 28, 2021 /

Köszönöm!
(#) mnyugger válasza gyerek67 hozzászólására (») Szept 28, 2021 /

Mi a szakmád?
(#) gyerek67 válasza mnyugger hozzászólására (») Szept 28, 2021 / 3

Az én feladatom vigyázni azokra a berendezésekre, amik lehetővé teszik azt, hogy itt a Kárpát-medencében mindannyian nyugodtan tudjunk aludni.
Reaktorvédelemnek hívják.
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2021
(#) sargarigo válasza gyerek67 hozzászólására (») Szept 28, 2021 /

Tejószagúatyaúrusten! Ennek még a nevétől is kiráz a hideg! Szurkolok neked!
(#) SzervízMacska válasza gyerek67 hozzászólására (») Szept 29, 2021 /

Én is szorítok, ha el nem felejtem. Jómagam csak betanított munkás vagyok, de 3 évente hatósági vizsgát kell tennem a tanultakból. Gondolom, ez egy reaktor üzemeltetésénél csak szigorúbb lehet.
(#) mnyugger válasza gyerek67 hozzászólására (») Szept 29, 2021 /

Pakson?
(#) nedudgi válasza gyerek67 hozzászólására (») Szept 29, 2021 /

Vigyázz magadra! Kerüld a stresszt, ügyelj az egészséges életmódra, kötelező a napi nyolc óra alvás, stb.
(#) Frankye válasza gyerek67 hozzászólására (») Szept 29, 2021 /

Jelentem mind a két kezemmel és még a talpammal is szorítok Neked, mert szeretek nyugodtan aludni, és Pakshoz is van némi kötődésem. (Néhai nagyszüleim ott éltek.)
(#) rectamas válasza gyerek67 hozzászólására (») Szept 29, 2021 /

Szorítok!
Én 17 év után is néha álmomban vizsgázom.
Utána úgy ébredek, hogy akkor most befejeztem a sulit (BME-VIK) vagy kirúgtak?
Kb. fél éve beszéltem egy volt évfolyamtársammal és kíváncsiságból rákérdeztem a vizsgaálmokra.
Ő is álmodik ilyeneket
(#) mek-elek válasza gyerek67 hozzászólására (») Szept 29, 2021 /

Nem tartom szerencsésnek hozzáállásod eme bizonyos vizsgához. Ahogy fórumtársak írták is, lényeges az alvás, mint mindenkor. De hát mért a vizsga ami izgat? Ezek szerint minden nap lenne miért izgulni, mikor dolgozol. De legalább is, azért hogy a mérőkapun át lépj be a büfébe, lehetőleg. A tudás a lényeg, a vizsga csak egy alkalmi játékocska. A tapasztalataid segítséget kell, hogy adjanak a feladathoz! Mert ez is csak egy feladat a többiből.
(#) gyerek67 hozzászólása Szept 29, 2021 / 7

Köszönöm szépen a drukkolásotokat , használt, mert ismét sikeres vizsgát tettem!
(#) gyerek67 válasza mek-elek hozzászólására (») Szept 29, 2021 /

Nos, véleményem szerint teljesen más a szitu, amikor ott állok a nyitott védelmi rendszer előtt és "beszélgetek" vele (ledekkel, sémaképekkel, diagramlapokkal), mint amikor egy ötfős vizsgabizottság faggat.
Nyilván minden kérdésre tudnom kell válaszolni.
Mindig attól parázok, hogy olyan kérdést tesznek fel, amivel a munkám során nem, vagy csak nagyon ritkán találkozom, tehát bemagolt választ kell adnom a kérdésre, ami bizony hibalehetőségeket rejthet.
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2021
(#) Gafly válasza gyerek67 hozzászólására (») Szept 29, 2021 /

(#) mek-elek válasza gyerek67 hozzászólására (») Szept 29, 2021 /

Elnézést a késedelemért, de közben felraktunk a fiammal egy faliszekrényt a falra.
Szóval mindent bátorításul a 70 év tapasztalatával. Én csak azt tudtam biztosan megtanulni, majd használni, amit értettem is. És Csernobil megmutatta milyen amikor valami nem megfelelő biztonságú, és a kezelő személyzetet irányítása pártfeladat, és nem a hozzáértés az elsődleges.
A csatát mindig a katonák vívják, és a kiképzésük minőségében is nagyban rejlik az eredmény. Merem remélni, hogy az a bizottság is alapvetően az adott munkafeladat biztonságos elvégzésének fontossága szerint végzi dolgát, nem tévévetélkedőt csinál majd az eseményből. Minden szakmában, igényes hozzáállás estén állandó továbbképzésre szorul egy munkavállaló. Nincs ebben semmi. Legalább később várható az öregségi elbutulás folyamata. Nem igazán szerencsés a megszokott dolgokban rendszeresen kényelmesen ellenni, mert rontja az ember további képességeit. Az önállóság bizonyos dolgok ismeretét feltételezi. Annak idején mesélték a munkahelyemen, hogy mi a teendő amikor a telefonközpontot "beázás" éri. Mit kell csinálni olyankor. Azonban amikor egyedül ülsz a műszerészszobában, és a régi központok elektromechanikus gépegységei megindulnak egyszerre, mint a F1 rajtjánál, és te kisietsz a gépterembe, akkor mondhatod el, ha túl leszel rajta (behatárolás, kizárás, tájékoztatások, naplózások), hogy most már ezt is tudod, hogy mit jelent az elmélet gyakorlatban.
Ezzel azt akartam mondani, ha feltételezzük az 5 fő jó szándékát, ha olyat kérdeztek amit nem ismersz eléggé, a magad, és légyszi a mi érdekünkbe pótold. Előre is köszi! És további eredményes jó munkavégzést kívánok Neked, természetesen a sikeres vizsgázás megtétele után!
(#) gyerek67 válasza mek-elek hozzászólására (») Szept 29, 2021 /

Köszönöm szépen, de ne folytassuk!
(#) Alkotó válasza gyerek67 hozzászólására (») Szept 29, 2021 /

Függetlenül a vizsgádtól, a szavakon lovagolva kérdezem: Kitől/mitől kell védeni a reaktort?
Gondolom a behatolók ellen marcona őrök védik, ezért feltételezhetően önmagától kell megvédeni. De miért akarna ártani önmagának?
Kicsit olyan az elnevezés mint a munkavédelem, ahol szintén sejtelmes homály leple fedi el a választ, mi ellen kell védeni a munkát?
(#) mnyugger válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 29, 2021 /

Ez olyan, mint a béke harcos. b...ni a szüzességért.
(#) mnyugger válasza gyerek67 hozzászólására (») Szept 29, 2021 /

Gratulálok.
Anno majdnem én is Paksra mentem dolgozni.
Írta az osztályvezető, hogy szívesen alkalmaznak, csak várjam meg, amíg felépül. (3év)
Addig megnősültem, gyökeret vertem. Maradtam itthon.
Pedig érdekelt volna.
(#) Egri Frédi válasza mek-elek hozzászólására (») Szept 30, 2021 /

Idézet:
„A csatát mindig a katonák vívják ...”

Ez igaz. De a tábornokok nyerik ...
Egyetlen katona nevét sem tanítják az iskolákban, de az összes tábornokról - legalább - utca van elnevezve.
(#) Suba53 válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 30, 2021 / 1

Ha láttad a Csernobil sorozatot, akkor tudod a választ.
Ha még nem, akkor javaslom nézd meg. Én ebben szembesültem azzal, hogy megvolt a lehetősége annak, hogy egész Európa, de kelet Európa mindenképpen évszázadokra lakhatatlanná vált volna.
Vagy Fukusima, vagy Three Mile Island, vagy a többi egyébként szuper biztonságosra tervezett erőművekben történt balesetek.

Mindegyikben dolgoztak gyerek67-hez hasonló nagy tudású szakemberek, és mégis.
(#) Alkotó válasza Suba53 hozzászólására (») Szept 30, 2021 /

Nem tudom a választ, azért próbálok tájékozódni.
Talán te sem tudod, ezért terelsz eseményekkel, és filmekkel, áthárítva ezzel rám a válaszadást. De ha próbálom kitalálni a gondolatod, akkor esetleg a balesetektől kell védeni a reaktort? Mert ha igen, akkor sokkal találóbb lenn a "reaktor üzemeltető" mint a "reaktorvédelem".
Következő: »»   3318 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem