Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   501 / 574
(#) jpuskas99 válasza VIM hozzászólására (») Nov 2, 2021 /
 
Jó vagy Te! Nemcsak szimultánban, minden dologban.
(#) 444Tibi válasza kgv1 hozzászólására (») Nov 2, 2021 /
 
Nem indul a szivattyú, vagy ha igen félfordulaton megy valamiért, ha ezek egyike sem akkor nem nyomósik át a differenciál membrán ami a főégőnek adja a gázt.
Oka 100, berohadt a rúd, megszorult, betonra keményedett a gumimembrán, vízkövesek a csövek a membrán két oldalán stb.
(#) kgv1 válasza 444Tibi hozzászólására (») Nov 2, 2021 /
 
köszi, ezeket megnézem, ha tudom.
(#) VIM válasza jpuskas99 hozzászólására (») Nov 3, 2021 /
 
Köszönöm megtisztelő szavaidat ... de azért Te sem panaszkodhatsz, sokoldalú műszaki tudással és érzékkel rendelkezel.
(#) VIM válasza ocsisajt hozzászólására (») Nov 3, 2021 /
 
A képeken látható állító szerekezetről beszéltem volna, hogy az hol leledzik, mert nem a fehér kupakokkal kell a köröket beszabályozni, azok termo vagy zóna szelepeknek volna meghagyva. ... és az állítása Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2021
(#) gabesz79 hozzászólása Nov 5, 2021 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Saunier Duval Condens 24 kazánunk van. Melegvíz tökéletesen működik. A fűtés is megy, viszont sokszor ledobálja közben a lángot. Újragyújtás harmadjára sikerül, aztán megint fűt 1-2 percig és ismét ledobja a lángot. Hibára még nem futott, de nem is szeretném megvárni. Mi lehet ennek az oka? Köszönöm!
(#) drszepe válasza ocsisajt hozzászólására (») Nov 7, 2021 /
 
Szia!
Nálam hasonló probléma volt, radiátor nem ment.
Az osztó előre menőnél az elzáró csap iszaposodott be. Lezártam a radiátor és az előre menő csapot, majd oldottam az előre menő vezetéket, és a csap kinyitásával kimosattam az iszapot.
Majd visszacsavartam és működött, mert a csapnál tömődött el.
Üdv. Bálint
(#) Koccidawe hozzászólása Nov 9, 2021 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Az alany egy beretta super exclusive 24 cai a hiba a következő:
A fűtés tökéletesen megy viszont a hmv vételezésekor először forró víz folyik majd hideg és langyosvíz váltakozva végül a kazán leáll 07-es hibával, mikor elzárom a melegvizet(ami ilyenkorra már hideg) a hiba megszünik a kazán 95 fokot mutat ami szinte azonnal visszamegy 65 re.
Nyári álláson ugyan ez a jelenség.
A szivattyút szerelő cserélte egy hete, mivel az beszart és se melegvíz se fűtés nemvolt, akkor megengedte a melegvizet kb fél percig és jó is volt.A hőcserélöt kisavaztam, valami dugulásra gyanakszom ezért szeretnék támpontot kérni, hogy merre indulhatnék el, ha nem muszáj nem hivnám most vissza a szerelöt, persze ha ti azt mondjátok akkor az lesz a vége.
Köszönöm szépen a segítséget!
Szép napot!
(#) VIM válasza Koccidawe hozzászólására (») Nov 9, 2021 / 1
 
Szia! Hibás lehet a fűtési NTC. Szürke vezetékek csatlakoznak rá ott fent a hőcserélőnél.
(#) szapcsika hozzászólása Nov 9, 2021 /
 
Sziasztok!
Ariston CLAS kombi cirkó. A jelenség, hogy elindul a láng, a vízhőmérséklet pillanatok alatt felszalad a beállítottra, ekkor a láng leáll, mega keringetés, amíg le nem hűl olyan 30 fokra, amjd újra begyújt és kezdődik előről. Ebből adódóan a radiátorok csak langyosak. Mire számíthatok? Koszos hőcserélő pl?
(#) Koccidawe válasza VIM hozzászólására (») Nov 10, 2021 /
 
Köszönöm Szépen! Hétvégén cserélem és jelentkezem az eredménnyel
(#) jpuskas99 válasza szapcsika hozzászólására (») Nov 13, 2021 /
 
ONE, EVO, melyik típus? Sok típus van ezekből. Csak fűtésnél van ez a jelenség? Mintha nem lenne elegendő keringtetés. Talán: A keringtető szivattyú előtt közvetlenül van egy nyomáskapcsoló, nyomásérzékelő, azt lenne célszerű ellenőrizni.
(#) Tom52 hozzászólása Nov 14, 2021 /
 
Bocsássatok meg,hogy ilyen kéréssel fordulok hozzátok! Nimbusz Eurotherm 23 KE kombikazánom összes rajza,leírása elveszett saját gondatlanságom miatt(nem raktam vissza a dossziéjába..) Kérném,ha valaki rendelkezne velük - ossza meg velem,ha lehetséges. előre is köszönöm!
(#) szapcsika válasza jpuskas99 hozzászólására (») Nov 14, 2021 / 2
 
Köszi, közben meglett a hiba. Clas 24FF a típus. Azt gyanítottam, hogy nem elgendő a keringés és nem tudja kivinni a hőenergiát. Végül meglett a telepítési kézikönyv, azt vévinézve már gyanítottam, hogy dugulás lehet. Van benne egy szűrő a fűtéskörben a keringető előtt. Viszonylag egyszerű kiszedni. El volt dugulva. Kipucoltam és most tökéletes. Meg ha, már ott voltam a hőcserélőt is átmostam, abban is elég sok kosz volt.
(#) gazszeres válasza szapcsika hozzászólására (») Nov 14, 2021 /
 
Szia! Teljesen mindegy milyen kazánról kell hibát megállapítanunk. Jelen esetben túl gyors felmelegedést írtál. Okok: (fő) nincs megfelelő tömegáram. Okozhatják, (mint, írtad szivattyú (jellegzetes hiba Aristonoknál) vagy vízkövesedés a hőcserélőben, vagy a hozzá tartozó bekötő csövekben. Mindenképpen nézd át, hogy a víz áramlása megfelelő-e. Más nem okoz ilyen hiba jelenséget.
(#) merciabc hozzászólása Nov 18, 2021 /
 
Sziasztok! Hermann kéményes gázkazán termosztát bekötése szét lett szedve az elektromos dobozában, és nem emlékszem hogy hogy volt?! Tudna valaki segíteni, rajzzal, fényképpel?
Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2021
(#) Dreamer hozzászólása Nov 18, 2021 /
 
Sziasztok, segítséget kérek, Westen 240i kazánom van (kb. 2007-es). Az a nyűgje, hogy ha indítóparancsot ad neki a termosztát, akkor a középső piros led villog kb 3-4 percig, aztán elindul, fűt. Amikor a termosztát szakít akkor megint egy darabig villog a led, aztán megáll.
Látszólag jól fűt, nincs alacsony teljesítmény.
A doksi alapján ez vízmennyiség hiba, de van víz a rendszerben. 1,5 Bar nyomásra van beállítva.
A kazánt csak fűtésre használjuk csak backup a HMV a rendszerben.

Van valakinek tanácsa, mi okozhatja a hibát?
Üdv,
Dreamer
(#) zsidel hozzászólása Nov 19, 2021 /
 
Segitségre lenne szükségem.westen energy 240i kazánom állandóan újraindulgat,elkezd fűteni majd láng kialszik de a szivattyú tovább dolgozik.Kis idő elteltével begyújt fűt egy darabig majd megint lekapcsol.Hmv vételnél nincs ilyen hibajelenség.

A biztonsági hőkapcsolóra gyanakodtam de nem az.Nem szakitja meg az áramkört.A vizhőfok kb.50 foknál lekapcsol.Tehát még nem is az hogy megszalad a vizhőmérséklet és letilt a hőkapcsoló.
Azt nem értem hogy akkor mi tilt le ha a bizt.hőkapcsoló nem,az NTC?
a kazán modulálja a lángot.

A rendszerben megfelelő a nyomás,a tágulási nem lukas,leüritett kazánnál 1 barra fújvaHhelyes fázis bekötés,NTC jó kimértem,szivattyú(ups 15-60)kondi cserélve a gyári előirt 2µF-osra,szétszedtem de teljesen rendben van.Füstérzékelő is jó,nincs leoldva.
Viszont a szivattyú forró,mintha nem áramlana megfelelően a viz benne.A kazán tavaly volt teljesen kitakaritva(nem hivatalosan savazva),csövek preszosztát minden.A fő hőcserélő nincs eldugulva.
Melyik csőben lehet esetleg dugulás?Mert szerintem valami akadályozza az áramlást.

V.szinűleg el van állitva a P3 és P4 potméterek is Mit szabályoznak ezek?
Ezeket is jó lenne beállitani.

Valaki segitsen mert már az őrületbe kerget.
(#) VIM válasza zsidel hozzászólására (») Nov 19, 2021 /
 
Szia! Az ufón lévő mikrókapcsolót nézd meg, hogy kapcsol e. HMV-nél kitolódik, fűtésnél behúzódik a rúd miközben a kapcsoló karját állítja (?).
(#) VIM válasza zsidel hozzászólására (») Nov 20, 2021 /
 
A szivattyú az maxon megy, III álláson van?
(#) zsidel válasza VIM hozzászólására (») Nov 20, 2021 /
 
Szia.
A rudazat teljesen jól működik.Fűtésnél behúzódik teljesen,hmv vételezéskor kitolódik.A szivattyún nincs lehetőség állitani a fordulatot(szerintem). Egy Grundfos UP15-50 van benne.De vettem egy donor kazánt,már azt is cseréltem,de semmi javulás.
(#) zsidel válasza VIM hozzászólására (») Nov 20, 2021 /
 
Nem lehet hogy csak össze kellene hangolni a a P3 és P4 potikat?
A szivattyúról leszedtem a műanyag házat.Lehet kotyogása a a szivattyú lapátnak tengely irányban?kb.1.5 mm.
A két képen talán látszik hogy mennyi a kotyogás.
Ha esetleg a szivattyún levő légtelenitő nem működne,akkor is produkálhatna ilyen hibát?
(#) VIM válasza zsidel hozzászólására (») Nov 20, 2021 /
 
Azt írod, hogy a szivattyú az forró. Ez arra enged következtetni, hogy kis körön keringeti a vizet vagy nagyon levegős a rendszer a kazántestben. Az automata légtelenítőnek mindig nyitva kell lennie a szivattyú tengely végénél lévő nagy fényes csavart pedig ki kell csavarni és akkor kevés víz távozásával feltömörödik benne a víz (majd visszazárni) a többit az a utomata ki kell hogy ürítse. Először ezt kellene megcsinálni vele. A beépítette szívattyútípus nem szokott tönkremenni, kiböjtöli a kazánt.
(#) zsidel válasza VIM hozzászólására (») Nov 20, 2021 /
 
Kazán feltöltéskor,inditáskor ott szoktam kieengedni a levegőt,amikor már viz jön akkor visszacsavarom.Feltölteni is szép lassan szoktam,ahogy le van irva.
Érthetetlen.A P3 és P4 potikknak kb.milyen állásban kell lennie?
A venturi tisztasága gondolom nem produkálhat ilyen hibát mert akkor a hmv vétel se lenne tökéletes.
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2021
(#) VIM válasza zsidel hozzászólására (») Nov 20, 2021 /
 
Ja, már venturi is van, mert, hogy "240i"-t írtál nem "fi"-t. Azt nem tudom, hogy a ventilátor fordulata az mennyiben változik az két üzemállapotban az edott teljesítménynek megfelelően de a fűtés az lassú gyújtással és részteljesítménnyel indul. Ha ehhez alacsonyabb ventilátor fordulat társul, akkor nagyon is van köze a nyomáskapcsolójának a leálláshoz. A HMV az teljes terheléssel indul és csak a beállított hőmérsékleten fog lemodulálni a főégő. Ha ez a presszosztát lenne a probléma azt a próba idejére rövidre kell kötni, hogy kiderüljön a leállás oka.
(#) zsidel válasza VIM hozzászólására (») Nov 20, 2021 /
 
Bocs VIM.azért irtam venturit mert a robbantott ábra szerint a 82-es alkatrésznek ez a neve:
HYDRAULIC VENTURI ASSEMBLY

De a kazán az tényleg 240i
(#) VIM válasza zsidel hozzászólására (») Nov 20, 2021 /
 
Akkor ez nincs. Ott fenn a sarokban ég a tűz .... ha gondolod koppints rá és olvasd el az üzenetet.
(#) jpuskas99 válasza zsidel hozzászólására (») Nov 20, 2021 /
 
A kazánod akkor pont olyan típus, mint amit első hozzászólásod előtt eggyel írt Dreamer?
Az általad említett venturi hibája bármilyen furcsa, de igenis okozhat ilyen problémát, a hmv hiába jól megy, de a fűtési kört befolyásolhatja. Ennek a jó működését én ellenőrizném, kizárási okok miatt is.
(#) zsidel válasza jpuskas99 hozzászólására (») Nov 20, 2021 /
 
Szia!

Igy van,ugyanaz.Kiszedem megnézem.
Hátha.
(#) LakatTomi hozzászólása Nov 21, 2021 /
 
Sziasztok!
Az alábbi problémával fordulok hozzátok, remélem tud valaki segíteni:
Vásároltunk egy lakást, és egy Saunier Duval Renova Star F24 E BT kazán van felszerelve,rádiós termosztáttal ellátva.
A fűtés tökéletesen működik, viszont melegvizet csak akkor állít elő ha a termosztáton a hőmérsékletet a meglévő fölé állítom,ekkor ugye begyújt,és a fűtéssel együtt ad melegvizet, de úgy is elég csekély mennyiségben, a csapot kb félig megnyitva jön csak magasabb hőmérsékletű.
Ha csak simán megnyitom a csapot, a kazán be sem gyújt, el sem indítja magát.
Ha valaki tudja mi lehet a baj,nagyon hálás lennék az infóért.
Következő: »»   501 / 574
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem