Fórum témák
» Több friss téma |
Én megpróbáltam, hogy alkoholban áztattam, ecseteltem benne, átfújtam levegővel, szellőztettem, majd hetekig tartó kitartó munkával sikerült a dohányszagot kiűzni egy laptopból. A végső megoldás az volt, hogy beraktam egy szekrénybe, amit ózongenerátorral feltöltöttem, majd kifújtam belőle a levegőt, s ezt ismételtem - sokszor; nagyon sokszor. Az első pár alkalom után ott felejtettem (ózon nélkül) pár napra, akkor még visszajött a szaga, ezután volt, hogy kifújtam a levegőt a menetek között, s ez segített.
Komolyan mondom, hogy az autók kipuffogójából jövő lerakódások nem ennyire durvák, azokat a gépeket, amik abból kapnak tényleg elég időnként kifújni és semmi bajuk... Idézet: „elkón szó szerint elrepedt a külső műanyag borítás és lecsúszott róla a melegtől,” Nem ritka jelenség. .-(
Szerződéses karbantartásnál nem válogathat az ember.
![]() ![]()
OFF-topic hozzászólások eltávolítva.
Heló, szerintetek mostanában melyik a legkisebb erőforrás igényű vírusvédelmi szoftver?
Melynek van ingyenes verziója is...
Jó magam nem szoktam csak kimondottan rendelésre rákeresni ilyesmire, utólsó amit használtam telepítettem AVG volt meg egyszer tévedésből az egyik szoftver felrakta a Mcaffe-t végül is, lefutottak kiszórták a crackelt játékokat mást nem találtak, de a win10 beépítettje sem csinál másképpen, és nem is találkozok manapság vírusos gépekkel, vagy ha mégis azok mire hozzám jutnak már el sem indulnak.
A microsoft beépített víruskergetője elég jó. Találati arányban is felnőtt már jónéhány éve a többiekhez, gyakorlatilag tizedszázalékokban tér el egymástól a "nagyokkal". Erőforrás kérdésében pedig meglepően remekül viselkedik, a realtime védelmét észre se veszem, csak a teljes keresgélés kergeti meg a merevlemezeket, de az a többinél is pont ennyire szűk keresztmetszet.
Az AVG, eSet és társai úgy vettem észre többet esznek már és a reklámjaik miatt meg is orroltam rájuk.
Felmásoltam valakinek a gépére egy 100 GB-os 7zip fájlt, 20 percen keresztül nem lehetett hozzáférni, mert azt írta, hogy egy másik program használja. Ennyit a Microsoft Defenderről (miután meguntam a várakozást kilőttem a Defendert, utána semmi problémája nem volt a rendszernek a fájl megnyitásával).
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2021
Ugyan azt a 100gigás tömörített fájlt próbáld ki egy AVG, eSet, Avira, Mcaffee, SEP, ... védelemmel ellátott gépen, lehetőleg ugyan olyan környezettel a vírusírtón kívül, s meglátod, hogy ugyan ezt fogod tapasztalni mindaddig, míg az aktív védelem be van kapcsolva.
Nem a microsoft defender itt a hibás, hanem a használati körülmény - azaz egy hatalmasnak mondható tömörített állományt próbált neked realtime megvizsgálni. Elárulom, a többi víruskergető is így viselkedik, zárolja a hozzáférést, míg nem végez az ellenőrzéssel, a központi felügyelettel ellátottat meg esetleg ki se tudod lőni.
Próbáld ki az ESET online szkennert, persze mindenkinél más a fertőzésveszély, de nálam havonta egyszer rendbe rakatom a gépet, lekopogom, soha nem volt még károm
Mármin a defenderre gondolsz? Én W7 -et használok...
Az online védelem csak vizsgálatra jó. Én realtime védelemre gondoltam...
Mármint, hogy melyik szoftvernek a legkisebb erőforrás igényes a valós idejű védelme.
A 7zip elég különös állatka, volt hogy egy olyan gépen ami 3 perc alatt állt talpra, avast-al a háttérben pár mp alatt kibontotta, de volt másik gépben elég komoly gamer pc windefenderrel, közel 5 percig bontogatta.A többi tömörítéssel nem igazán vettem még észre ekkora különbséget, de én úgy gondolom nem a defender volt a gond egyszerűen nem örült neki a hardver
![]()
A W7 alatt nem sokat ér a Defender, de legalább nem nyír ki minden nem M$ barát programiot. W7 alatt végig Avast-ot használtam. Nem volt rá panaszom.
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2021
Linux.
![]()
Eddig nem tapasztaltam ilyet, mert a kibontás mindig flottul ment, ha egyszer elindult. Csak itt éppen el sem indult.
Általánosságban azt vettem észre, hogy a 7zip az egyik leggyorsabb (ön)kicsomagoló.
Mert már futtatja a Windows-os dolgokat?
Még nem is olvastam.
Nem minden windowsos dolgot, de a wine régóta létezik linuxon, és egyre nagyobb azoknak a programoknak a listája amelyeket képes futtatni.
Azért nem lehet a kérdésedre egyértelmű választ adni, mert nagy különbség nincs köztük. Ha gyenge a hardvered akkor mindegyik lassítani fogja, ha meg erős akkor kb. egyik sem. A sok sok év alatt végigpróbáltam szinte az összeset, az eset maradt az egyetlen amit alkalmasnak találtam bármire is, azóta is azt használom. Illetve most szakítani fogok vele, mert leszedtem a microsoft oldaláról egy 21H1-es win10-et és ki akarom próbálni, ebben állítólag már jóval fejlettebb a defender nem úgy mint az első win10 verziókban, azaz pariban van a jobb vírusszoftverekkel is. Majd meglátjuk...
Ingyenes verziója az eset-nek nincs*** A képen az látszik, hogy sem megvásárolva, sem ellopva nincs, mégis ugyanolyan teljes értékű védelmet adott 1 éven keresztül mintha megvásároltam volna. Tette a dolgát, sőt talán túl jól is, mert egy csomó gyanús vagy ártó kódokat tartalmazó weboldalt már eleve meg sem enged nyitni. Egy szépséghibája van, bootolás után úgy fél percig nem érdemes a géphez nyúlni, mert ez ahogy wifit lát azonnal megy és már szedi is le magának a legfrissebb vírusdefiníciós adatbázist és olyankor pörgeti rendesen a HDD-t. Én ezt használtam régebben a win7-hez is. A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2021
Moderátor által szerkesztve
Biztosan így van.
Vallási vitákba nem akarok belemenni.
Nem vitaindítónak szántam, csak tényként írtam. Konkrét példa: a mikrotik routerekhez van egy kis szoftver, a Winbox. Ez egy kicsi windows-os alkalmazás, amivel a router beállításait kényelmesebben, ügyesebben lehet kezelni mint mondjuk a webfelülettel.
Ha a linuxra, vagy éppen MacOs-re OSx-re telepítve van a wine (windows környezet emulátor - ami gyakorlatilag a windows rendszerhívásokat valósítja meg többféle oprendszeren) akkor a Winbox simán használható ezeken az operációs rendszereken is. Ezen kívűl jónéhány olyan windowsra készült program van (de nem mindegyik) amelyik futtatható linuxon vagy mac-en is.
Értem.
Ettől ez a Windows- t használókon nem segít.
Annyira nem, hogy már a hátamon is feláll a szőr a linuxozástól.
Ha a HDD helyett betennél a rendszernek egy SSD-t, akkor 1-1.5 perc helyett 10-15 másodperc alatt állna fel a géped és az ESET adatbázis letöltése sem zavarna, mert lenne energiája a meghajtónak másra is.
Persze ha műhelygép amit reggel bekapcsolsz, hörpintesz egy kávét amíg magához tér, aztán este pedig kikapcsolod, akkor nincs sok előnye hacsak az nem, hogy minden sokkal pattogósabban indulna rajta. Jó minőségű, 256 GB-os SSD-t már 15.000 Ft alatt kapni Hardveraprón (pl. Samsung 850 Pro).
Igen azt használtam sokáig én is. Meg sokáig semmit sem. Gondoltam megkérdem másoknak mi a véleménye a mostani helyzetről. Az alaplaphoz adott DVD-n van valami nortonos cucc, lehet kipróbálom azt. De gondolom, az is csak egy próbaverzió lehet. Csak nekem a nortonnal régebben volt olyan tapasztalatom, hogy marhára belassult tőle egy gép. Nem én telepítettem, csak hozták hozzám, hogy marha lassú a gép, nézzek már rá. Mikor kikapcsoltam a nortont, utána futott rendesen. Szóval norton uninstall lett a vége azon a gépen.
Volt SSD-m. Használtam pár napig, aztán visszaküldtem a cégnek és levásároltam másra az árát. Engem az nem hat meg ha gyorsabban betöltődik az oprendszer, ellenben az igen, ha a fájljaimat nincs hova tennem mert nincs rajta hely. És úgy általában egyébként sem az oprendszer sebességével szokott gond lenni hanem az egyéb szoftverekével, amik ugyanúgy nem férnek már rá az SSD-re emiatt ugyanúgy lassabban fognak betöltődni.
![]() Futni meg úgyis memóriából fog az adott szoftver, onnantól meg tökmindegy hogy miről töltődött be.
Mi most cseréljük az összes office gép merevlemezét SSD-re. Megszűntek a nyafogások, hogy lassú a gép, nem lehet dolgozni.
256GB SSD-t már bruttó 12.000.-Ft körüli áron lehet kapni. ( Vagy 30 típus van ezen az áron csak az Iponnál. ) A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2021
Nem is értem hogy merült fel ez az SSD kérdés, sehol nem írtam egy szóval sem, hogy nekem bármi bajom lenne bárminek a sebességével. A prociéval volt, de abból a hétvégén érkezik az új.
Szerintem is csak hitvita az egész Windows-linux álprobléma.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |