Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangutánzó
 
Témaindító: Rumcájsz, idő: Júl 11, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Rumcájsz hozzászólása Júl 11, 2008 /
 
Sziasztok!

Egy madárhang utánzó áramkört szeretnék épiteni. Sas, Héjja, mindegy, csak ragadozómadár hangját kellene utánnoznia. Sehol nem találok hozzá kapcsolási rajzot.
Ha valakinek volna, kérem segitsen!

Előre is kösz...

Az áramkört megtunningolnám pár wattos erősítővel és a szölősben használnám a seregélyek ellen.
(#) kobold válasza Rumcájsz hozzászólására (») Júl 11, 2008 /
 
Szerintem tizedannyi munkával építhetnél inkább egy hangtároló IC köré (pl. ISD sorozat) egy áramkört, ami véletlenszerűen, időzítve, vagy akár mozgást érzékelve elindítja a lejátszást. Ezek a chip-ek megosztható memóriával rendelkeznek, így egymás után benne lehet (a befogadóképesség határáig, pl. ISD1760 egy percnyi hanganyagot tárol, cca. 1600 Ft-ért) több madár hangja is, és lehet válogatni, mikor melyiket játssza le. Egyszer kell csak letárolni a hangmintákat mondjuk PC-ről, aztán a címvonalaik állítgatásával kijelölni a kívánt szekciót, egy vonallal meg indítani a lejátszást. Szerintem nézd meg egynek az adatlapját, biztosan százszor egyszerűbb a bekötésük, mintha egy áramkör szimulálná a sast.
(#) masi1 válasza Rumcájsz hozzászólására (») Júl 11, 2008 /
 
Nem akarlak lebeszélni róla, de még a reptereken is lemondtak a hang alapu riasztásrol.(Csak viccnek szánom:anyos seprüvel a kezében!Na az hatásos még némán is)
(#) szamóca válasza Rumcájsz hozzászólására (») Júl 11, 2008 /
 
A terménytárolóknál, malmoknál használják már jó ideje galambok riasztására ezt a módszert. De csak akkor hatásos ha vizuálisan támogatva van, azaz kell egy sas formára kivágott müanyag forma. Pl. olyan anyagból mint a kartondoboz, (de müa.) a szem helyén tükördarabbal.
A gyári készletben egy CD lemezen rörzítve van a ragadozómadár hangja. de legegyszerűbb szerintem egy olcsó 128Mb-os MP3 játszó + végfok hangszóró kombó.
(#) Rumcájsz válasza szamóca hozzászólására (») Júl 11, 2008 1 /
 
Köszi a tippet, ez már megfordult a fejemben.
Egy távoli szomszéd használ emelkedő hangú hanggenerátort, a vércsét szimulálva és a környéken nincs egy darab seregély sem.
5x ismétlődik a hang, utánna 30mp-1p szünet és ismét.

Mindenesetre köszönöm az eddigi tippeket.

Ha más nem, összedobok egy szirénát 555-el.
(#) szamóca válasza Rumcájsz hozzászólására (») Júl 11, 2008 / 4
 
A hang önmagában egy idő után nem hatásos. Modjuk 3napig ha jó, aztán megszokják, és tojnak rá. (a szó szoros értelmében) Most csináltam egy ilyet azért tudom.
A sas imitációt ki kell kötözni hogy a szél lengesse, igy nem merészkednek a közelbe. Megjegyzem amig egy nagyobb szél le nem szakítja . Jelenleg ez a legnagyobb problema vele.
(#) adydas27 hozzászólása Okt 9, 2011 /
 
Sziasztok!
Egy olyan kapcsolás kellene nekem, ami valami ilyesmi hangot adna Bővebben: Link sorozatlövés hanggal, vagy ha olyat is meg lehetne oldani, hogy szimpla lövést is tudna. pl. 2 nyomógomb, egyik a szimpla, másik a sorozatlövés lenne. Majd készül egy ilyen géppuska másolat, és abba kellene.
Előre is köszi a segítségeket!
(#) pcroland válasza adydas27 hozzászólására (») Okt 9, 2011 /
 
Egy gagyi mp3-as lejátszó és egy egyszerű zen erősítő?
(#) adydas27 válasza pcroland hozzászólására (») Okt 9, 2011 /
 
Én is gondoltam rá, de nekem olyan kellene, hogy ameddig nyomom a gombot addig "lőne", szerintem mp3-al nem lehet megoldani.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem