Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok van egy AKAI cs-mo2 es deckem, beragadt a kazetta ès hiába probáltam nem nyitja ki, de tovább lejátszani se lehet bekapcsolni. Mi lehet a baja? a motorja az megy. Se nyitni se lejátszani nemakar. Valami ötlet valakinek elöre is köszi!
Valószínűleg feltekerte a szalagot a tengelyre, emiatt a kazetta maga nem engedi kinyílni az ajtót. Ha leszeded a dobozát, akkor hozzáférsz a lendkerékhez, visszafelé forgatva lazulnia kellene a szalagnak.
Leszedtem az elölapját nem tekerte fell kijött a kazi, de vissza csuktan ès üressen is beragadt ès nem nyilik. Ugylátom servis lesz belöle.
Autórádió, de a kazetta mechanikájával van gond.
"Blaupunkt Heidelberg SQR 47" autórádió nem képes magától kiadni a kazettát, manuálisan ugyan nehezen ki lehet venni belőle, de valami összeakad valamivel a mechanikában, így nem tudja kitolni a kazettát. Mikor próbálom, akkor elég nehéz megmozdítani azt az előre-hátra mozgó fekete műanyag alkatrészt, ami kitolná előre a kazettát. Emiatt beletenni se könnyű, de könnyebb, mint kivenni. Mit kellene megnéznem benne, hogy ismét könnyen járjon? Mert amúgy kitűnő állapotban van és nagyon jól szól.
Ha sikerül megfelelő pillanatban rásegítenem a mechanika emelésére kézzel, akkor könnyedén kimozdítható a kazetta, ha legfelső állásban tartom a kazettafészket (kissé kényelmetlen). Mint ha valami nem hagyná felemelt állásban maradni a kazettafészket...
Akkor vajon mitől nem marad ott, hogy kiadja a kazettát?
Kollegák!
Cserélt már valaki ékszíjat egy SANYO M 7740L tip. rádiós magnóba?
Sziasztok! Pioneer ct-506 magnóba szeretnék új kombinált fejet tenni. Tudja valaki hány ohm-os az eredeti fej? (Most nem erdeti fej van benne)
Sziasztok, a felállás nálam az, hogy a magnó decken van a cd lejátszó és azon pihen az erősítő. Ma fedeztem fel, hogy a magnó nem magától zúg, hanem az erősítő trafója zavarja és az hallatszik bele a lejátszásba. Nincs sok esélyem átrendezni a dolgokat, így a kérdés inkább az, hogy van-e esélyem leárnyékolni az erőlködő trafóját annyira, hogy azt már a magnó ne érzékelje? Köszi
u.i.: Az erősítő egy Sony TA-FE370, a magnó egy Nak BX-125
Ezek általában 50, 80, 120 ohmosak szoktak lenni.
Báár - a BRG sztereo kombinált feje csak 2x15 ohmos
Szia!
250-300 ohm érték közötti kombinált fejet, beszerelhetsz ami beszerezhető Az elektronikát mindenképpen ellenőrizni kell,ás újra beállítani.
Nálam van egy bontott gyári fej hozzá. Nem azt mondom, hogy teljesen kopásmentes, de bőven használható. (Esetleg fel is polírozhatom a felületét, de akkor utána beszereléstől kell egy kis járatás, mire megtisztul a fejtükör és elkezd jól szólni.)
Amúgy 270 ohm körüli, de ezekbe azért nem magától értetődő fejet pótolni, mert a rögzítő furat nem teljesen a szokásos helyen van a talpán, így a legtöbb fej közepe nem a nyomófilc közepére fog esni benne, mindenféle féloldalas hibákat okozva.
Mivel érdemes pucolni lejátszó fejet? Fültisztító pálcikára gondoltam, de vajon mit alkalmazzak?
Van egy fej, amit meg kellene pucolni, mert kissé megfogyatkozott a magas hangtartomány.
Fültisztító pálcika tiszta alkoholba mártva.
Ha patikában 70%-ost adnak csak, az is elmegy, de sokáig tart, mire felszárad. Javaslom inkább az Alkonek-et, ami vízmentes alkohol, pont ilyen célokra, a gyógyszertárinál sokkal olcsóbban.
Szia!
Egyszerű, gyógyszertárakban is kapható tiszta alkohollal. Vagy különböző fejtisztító szerekkel. https://www.conrad.hu/p/fejtisztito-tisztitoszer-magneses-es-lezere...813869 https://www.bestbyte.hu/Tisztitoszerek/VMD89L-1000ml-Isopropyl-alko...6.html Fültisztító pálcikával nem szabad. A pálcikán lévő vatta szálak el tömíthetik a fej rést. Ha erősebb szennyeződés van a fejen, az is segíthet alkoholos is textil rongy darabbal. Egyben érdemes a hang tengelyét is ezzel megtisztítani.
Évek óta azzal tisztítok és semmi baja nem lesz tőle. A rést nem nagyon tudja eltömíteni, mivel (esetleg egy-két nagyon ősi orsós géptől eltekintve) ki van öntve műgyantával. Olyannyira, hogy adott esetben még fel is lehet polírozni a nyomvályúsra kopott fejet. Ha a résbe bármi bekerülhetne, na ettől garantáltan eltömődne fémporral, de nem teszi.
Aminél viszont igaz a fenti állítás, az a videomagnó. Ott sem a tényleges fejréssel van baj, de a forgófej dobjában a fejmagok mellett valóban vannak helyek, ahová beakadhat. Kiegészítés: a ferrit, GX fej takarítása alkohollal nem javasolt, a hirtelen párolgásával mikrorepedést okozni képes mértékben hűti le a felületet. Ott tényleg inkább szemüvegtörlő rongy, szárazon. A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2021
Kontakt tisztító spray-t tudtok ajánlani? Vagy jó bármelyik? Potméterekhez és kapcsolókhoz kellene.
Legtöbb esetben elégséges a WD-40 is.
A választék bőséges.
Én ezeket a típusokat szoktam használni, és kapható bármelyik elektronikai üzletekben. Az árak változhatnak. Nálam be váltak. De kinek melyik jó, vagy melyik vált be ez változó. https://esdshop.hu/spd/A-60-2/Kontakt-60-oxideltavolito-spray-200-ml https://muszeroazis.hu/kontaktustisztito-spray-200-ml-959?utm_sourc...vD_BwE
Üdv mindenkinek. Sikerült rácba szednem a pioneer ct-506 ost.Enyhe torzítást érzek a hangjában az újfejek ,és szintbeállítás ellenére. Okozhatja ezt az öreg kondik kiszáradása?
Kifejezetten nem való erre. Mikor még javítottam, küldtem is vissza az ezzel befújkált gépeket, felnyalattam volna azzal, aki belefújja! Büdös, szétkúszik mindenhova (mert az erre való Kontakt spray-vel ellentétben nem párolog el egyhamar, pláne nem olajos foltok hagyása nélkül), bizonyos műanyagokat károsíthat. Az is sokkal jobb, ha vattába felitatott tiszta alkoholt cseppentesz a szükséges helyekre, csak ugye kényelmetlenebb kezelni, mint a spray-t.
WD-40-em van, de hasonlóképp nincs jó tapasztalatom vele. Zárakhoz jó, meg zsanérokhoz. Beruházok egy kenőolaj mentes spray-be.
Új fejek? Biztos, hogy megfelelő fejek vannak benne? Bármilyen szalag esetében torzít, vagy csak a saját felvétel? Utóbbi esetben a felvétel van túlhajtva, azt is be kell kalibrálni.
A kérdésedre válaszolva: az én tippem az, hogy kiszáradt kondik okozhatnak hangerőcsökkenést, amire te ráállítottál, ami már okozhat torzítást. De ez csak tipp. Nem csak kondik öregednek, hanem a vegyi ellenállások is, azok is általában "megnyúlni" szoktak, tehát megnő az értékük, ami szintén hangerőcsökkenést okoz, vagy ha nem a hang útjában van, akkor más hibát is.
Tény, hogy rettenetes egy anyag a WD40, én is állandóan takarítok utána és egyre kevesebbet használom. Most van valami japán kontakttisztító cuccosom, pillanat alatt elpárolog, nagyon jó munkát végez. Azóta a WD pihen, kivéve ha kenni is kell.
Üdv!Végül a rec/play csúszókapcsoló volt a bűnös.sajnos kopott.☹️
Azzal a kapcsolóval óvatosan, nehogy megsérüljön miatta a betett kazetta tartalma.
Kontakt 60-at javasolnám, de ha van módod, inkább csak kis kiszerelést (100 ml pl. van a Farnell / FDH-nál). Ha nem szervizelsz, még ebből is hamarabb fog elszökni a hajtógáz (kb. 2-3 év), mint hogy elhasználnád.
Csak ha logikailag végig gondolnád. Hogy is működik egy elektrolit kondenzátor? Az tud kiszáradni ugye, ha elveszti az elektrolitot. Az egyik elektróda az alumínium fólia, a másik az elektrolit. A két elektróda közötti dielektrikum, az alumínium oxid. A kondenzátor kiszáradásával csökkel az egyik elektróda felülete, ezért csökken a kapacitása. Ez mit is okoz?
Ha szűrésben, akkor nem fog rendesen szűrni. Hogy veszed észre? Brummos lesz, gerjedni fog. Csatoló kondenzátor esetén csökken a mélyhangátvitel, megváltozik a korrekció karakterisztikája, csökken a hangerő. Tehát nem a torzításban fog jelentkezni, ha csökken a csatolt jelszint, de megváltozik a hangszín. |
Bejelentkezés
Hirdetés |