Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3345 / 3614
(#) nedudgi válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 27, 2021 /

Ha pohár oldala merőleges henger, egy sírköves segíthet. Ennél még jobb lehet egy olyan hely, ahol méretre vágnak műmárvány, műkő ablakpárkányt.
(#) Josi777 válasza sargarigo hozzászólására (») Nov 27, 2021 /

Szia. Az excel baromi nagy és nincs is felrakva. Valami kicsike, egyszerű dologra gondoltam. Lehet írok magamnak egyet Visual Studio alatt, csak gondoltam, ez egy annyira triviális dolog, hogy hátha van valakinek.
(#) nagym6 válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 27, 2021 /

Idézet:
„veszünk fém poharat, aminek direkt egyenes az alja.”
Plussz hővezető paszta. Ez csak vicc.
(#) nedudgi válasza Josi777 hozzászólására (») Nov 27, 2021 / 2

Érzel magadban annyi erőt, hogy a nyilvántartást precízen vezesd?
Igen, elsőre mindenki azt hiszi.
(#) SzervízMacska válasza Josi777 hozzászólására (») Nov 27, 2021 /

Szerintem külön témája is van ennek itt az oldalon. Linkelni most nem tudok, de készletnyilvántartás a címe.
(#) Gafly válasza gkari hozzászólására (») Nov 28, 2021 /

Valamint ha üresen és szárazon beteszed a mikróba (amit ugye nem szabad) akkor is forró lészen az az edény ami anyagában nem jó mikróba.
Műszakilag is elfogadható alternativa kicsi vizzel rövid időre betenni. Ha a viz melegszik csak, akkor jó az edény. Ha az edény (is), akkor nem való az edény mikróba...
(#) Ge Lee válasza Gafly hozzászólására (») Nov 28, 2021 / 1

Fordítva, az edénybe nem valók a mikrobák, nehogy megedd.
(#) Kovidivi válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 28, 2021 /

Próbáltam egy tejhabosító kannát, ami fémből van, annak nem is teljesen sík az alja, és meglepődtem az eredményen. Ez a kis melegítő 10W-ot vesz fel 5V-on, a felülete 50fokC feletti is lehet. Ezen a melegítőn nem fog a tea/kávé kihűlni!
Nedudgi: szerintem hamarabb találok a boltban megfelelő bögrét. Mármint amikor ismét kinyitnak nálunk...
(#) sargarigo válasza Josi777 hozzászólására (») Nov 28, 2021 / 1

Akkor Google docs. Ugyanaz mint az excel, kicsi, gyors. Ehhez meg internet kell, tudom
(#) Josi777 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Nov 28, 2021 / 1

Köszönöm, megtaláltam.
(#) sany hozzászólása Nov 28, 2021 /

A segítségeteket szeretném kérni.
Sajnos egy online piactéren belefuttattam egy feltételezett csalóba. Én naiv módon előreutaltam egy termék díját, több tízezer forint értékben. De sajnos az eladó, csak hárít, hogy majd holnap feladja, nem talál már nyitva postát, stb... A legutóbb már nem is válaszolt a kérdésemre. Értem, ha valaki elfoglalt és nem azonnal adja fel a küldeményt a postára. De nekem ez már gyanús.
Aki már volt esetleg ilyen helyzetben, annak a segítségét szeretném kérni, hogy ilyenkor mit tudnék tenni? Tudom, nem teljes egészében nem ide a fórumra tartozik, de nagyon hálás lennék, ha valaki esetleg tudna nekem segíteni, tanácsot adni. Akár PÜ-ben is.
Köszönöm!
(#) madzagos válasza sany hozzászólására (») Nov 28, 2021 / 2

Jelentsd fel. Illetve keress olyan személyeket akiket még megkárosított. És közösen jelentsétek fel.
(#) sany válasza madzagos hozzászólására (») Nov 28, 2021 /

Pedig jó sok pozitív értékelse van.
(#) szs válasza sany hozzászólására (») Nov 28, 2021 / 1

Én is csinálhatnék magamnak sok-sok pozitív értékelést, ha akarnék, és foglalkoznék ilyesmivel.
Madzagos-nak teljesen igaza van: az a leghasznosabb, ha keresel még megkárosítottakat, hiszen akkor nagyobb kárösszegre szól a feljelentés -nagyobb elánnal dolgoznak majd (ne hidd, hogy eredménytelen. Egy "barátom" így került oda, ahová való. Többen jelentették fel egyszerre)

Az pedig, ha valaki előre fizet, és várja az árut, az nem modern kor, meg "így szokás manapság", hanem sima victimológia...
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2021
(#) Patópali válasza sany hozzászólására (») Nov 28, 2021 / 2

Jelents be a piactér üzemeltetőjének is.
(#) Ge Lee válasza sany hozzászólására (») Nov 28, 2021 /

Nem sok mindent tudsz tenni. Volt kollégám is járt így neki 80 ezre bánta. A feljelentéssel vagy nem is foglalkoznak, vagy ha igen akkor nem sokra mennek. Az illető megadta valaki másnak a címét, oda rendelt (átvenni) több becsapott kuncsaftot is, az ott lakó meg csak nézett mint Rozi a moziban amikor kimentek hozzá a rendőrök, hogy ő semmit nem tud sz egészről. Nem is tudták előkeríteni sem az illetőt azóta sem.
Az ebay-jel is vigyázni kell, mert az meg ennek épp a fordítottja, nagyon védik a vevőt. Ugyanez a kollégám eladott egy dolgot több százezer Ft-os értékben külföldre. A vevő visszaírta egy idő után, hogy hát ez őneki nem is tetszik, mert nem pont azt kapta amire a kép alapján számított, így nem fizeti ki. Jó, akkor küldje vissza. Hát azt nem, mert már költött rá. Levél az ebay-nek hogy baj van, és a vevőnek adtak igazat, az eladó se a pénzét se az eladott árut nem kapta vissza.
(#) szs válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 28, 2021 / 2

Nem így van. Ha elég nagy össuegű a kár, megtalálják a bűnözőt -mint az általam személyesen ismertet is.
És nem szeretem az ilyesmit, amikor azt sugallják, hogy ne tegyünk semmit, úgysem nyerhetünk ellenük. Most pont azt mondtad el, amivel a bűnözők is élnek. Igenis, tenni kell ellenük, csak az az esélyünk van. Ha én/te/ő nem is kapjuk pont azt vissza, amit elcsaltak, legalább másokat nem károsít. Nem álláspont az, hogy "ha én nem nyertem, mások is veszítsenek", meg hogy "nyugodjunk bele".
(#) jefflynn válasza sany hozzászólására (») Nov 28, 2021 /

Jelentsd fel. Ha van más is, akit megkárosított akkor ő is jelentse fel, de nyilván ezt nem a te dolgod kinyomozni. Nem igaz, hogy nem foglalkoznak vele a rendőrök, ügy lesz belőle, és bíróság, és ítélet. Mondjuk ez nem tudom mennyire vigasztal, mert a pénzedet nem kapod vissza.
(#) zolika60 válasza sany hozzászólására (») Nov 28, 2021 /

Jelentsd fel a szolgáltatónál és a rendőrségen is. Az elküldött összeget pedig tekintsd tanulópénznek. Legközelebb ne utalj előre.
(#) nagym6 válasza sany hozzászólására (») Nov 28, 2021 / 1

Én is jártam így. Feljelentettem, rendőrség elment az emberhez nem tudták a pénzt visszahozni. Rendőrség bíróságra vitte (van valami egyszerű gyors eljárás), bíróság megbüntette meg nem tudom mi, de én pénzt nem kaptam tőle visza.
(#) nagym6 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 28, 2021 / 1

Idézet:
„Legközelebb ne utalj előre.”
Sajnos minden eladó ezt követeli. Hülye kialakult szokás.
(#) sany válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 28, 2021 /

Tanulópénznek sok. Nem is fogok ott biztosan.
(#) szs válasza sany hozzászólására (») Nov 28, 2021 / 1

Jó, akkor mégegyszer elmondom: sehol ne utalj előre. A normális kereskedelem az, ahol először eléd kerül az áru, majd fizetsz. Néhol (pl McDonalds) fizetsz, de személyesen ott vagy a fizetési bizonylattal. Az előrefizetés utáni árura várás távollevők közt az ügyeskedés gyanúját veti fel. Ha komoly kereskedőtől vásárolsz, ott lehet ugyan előreutalni, de NEM kötelező, lehet átvételkor is. Innen tudod, hogy ő nem csal -és mérlegelhetsz, hogy hogyan szeretnéd.
(#) Kovidivi válasza sany hozzászólására (») Nov 28, 2021 1 / 1

Két dolog van, amit figyelembe kell venni: van-e biztosításod, mert ha igen, akkor a károd lehet, hogy meg lesz térítve (attól függ, milyet kötöttél, mire terjed ki). A másik, hogy van-e jogi biztosításod, mert ha nincs, akkor szerintem lesz költsége mind a feljelentésnek, mind a tárgyalásnak (ha erre sor kerül). Nem hiszem, hogy ingyenes lenne... Ha pedig a feljelentés is "névtelen tettes ellen szól", mivel az internetes vásárlással még nem biztos, hogy meg is lesz a megfelelő személy, ezért rajtad kívül nincs más, aki fizetni tudna. Szóval járj utána ennek, de már a tanácsadás is pénzbe szokott kerülni, és lehetséges, hogy többe, mint a jelenlegi károd. Nem tudom, hol van a pénzbeli határ, de lehet még azt a határt sem lépted túl, hogy érdemben foglalkozzon a rendőrség vele. Ezek szomorú dolgok, de sajnos ez van. Nekem ellopták egy e-bike-om, de mivel se bizonyítékom, se semmim nem volt, ezért nem is tehettem semmit.
Azt is megteheted, hogy kinyomozod a címét az embernek (valaki más által vásárolsz vagy cserélsz valamit, ami neki kihagyhatatlan ajánlat, hogy megkapd a címét, esetleg elkéred (persze más vásárló) a tel. számát, hogy kérdezz a termékről valamit, így feljelentés után lekérdezheted a címét a szolgáltatótól, így a kapott címre ügyvéddel kell íratni egy levelet, ajánlottan az embernek, hogy egy megadott dátumig küldje a terméket, vagy utalja vissza a pénzt, ha nem teszi, akkor feljelentés lesz belőle. Először meg kell szabni egy dátumot, ha nem tartja be, akkor kell lépni. Egyébként tényleg érdemes az ügyvéd, mert az internetes vásárlásnál létrejön köztetek egy szerződés, miszerint az eladónak kötelessége eladnia az árut neked (kivéve, ha az online piactér máshogyan rendelekezik). Szóval be kell vonnod egy ügyvédet, a rendőrség nem tudom, mit tudna segíteni... Szerintem semmit.
(#) sany válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 28, 2021 /

Hirdetés lementve, beszélgetés lementve.
(#) sany válasza szs hozzászólására (») Nov 28, 2021 /

Ezek után nem is.
(#) zolika60 válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 28, 2021 /

Olyantól nem veszek semmit.
(#) sany hozzászólása Nov 28, 2021 /

Köszönöm a válaszaitokat!
(#) szs válasza sany hozzászólására (») Nov 28, 2021 /

...nem sokat segítettünk rajtad. Vsak igyekszünk biztatni...
(#) Ge Lee válasza sany hozzászólására (») Nov 29, 2021 /

A jófogáson van egy ideje az a háztól házig szolgáltatás, némi plusz költség ugyan a vevőnek de nagyon jó dolognak tartom. Senkinek nem kell menni sehova, nem kell előre utalni semmit, a futár kimegy a házhoz, felveszi a csomagot, másnap kiviszi a címre, a címzett a futárnak fizet a futárszolgálat pedig 2-3 nap elteltével utalja a számlára az összeget.
Ez a ne utaljunk senkinek előre is egy okos gondolat lenne, ha máshogy is meg tudnád venni az adott dolgot, de ha nem tudod akkor rajtad nem segít. Az érme másik oldala meg pont ugyanilyen. Mi van ha elküldök valakinek valamit, hogy majd átvétel után fizet, és ő úgy gondolja hogy nem fizet? Előre utalásnál a vevő járhat pórul, átvétel utáninál meg az eladó.
Olyan megtörtént eset is volt a közelemben, hogy valaki vadidegen aki tudta hogy egy lépcsőházban rossz a mágneszár így bármikor bejuthat, abba az épületbe, az egyik ott lakó nevére rendelt valamit, nem utalt előre, átvette a lépcsőházban a csomagot fizetés nélkül hogy majd átvétel után utal, majd távozott. Az eladó meg bottal üthette a nyomát, a rendőrség sem találta meg.
Következő: »»   3345 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem