Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Hát az baj. Ezek szerint mind olyan amilyenre sikerült. A foglalaton nem tudok már fordítani sajnos. Hát akkor így marad. Érdekes mert a GU-k egyformán állnak.
A bakelit van rosszul ráakaszva legtöbbnél , van vagy 10db , kicsit mind dől valami irányba .
Van olyan is aminek az anódlemeze sem pont olyan mint a többié , pedig újak ...
Én már beletörődtem de lehet hogy csinálok egy gyűrűt amit a felfogató két csavar szorít a porcelán betéthez és a betétet szabadon lehet forgatni benne. Ez fogja alulról a dobozhoz szorítani a porcelán foglalatot.
Lépcsősfúró, 32-esig jó (de létezik nagyobb is). Családos embernek titokban gyűjteni kell rá, mert nem nagyon van olyan nő aki tolerálna 9800 ft-ot egy vasdarabért (hacsak nem lelkes bütykölős).
Sima kézifúróval használom. Hihetetlen mértékben megkönnyíti a lyukfúrást, de mivel nem csőfoglalatokhoz lett kitalálva, alig van olyan foglalat, amihez pont passzol.
Néha rosszabb, ha lelkes bütykölős. Az én párom a 9600 Ft-os csípőfogómmal sikeresen megmentett egy kidobásra érett pénztárcát, de a fogó nem tolerálta, hogy vele huzigálják át a tűt. Gyakorlatilag tönkrement.
Én ezt használom , 1-2mm lemezig könnyen használható a kissebb méretek pont jók novál és oktal foglalatokhoz , de a GU-hoz is méret .
Nyákba is tökéletes lukat mar , a PP nyákját is ezzel vágtam ...
Köszi a tanácsot.Sajnos ezeken már túl vagyok.Viszont a leköszörült kés ötlete jónak tűnik,megpróbálom azzal,mert eddig vékony acéllemezzel próbáltam távozásra bírni az első "E" lemezt,de sikertelenül,néhány ütés után elgörbült.
CHZ: tényleg impregnált,úgyhogy jöhet a kromofág. De nem teszek kárt azzal a csévetestben?Ahogy láttam bakelitből van.Nem támadja meg?Nem szeretnék csévetestet gyártani. üdv
Huh, akkor inkább maradok a reszelőnél.
CHZ Ez eredetileg fához van(én úgy tudom), vagy lehet kapni fémhez is? Mert ilyenem nekem is van Csak nehéz lesz vele azt az 1-2mm-et levágni (mert 19.5-ös lyuk már van )
Csévének nem lesz semmi baja , csak magadra vigyázz , erősen mérgező anyag ...
Simán viszi a vaslemezt is a dobozon fához fémhez is javasolják , olcsó bóvli pedig ...
Alacsony fordulaton szépen dolgozik , előnye a fúróval szemben , hogy nem kell elforgácsolnia a luk teljes anyagát , minta a vastag fúróknak . Aközepén lévő vékony fúró jól megvezeti , ha előfúrsz 1-2mm fúróval , és nem rőből nyomod , csak lassan forgácsolsz vele Próbáld ki , pláne ha van ...
Elméletileg megvan, aztán hogy mi van a gyakorlatban... Ha nem találom, nem érdekel, lemegyek a gazdaságosda és veszek 199Ft-ért
Majd holnap megírom hogy hogyan sikerült.
Ha már van 19mm luk, akkor ezt már nem használhatod , nem lesz ami megvezeti és középen tarja . Itt már csak a reszelő segít ....
Raksz alá egy fa deszkát, valahogy stabilan rögzíted hozzá a lemezt, az megvezeti szerintem.
Ez tényleg jó ötlet
Akkor csak összejön valahogy. Más: A boltban vetem a tápba 1uH tekercset, de csak olyat kaptam ami akkora mint egy 0.25W-os ellenállás. Bírni fogja ez a kiképzést, vagy mi legyen? (Piccolo)
Hová szeretnéd az 1uH -is tekercset , azt látom , hogy tápba , de minek és milyen tápba ??
Ha a PICCOLO tápjába akarod fojtó helyett, akkor az reménytelen ..... Bocs ha félreértettem . Idézet: „Ez már profi szerszám 2-3 ezer Ft. És kell hozzá állványos fúró is.” Hol ennyi?? Nekem is kéne, mert nálunk csak HSS van 13E Ft-ért...
Én 16000Ft-ért láttam , igaz 2db-ot tartalmaz , 30mm és 45mm max. átmérővel .
Mindazonáltal a körbefurkálás és félkerek reszelővel a pontos méret kialakítása takarékos és nagyon jó módszer, régebben én is így csináltam, sőt ha precíz lyukra van szükségem, akkor most is reszelem a végleges méretre. 3-as fúrót használok (mert a vékonyabbat könnyen eltöröm. Két kört szoktam karcolni, amiből a külső a végleges, a belsőn pedig fúrok úgy, hogy a fúró éppen érinti belülről a külső kört. A lyukak közötti falat (alumíniumnál, nyáklapnál) egyszerűen jóminőségű késsel át szoktam vágni. -Utána a lyukméretnek leginkább megfelelő félkerek reszelővel méretre reszelem (sűrűn próbálgatva).
Négyzet és téglalap alakú kivágásokat is így csinálom (nyílván itt lapos reszelőt használok, illetve a sarkokon, ha kell, kerek reszelőt).
Rosszul írtam, 10uH vagy mi akarna az lenni....
Itten vala Van itthon egy 5uH tekercs ami tuti minimum 2A-es, de kérdés hogy jó-e hejette? HEStore-n is csak az ellenállás méretű van Eddig sajnos csak itt tartok: hejette, helyesen helyette ..... moderator...
Sajnos jól értettem , a rajzon 10H van , az tudod mennyivel nagyobb ??
Nem az árammal van baj , sokkal nagyobb induktivitás . Kimenő méretrű tekercs kb. ...... Már 5H -vel is mehetne , de ha nincs akkor 1db 47-68 Ohm menjen inkább a helyére .
Tehát akkor ez nem 10 Mikrohenry, hanem csak simán 10 Henry?
A 10 után egy szál H betű található, az meg az alap mértékegység, ami induktivitásnál Henry.
Arra gondolj, hogy itt 100 Hz-en is jelentős váltóáramú ellenállást kell képviselnie, mert így azok nem juthatnak át rajta.
Sziasztok!
találtam egyegyszerű erősítőt, a szerkesztő azt írta, hogy megépítette, de nem tudom igaz-e Kérdésem az lenne hogy kell-e hozzá kimenő trafó, ha igen akkor érdekelnének az adatai. Ui.:a hozzászólásokban olvastam hogy a kimenő impedancia 600-800Ohm(létezik ilyen hangszóró?) ehhez kellene trafó(persze csak ha kell)ami 8Ohm-ra illeszti. remélem érthető voltam Üdv!
Már kérdeztem korábban, de mivel nem kaptam választ, ezt használtam Akkor honnan tudnék akkorát szerezni?
Sajnos igen , kb 4-5 cmˇ vasra tekerhetsz , 3-4000 menet sacc/kb...0,15mm huzal és légréssel összerakni a magot .
Ha ez nem jön össze , akkor 47-68 Ohm 8-10W -os ellenállás a helyére
Sajnos 8 Ohm-ra kell kimenő hozzá , de létezett (ik) még valahol ilyen hangszóró is .
A trafó 800/8 ohm-ra ebből az áttétel kb . 3,3 ....
Köszi a gyors választ!
Keresek ilyen hangszórót ,de jobb felkészülni, és tekerek egy ilyen trafót, vagy keresek eltudnád mondani az adatait(8 ohm-ra)? és hogy mit jelent hogy légrésesen?
Igen, érthető voltál. Ez az erősítő működik (muszáj neki), de gyakorlatilag inkább fejhallgatóhoz alkalmas. (Ahhoz meg goromba). Az lehet megoldás, hogy kimenőt teszel a végére, ami 6-800/4-8 Ohm -ra illeszt, de ilyet nem találsz semmilyen TV-ben. A csöves TV-k kimenői 5-7k Ohm -ot illesztenek 4-8 Ohm -ra, ezek ide - így - semmiképp nem jók. Inkább a mi általunk belinkelt kapcsolások között válogass. Azokhoz tényleg felhasználhatók a csöves TV-k kimenői.
De ha 1000 a váltószám akkor ha nem tévedek ez egy 1H-s tekercs?
Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |