Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   184 / 2208
(#) djhans válasza CHZ hozzászólására (») Júl 6, 2008
Hát az baj. Ezek szerint mind olyan amilyenre sikerült. A foglalaton nem tudok már fordítani sajnos. Hát akkor így marad. Érdekes mert a GU-k egyformán állnak.
(#) CHZ válasza djhans hozzászólására (») Júl 6, 2008
A bakelit van rosszul ráakaszva legtöbbnél , van vagy 10db , kicsit mind dől valami irányba .
Van olyan is aminek az anódlemeze sem pont olyan mint a többié , pedig újak ...
(#) djhans válasza CHZ hozzászólására (») Júl 6, 2008
Én már beletörődtem de lehet hogy csinálok egy gyűrűt amit a felfogató két csavar szorít a porcelán betéthez és a betétet szabadon lehet forgatni benne. Ez fogja alulról a dobozhoz szorítani a porcelán foglalatot.
(#) sturbi válasza sprofan hozzászólására (») Júl 6, 2008
Lépcsősfúró, 32-esig jó (de létezik nagyobb is). Családos embernek titokban gyűjteni kell rá, mert nem nagyon van olyan nő aki tolerálna 9800 ft-ot egy vasdarabért (hacsak nem lelkes bütykölős).
Sima kézifúróval használom. Hihetetlen mértékben megkönnyíti a lyukfúrást, de mivel nem csőfoglalatokhoz lett kitalálva, alig van olyan foglalat, amihez pont passzol.
(#) Imi65 válasza sturbi hozzászólására (») Júl 6, 2008
Néha rosszabb, ha lelkes bütykölős. Az én párom a 9600 Ft-os csípőfogómmal sikeresen megmentett egy kidobásra érett pénztárcát, de a fogó nem tolerálta, hogy vele huzigálják át a tűt. Gyakorlatilag tönkrement.
(#) CHZ válasza sturbi hozzászólására (») Júl 6, 2008
Én ezt használom , 1-2mm lemezig könnyen használható a kissebb méretek pont jók novál és oktal foglalatokhoz , de a GU-hoz is méret .
Nyákba is tökéletes lukat mar , a PP nyákját is ezzel vágtam ...

RR.JPG

(#) Mate78 válasza sturbi hozzászólására (») Júl 6, 2008
Köszi a tanácsot.Sajnos ezeken már túl vagyok.Viszont a leköszörült kés ötlete jónak tűnik,megpróbálom azzal,mert eddig vékony acéllemezzel próbáltam távozásra bírni az első "E" lemezt,de sikertelenül,néhány ütés után elgörbült.

CHZ:
tényleg impregnált,úgyhogy jöhet a kromofág.

De nem teszek kárt azzal a csévetestben?Ahogy láttam bakelitből van.Nem támadja meg?Nem szeretnék csévetestet gyártani.

üdv
(#) sprofan válasza sturbi hozzászólására (») Júl 6, 2008
Huh, akkor inkább maradok a reszelőnél.

CHZ
Ez eredetileg fához van(én úgy tudom), vagy lehet kapni fémhez is? Mert ilyenem nekem is van Csak nehéz lesz vele azt az 1-2mm-et levágni (mert 19.5-ös lyuk már van )
(#) CHZ válasza Mate78 hozzászólására (») Júl 6, 2008
Csévének nem lesz semmi baja , csak magadra vigyázz , erősen mérgező anyag ...
(#) CHZ válasza sprofan hozzászólására (») Júl 6, 2008
Simán viszi a vaslemezt is a dobozon fához fémhez is javasolják , olcsó bóvli pedig ...
Alacsony fordulaton szépen dolgozik , előnye a fúróval szemben , hogy nem kell elforgácsolnia a luk teljes anyagát , minta a vastag fúróknak .
Aközepén lévő vékony fúró jól megvezeti , ha előfúrsz 1-2mm fúróval , és nem rőből nyomod , csak lassan forgácsolsz vele
Próbáld ki , pláne ha van ...
(#) sprofan válasza CHZ hozzászólására (») Júl 6, 2008
Elméletileg megvan, aztán hogy mi van a gyakorlatban... Ha nem találom, nem érdekel, lemegyek a gazdaságosda és veszek 199Ft-ért
Majd holnap megírom hogy hogyan sikerült.
(#) CHZ válasza sprofan hozzászólására (») Júl 6, 2008
Ha már van 19mm luk, akkor ezt már nem használhatod , nem lesz ami megvezeti és középen tarja . Itt már csak a reszelő segít ....
(#) Gory válasza sprofan hozzászólására (») Júl 6, 2008
Raksz alá egy fa deszkát, valahogy stabilan rögzíted hozzá a lemezt, az megvezeti szerintem.
(#) sprofan válasza Gory hozzászólására (») Júl 6, 2008
Ez tényleg jó ötlet
Akkor csak összejön valahogy.
Más:
A boltban vetem a tápba 1uH tekercset, de csak olyat kaptam ami akkora mint egy 0.25W-os ellenállás. Bírni fogja ez a kiképzést, vagy mi legyen? (Piccolo)
(#) CHZ válasza sprofan hozzászólására (») Júl 7, 2008
Hová szeretnéd az 1uH -is tekercset , azt látom , hogy tápba , de minek és milyen tápba ??
Ha a PICCOLO tápjába akarod fojtó helyett, akkor az reménytelen .....
Bocs ha félreértettem .
(#) EcoPityu válasza djhans hozzászólására (») Júl 7, 2008
Idézet:
„Ez már profi szerszám 2-3 ezer Ft. És kell hozzá állványos fúró is.”

Hol ennyi??
Nekem is kéne, mert nálunk csak HSS van 13E Ft-ért...
(#) CHZ válasza EcoPityu hozzászólására (») Júl 7, 2008
Én 16000Ft-ért láttam , igaz 2db-ot tartalmaz , 30mm és 45mm max. átmérővel .
(#) sturbi válasza djhans hozzászólására (») Júl 7, 2008
Mindazonáltal a körbefurkálás és félkerek reszelővel a pontos méret kialakítása takarékos és nagyon jó módszer, régebben én is így csináltam, sőt ha precíz lyukra van szükségem, akkor most is reszelem a végleges méretre. 3-as fúrót használok (mert a vékonyabbat könnyen eltöröm. Két kört szoktam karcolni, amiből a külső a végleges, a belsőn pedig fúrok úgy, hogy a fúró éppen érinti belülről a külső kört. A lyukak közötti falat (alumíniumnál, nyáklapnál) egyszerűen jóminőségű késsel át szoktam vágni. -Utána a lyukméretnek leginkább megfelelő félkerek reszelővel méretre reszelem (sűrűn próbálgatva).
Négyzet és téglalap alakú kivágásokat is így csinálom (nyílván itt lapos reszelőt használok, illetve a sarkokon, ha kell, kerek reszelőt).
(#) sprofan válasza CHZ hozzászólására (») Júl 7, 2008
Rosszul írtam, 10uH vagy mi akarna az lenni....
Itten vala
Van itthon egy 5uH tekercs ami tuti minimum 2A-es, de kérdés hogy jó-e hejette? HEStore-n is csak az ellenállás méretű van
Eddig sajnos csak itt tartok:

hejette, helyesen helyette ..... moderator...

DSC00332.JPG

Sajnos jól értettem , a rajzon 10H van , az tudod mennyivel nagyobb ??
Nem az árammal van baj , sokkal nagyobb induktivitás .
Kimenő méretrű tekercs kb. ......
Már 5H -vel is mehetne , de ha nincs akkor 1db 47-68 Ohm menjen inkább a helyére .
Tehát akkor ez nem 10 Mikrohenry, hanem csak simán 10 Henry?
(#) Imi65 válasza sprofan hozzászólására (») Júl 7, 2008
A 10 után egy szál H betű található, az meg az alap mértékegység, ami induktivitásnál Henry.
Arra gondolj, hogy itt 100 Hz-en is jelentős váltóáramú ellenállást kell képviselnie, mert így azok nem juthatnak át rajta.
(#) Zenner hozzászólása Júl 7, 2008
Sziasztok!
találtam egyegyszerű erősítőt, a szerkesztő azt írta, hogy megépítette, de nem tudom igaz-e
Kérdésem az lenne hogy kell-e hozzá kimenő trafó, ha igen akkor érdekelnének az adatai.

Ui.:a hozzászólásokban olvastam hogy a kimenő impedancia 600-800Ohm(létezik ilyen hangszóró?)
ehhez kellene trafó(persze csak ha kell)ami 8Ohm-ra illeszti.
remélem érthető voltam

Üdv!
(#) sprofan válasza Imi65 hozzászólására (») Júl 7, 2008
Már kérdeztem korábban, de mivel nem kaptam választ, ezt használtam Akkor honnan tudnék akkorát szerezni?
Sajnos igen , kb 4-5 cmˇ vasra tekerhetsz , 3-4000 menet sacc/kb...0,15mm huzal és légréssel összerakni a magot .
Ha ez nem jön össze , akkor 47-68 Ohm 8-10W -os ellenállás a helyére
(#) CHZ válasza Zenner hozzászólására (») Júl 7, 2008
Sajnos 8 Ohm-ra kell kimenő hozzá , de létezett (ik) még valahol ilyen hangszóró is .
A trafó 800/8 ohm-ra ebből az áttétel kb . 3,3 ....
(#) Zenner válasza CHZ hozzászólására (») Júl 7, 2008
Köszi a gyors választ!
Keresek ilyen hangszórót ,de jobb felkészülni, és tekerek egy ilyen trafót, vagy keresek
eltudnád mondani az adatait(8 ohm-ra)?
és hogy mit jelent hogy légrésesen?
(#) Imi65 válasza Zenner hozzászólására (») Júl 7, 2008
Igen, érthető voltál. Ez az erősítő működik (muszáj neki), de gyakorlatilag inkább fejhallgatóhoz alkalmas. (Ahhoz meg goromba). Az lehet megoldás, hogy kimenőt teszel a végére, ami 6-800/4-8 Ohm -ra illeszt, de ilyet nem találsz semmilyen TV-ben. A csöves TV-k kimenői 5-7k Ohm -ot illesztenek 4-8 Ohm -ra, ezek ide - így - semmiképp nem jók. Inkább a mi általunk belinkelt kapcsolások között válogass. Azokhoz tényleg felhasználhatók a csöves TV-k kimenői.
De ha 1000 a váltószám akkor ha nem tévedek ez egy 1H-s tekercs?
Bővebben: Link
(#) Imi65 válasza sprofan hozzászólására (») Júl 7, 2008
Ez 10 mH-s azaz tíz millihenrys.
Következő: »»   184 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem