Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3344 / 3614
(#) sany válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 25, 2021 /

Fontos feladat az is.
(#) nagym6 válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 25, 2021 /

Csak ne a vonat alatt, amikor rajta ülök.
(#) Ge Lee válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 25, 2021 /

Ne hagyd magad, annak a pontos megnevezése BAKTERiológus.
(#) Gafly válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 25, 2021 / 3

Lassan eljutunk oda, hogy az állomás meg sintér.
(#) szikorapéter hozzászólása Nov 26, 2021 / 1

Sziasztok. Kerestem korábban csőfoglalatot (B4 és B5)-höz és láttam olyan verziót ami a falap felületére csavarozható majd onnét felső kézi szorítós csavarokkal rávezethetőek a kötések.
Sajnos mivel nevére nem jöttem rá több segítséggel sem, így gondoltam megtervezem amit látok, persze ebben sok segítséget adott jó pár itthoni cső is.
Akinek kell szívesen átadom a .stl file-t a nyomtatáshoz, ha sikerül pontosan beszinteznem végre a nyomtatót én is teszek egy próbát vele.
A csőfoglalat alsó részében kereszt irányban 1mm-es furatok vannak hogy a csőlábakhoz a vezeték kényelmesen beférjen.
Úgy méreteztem hogy alulról akár rézhüvellyel is ki lehet egészíteni úgy masszívabb a konstrukció.
Később áttervezem B5-höz is még csak a B4 készült el.
(#) Frankye válasza Gafly hozzászólására (») Nov 26, 2021 /

A vasútforgalmit, ahová jártam, mi "Sínművészeti"-nek hívtuk, az állomás pedig a "sínház". De a "sí(i)ntér" se rossz.
(#) mek-elek válasza Frankye hozzászólására (») Nov 26, 2021 /

Szerintem a váltókezelés az női szakma. És némelyikük profi ebben.
(#) granpa válasza mek-elek hozzászólására (») Nov 26, 2021 /

Attól függ, mire gondolsz (botváltó?), mert 30(?) kilós váltófejek emelgetése nem igazán.
(#) Gafly válasza granpa hozzászólására (») Nov 26, 2021 / 1

Szakszerűen helyi állitásnál súlykörte, központi állitásnál emeltyű.
(#) Frankye válasza Gafly hozzászólására (») Nov 27, 2021 / 1

A súlykörte helyesen ellensúly. (Ha már szakmázunk...)
(#) Kovidivi hozzászólása Nov 27, 2021 /

Jóétvágyat!
Tudja valaki, hogy miért homorú minden egyes bögre alja? Mi az oka? Gyártástechnológia? Van, amelyiknél direkt létrehoznak egy gyűrűt, hogy kis felületen érjen az asztalhoz. Ezzel szeretnék, hogy lassabban hűljön ki a tea/kávé?
Nekem most pont sima aljú bögre kellene, hogy a pohármelegítő sima felülete át tudja adni a hőt...
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2021
(#) szikorapéter válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 27, 2021 / 2

Átérzem én is használok pohármelegítőt, és a legjobb eddig hozzá a sima régi lemezbögre.
(#) granpa válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 27, 2021 /

Kicsit nagyobb méretben (3-4 dl) létezik sima aljú cserép (fajansz, porcelán) bögre (szilke).
(#) Rosszmáj válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 27, 2021 /

Szerintem egyszerűbb gyártani a sík gyűrűt, mint egy sík teli aljat, hogy ne billegjen.
(#) Egri Frédi válasza Rosszmáj hozzászólására (») Nov 27, 2021 /

Hát, igen. A sima "alj" mindig billegni fog. Egyébként a formázás technológiája olyan, hogy nem ( vagy csak nagyon nehezen lehetne ) lehet sík az alj. Ugye ipari termelésről és méretekben gondolkodunk és nem Józsi bácsiról a fazekas korong mellett, mert annak sík lesz az alja ...
(#) Kovidivi válasza granpa hozzászólására (») Nov 27, 2021 /

Vennem kell valami hasonlót, mert a porcelán nem nagyon lehet reszelni/csiszolni/stb.
(#) nagym6 válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 27, 2021 /

Amit linkeltél, alján a "gyűrűn" nincs máz. Vizet beissza, mikrosütőbe alkalmatlan. Tudom nem oda akarod, csak írtam.
(#) Kovidivi válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 27, 2021 /

A vizet beissza, azt el tudom képzelni, annyira nem nagy gond, de a mikrós résznél mire gondolsz? A bögre lesz a forró (mert megszívta a kerámia magát vízzel), nem pedig a tartalma? Erre gondoltál?
(#) nagym6 válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 27, 2021 /

Igen arra gondoltam, ezen kívül el is reped a bögre a forrósodó víztől, vagy gőzétől. Előbb utóbb eldobható. Ha esetleg valami különleges féltve őrzött kerámia.
(#) Kovidivi válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 27, 2021 /

Köszi a tippet. Semmi extra egyébként, ajándék bögre alkohol mellé.
(#) Bakman válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 27, 2021 /

Meglepően könnyen lehet csiszolni belőle. Hogy a végeredmény sík lesz-e, már rafináltabb feladat.
(#) gkari hozzászólása Nov 27, 2021 / 1

A porcelán tömörre égetett kerámia, tehát nyugodtan betehető a mikróba. Ami porózus, az nem porcelán, hanem pl. kőedény (más néven fajansz), vagy egyéb kerámia. Azért homorú, mert a mázazás
után, égetés előtt csak egy keskeny gyűrűről kell a mázat eltávolítani, hogy ne ragadjon le.. Égetés után sík-csiszolják, mert az égetés egy kicsit deformálja.
(#) Josi777 hozzászólása Nov 27, 2021 /

Sziasztok.
Használ valaki az alkatrészei nyilvántartására valamilyen adatbázis kezelő programot és milyet ajánlanátok?
(#) Kovidivi válasza Bakman hozzászólására (») Nov 27, 2021 /

Próbáltam reszelővel, finommal, durvával, hát nem nagyon vitte.
(#) sargarigo válasza Josi777 hozzászólására (») Nov 27, 2021 /

Excel?
Vagy linuxon LibreOffice Calc?

Nem reszelő, egy marék durva homok (esetleg pár csepp víz) és síklap (vaslemez, de kültéri burkolólap is megfelel). Körkörös mozdulatokkal seperc alatt lemegy síkba. Porcelán lassabban. De 100-as SiC csiszolóvászon is rendesen viszi (400-as is).

Teszek egy próbát. Köszi.

Én párezer "próbán" túl vagyok. (kvarchomok, SiC és korund vaslapon; porcelán- és üvegcsiszolás) Üvegpapír nem jó általában, mert vagy kipereg, vagy nem elég kemény. Mondjuk cseréphez jó lehet. Adnék SiC-et (por), 200 km-re van.

Azt már látom, hogy a sima csiszolópapír nem lesz jó 40-es vadiúj papírral próbáltam pár mp-ig, nagyon hangos, szag mint fogfúráskor, a csészén semmi sérülés, a csiszolópapír darabkái a csészén megtalálhatóak Feleségem lebeszélt a csiszolásról, inkább veszünk fém poharat, aminek direkt egyenes az alja.
Mit csinálsz/dolgozol, hogy már párezerszer csiszoltál csészét?

Az a régmúlt. Túlfeszültséglevezetőlabor, VKI. Csészét, kancsót csak néhányat, viszont üvegekből pohárkészletet, lámpát, dísztárgyakat, egyebeket. Porcelánból, fajanszból is. Azóta csak szórványosan csináltam ilyesmit.
Következő: »»   3344 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem