Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Alacsonyabb hőmérsékletre fűti fel a vizet. Ez akkor használható, ha az így kapott hidegebb vízmennyiség elég.
A kiegyenlítő tartályra felülre megy egy tömlő. Azon kell folyni a víznek üzem közben. Itt dolgozza ki a levegőt magából rendszer. Ha ez el van dugulva knejem Tigrájában is ez volt), a fűtóradiátorban nem tud megfordulni a víz. Ilyenkor nincs fűtés. Külön nem kell légteleníteni.
Ha egyszer elolvasnál egy használati útmutatót...
Idézet: „Az „ECO” funkció egy szoftver program, amely automatikusan „megtanulja” a felhasználó fogyasztási szintjeit, segítve minimalizálni a hőveszteséget, mialatt maximalizálja a megtakarított energia mennyiségét. Az „ECO” szoftver működése egy kezdeti memorizáló periódusból áll, ami egy hétig tart, ami alatt a termék a felhasználó által beállított hőmérsékleten kezd el működni, és minden nap alkalmazkodik az energia szükségletekhez azért, hogy maximalizálja megtakarított energia mennyiségét. Ennek a „tanuló”hétnek a végén az „ECO” szoftver elkezdi aktiválni a vízmelegítési folyamatot az időperiódusok és a berendezés által automatikusan azonosított mennyiségeknek megfelelően, miután az befejezte a felhasználó tevékenységének megfigyelését. A termék biztosítja a forró víz tárolását még akkor is, amikor a forró víz előállítás nem volt beütemezve. Mialatt az „ECO” funkció aktív, a manuális hőmérséklet kiválasztás nem lehetséges. Amennyiben emelni vagy csökkenteni kívánja a hőmérsékletet, az „ECO” funkciót deaktiválni kell a világító gomb megnyomásával, ami akkor kikapcsol. Bármikor, amikor az „ECO” funkció vagy a berendezés maga ki, majd újra be van kapcsolva, a funkció újra kezdődik a „tanuló” periódus legelejétől. Annak érdekében, hogy biztosítsuk az „ECO” funkció helyes működését, javasoljuk, hogy a terméket ne csatlakoztassa le az elektromos hálózatról.”
Inkább sok. Nekem mindbe kellett, illetve két családtag autóit is "gondozom", ezekben is kell. Megvannak a légtelenítők 3-4 db. is. Lehet, ebben az Opelben nem kell.
Szinte az összes olasz meg francia autó ilyen.
A többi gyártó tud autót tervezni és azokban nincs.
Azt éppen megtudom nézni, hogy el van-e dugulva.
Szoktak az emberek fölösleges dolgokat csinálni.
Ebben az Opelben nem kell? A többi kocsiban sdm -jellemzően A Roburban meg nem szabad
Van olasz-francia autóm. Nem kell légteleníteni. Az Alfa-Romeot sem kellett (annál inkább a fékrendszerét. Olasz, no)
Akkor minek a légtelenítők benne. Ha nem légtelenítem illetve nem jól, akkor pár Km után felforr a hengerfejben az ott lévő kevés víz, keringés hiányában. Ugrál a vízhőfokjelző. Akkor tudok utánaönteni, de ez nem tesz jót a motornak. Lehet, hogy előbb utóbb mind kilégteleníti magát, azalatt párszor nincs normális hűtése a hengerfejnek. Jobb, ha azonnal rendesen tele van vízzel.
Melyikben? Hol?
(Nem lehetetlen, a Škodában volt, csak már arra sem emlékszem igazán. De az a kivételek egyike. Általában nincs.) A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2021
Bővebben: Link
Itt cím alapján meg tudod nézni, ha a tiedre nincs jó, érdemes szomszédokét bepróbálni
Citroen Xsara, BX, régi Dacia, ha jól emlékszem Swift is, vannak amiket nem kötelező de ajánlott, egyből legyen rendes hűtés.
A szögletes lámpás Dácián tényleg nem volt fűtés légtelenités nélkül (olyanom volt), de a motor hűtéséhez nem kellett légteleniteni.
Kerek lámpáson több légtelenítő volt, nem tudom ha nem csinálom, úgy is jó-e.
A Telekomosok is tudnak érdekeset alkotni. Társasházban lakok, 14 lakás. Nálunk -családi okokból kifolyólag- van egy internet előfizetés az én nevemen, anyámén meg egy iptv plusz vezetékes telefon. Két külön előfizetés, egy lakásban, ilyet elvileg nem csinálhatnak... Ehhez képest, a szembeszomszédot meg elhajtották mint a magzatvizet, mikor tőlük szeretett volna teljes vezetékes díjcsomagot. Pedig a lépcsőházban van az elosztószekrényben szabad érpár, és a lakások fele üres...
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2021
Köszi. A vonatkozó részt elolvastam.
Hagyjuk. Használaton kívül van.
A téli szezonban gyakran eszembe jut, hogy vajon hány fokosnak kellene lennie a szobának ahhoz, hogy ne a kinti levegő hűtse a szobát a falon keresztül hanem a szoba melege távozzon kifelé. Sok gondot okoz a penész. A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2021
A penészesedést csak fűtéssel nem fogod tudni megoldani. Először a falak szigetelésével foglalkozz. Amég a talajból szívja a fal a vizet, addig penészesedni fog. Ha felfütöd a falat(szobát) 45 - 50°C -ra csak annyit érsz el, hogyha kihűl a fal sokkal gyorsabban szívja vissza a vizet.
De ezt már egyszer kitárgyaltuk ... A nyáron áss le a fal mellett, az alapnál és nézd meg van -e szigetelése. Ha mélyebben van a szigetelés, mint a talajszint, ásd körbe a falat szigetelés alá. Ha nincs szigetelve, akkor azt oldd meg.
Azon túl, hogy ahogy írta Egri Frédi is, az okokat szüntesd meg, azon túl penészesedés szempontból az egyik legfontosabb paraméter a harmatponti hőmérséklet.
Segédprogramok: Harmatponti hőmérséklet számolás Szoba hőmérséklet + szoba páratartalom alapján ki tudod számolni, hogy mi az a hőmérséklet ami alatti felületen a páraképződés elindul.
Délután elkezdett az egérmutatóm fura módon szakaszosan ugrálni, a folyamatos mozgás helyett. A kábelt néhány hónapja javítottam és akkor kiszedtem néhány cm3 szöszmösztis, most meg jól kitisztogattam ismét, de nem lett jobb, valami egyéb baja van a meglévő egeremnek. Akinek van tippje mit lehet vele kezdeni, azt szívesen meghallgatom, mert szeretem ezt a régi sok-gombos egeret, főleg a extra nagy mérete és bucisága miatt, mert ezzel sokkal kényelmesebb a rajzolás mint a minikkel.
De az élet addig sem áll meg, elbringáztam a közeli boltba és megvettem a méretre legnagyobb egeret (egy Trust ZIVA-t). Ez is nagyon jó, szinte bántóan precízen lehet vele pozicionálni (akár 2000 DPI a felbontása). A gombjai egyenlőre nagyon kemények, legalább dupla erő kell a nyomkodásukhoz mint a régi egérnél. Ezzel együtt is nagyon elégedett vagyok vele, nem volt rossz döntés (pedig többszörösébe került mint a minik). Van egy feltűnő furcsaság, amit egyenlőre nem tudok megszokni. Az egérnek világít a szeme, engem néz vele, és ismétlődően hunyorít is hozzá. Nem tudom a fotó visszaadja-e a hatás, remélem igen.
Esetleg az eredeti egér típusát leírhatnád, de próbáld ki másik gépen is és a gyártó ajánlott driverével is, win10 néha nagyon nem találja el, hogy mi kell hozzá.
Ha utána is ugyanilyen marad, akkor az optika tisztításán túl sok mindent nem tudsz csinálni, ha a kábel lenne rossz akkor másodpercenknt fel-le csatlakozna.
Elsőre kicsit vasemberes
Az enyém meg rgb-ben pompázik. Használat közben nem látszik milyen színes egyéniség. Kicsit megviselte már a sok harc, de még mindig keményen állja a sarat Itt-ott golyó ütötte nyomok jelzik a küldetések végét A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2021
A régi egér A4Tech BW-5, fénykorában ilyen volt, most pedig a melléklet szerinti állapotban van. A kopottas küllem ellenére még ma délelőtt is jól működött, tehát a gépet és az illesztést kizárnám a hibák közül.
A jelenség nagyon határozott, folyamatos mozgás helyett kb. 1,5 cm-eket ugrik, és két pont közé nem tudok vele pozícionálni. Ha nem javítható sem baj, mert sokat szolgát, éppen megérdemli a pihenést, de gondoltam talán neki is nagyobb öröm ha lökdösöm, mintha a padláson marad magára.
Dálután több mindent is kipróbáltam, de nem hozott eredményt semmi.
Most viszont kíváncsiságból bedugtam a gép elején lévő egyik csatlakozóba, és minden jól működik. Asztalon, papíron, egérpadon, még a nadrágomon is jó. Talán a pihenés tett jót öreg csontjainak, vagy a végső elromlás előtti utolsó fellángolás, de most jónak tűnik.
Én az enyémet "nyugállományba helyeztem", pedig még talán húsz sincsen.
Egyre válogatósabb lett az egérpadra. Aztán ráfogtam, hogy elöregedett benne a LED, és lecseréltem egy fiatalabbra.
Sziasztok!
Tud valaki ajánlani olyan applikáciot, ahol tüzijáték effektet ad ês a végén az effectbontásból kiír egy szöveget ( àlltalam beírt) 2 éve megvolt.. csak nem tudom melyik fiókommal, és nem találom az előzményekben. |
Bejelentkezés
Hirdetés |