Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Alternativ HE találkozó(k)
Puskás börzék időpontjai: Bővebben: Link
Korábbi: » Egri hobbielektronika találkozó - 2023. augusztus 13 (vasárnap) » MVM Paksi Atomerőmű Zrt. látogatás - KÉPTÁR Mostanában aktuális: » ELBAFTA - ELső BAlatonFelvidéki TAlálkozó, 2024. május 11 (szombat), Balatongyörök » Viharsarki tali - VII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó, 2024. június 15 (szombat), Békéscsaba
Az idén megpróbáltuk a házi sütésű kenyeret. Biztató lett az eredmény. Lehetne vinni azt is. Kilósnál nagyobb formám nincs.
A kemencében sem formában sütötték a kenyeret, aztán mégis egyforma volt, mint a nyúlbogyó, mind a 4-6 db.
Bármit szívesen beszerzek. Itt van a bolt kb. 50 méterre.
Igazán a jeladó antennát kellene előre elásni, meg leszúrkálni a zászlókat.
Na, értetlenkednék kicsit (amúgy is értetlen vagyok néha).
Idézet: „PARKOLÁS A parkolás az Aeropark területén belül, saját parkolónkban, kizárólag a múzeum látogatói vagy reptérlátogatásra érkezők számára INGYENESEN lehetséges. Az Aeropark parkolója nem repülőtéri parkoló. Aki nem látogatási céllal veszi igénybe a parkolót, 50 000 Ft kötbért köteles fizetni! ” Szóval: az meg van beszélve, hogy honnan tudja majd a parkolóőr/parkolóautomata (amely épp van ott), hogy a nejem kocsijával beparkolhatok ingyért? Merthát a "jegy" nálad van (jó helyen), de azt én sem beparkoláskor, sem kiálláskor nem tudom felmutatni... Rákérdeznél erre, ha szépen kérlek?
Sőt. A "formakenyér" az olyan német dolog.
Forma nélkül sütöm. A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2022
Nálam aztán nincsen jegy, meg hasonlók.
Veritek az asztalt, hogy "Május hét, kilenc órás HE csoport, ki van fizetve bakker". Aki rajta van a listán, és ott van, bejöhet.
A "jegy" nálad van, mégha virtuális is, no
Oké, akkor verjük az asztalt... Van asztal a parkolónál? Szóval, ha jól értem, mivel rajta vagyok a listán, akkor beengednek (és remélhetőleg ki is, kötbér nélkül). Ha ezt mondták neked, hát így kell lennie. Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2022
Ha ukrán/orosz tankok ki is lőnek engem, akkor is ki van fizetve minden, és mehettek.
De ha a repteret is, akkor buktuk, és én nem utalok már ez esetben semmit vissza...
Nem kérdés számomra, hogy megszervezted, és megyünk. Csak pontosítani szetettem volna.
Én busszal mennék, onnan 202E végállomás utáni első megálló.
Jófejektől ingyen fuvart Rákoshegyről elfogadok.
Nem tudom, valóban jó fej volnék-e. De úgyis akartam kérdezni: ha úgy 1/28-3/48 táján felveszünk, az neked bejön-e? Sztgyörgy felől párszáz méter kitérő.
Köszönöm szépen.
Azt nem tudom merre kell menni, majd kitaláljuk.
Hát tőled a Csévézőn a gyorsforgalmiig, ott a gyorsforgalmi mellett Vecsésig, majd ki a reptérig. Onnan:
Idézet: „Autóval vagy különjárati autóbusszal a 2-es terminál felé vezető bekötőúton a felüljárót elhagyva a “Holiday Parking” vagy a “Repülőmúzeum” táblát követve, balra lekanyarodva kell elhagyni a terminálhoz vezető utat; ezután nem szabad letérni jobbra (mert ez a Holiday Parking és a Holiday Parking Lite reptéri parkolók bejárata), hanem egyenesen továbbhajtva lehet eljutni a bejárathoz.” Na, ott figyelnem kell, mert még nem voltam. De ha viszek szemügét, akkor olvasok táblákat ( szoktam táblát olvasni anélkül is) A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2022
Nem baj... Odatalálok általában, ahová kell
De állítólag, azaz állításuk szerint vannak táblák A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2022
El van dugva, az biztos. A napokban jártunk arra, és nem találtunk bele… Igaz, este volt.
Na az baj, ha már SzervízMacska sem talál oda, akkor az tényleg bonyolult.
Én busszal mentem felderíteni (már a 200E végállomás megtalálása sem volt triviális a KÖKI-n), ott a reptér indulási és érkezési oldalára bemenni is mindenféle sorompók kártyák, stb. voltak. Szerintem még ott kellene elmenni balra, ahol az van kiírva, hogy: Idézet: „Tényleg be akarsz menni a reptérre? Mert ha nem akkor most még visszafordulhatsz.”
Szerintem ezen beazonosítható a buszmegálló, és a murvás parkoló is.
Azért valaki elmehetne körbenézni. A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2022
Szóval:
Van egy megközelítési segédlet MEGKÖZELÍTÉS Az azt írja: Idézet: „Autóval és különjárati autóbusszal: Autóval vagy különjárati autóbusszal a 2-es terminál felé vezető bekötőúton a felüljárót elhagyva a “Holiday Parking” vagy a “Repülőmúzeum” táblát követve, balra lekanyarodva kell elhagyni a terminálhoz vezető utat; ezután nem szabad letérni jobbra (mert ez a Holiday Parking és a Holiday Parking Lite reptéri parkolók bejárata), hanem egyenesen továbbhajtva lehet eljutni a bejárathoz. Parkolás: A parkolás az Aeropark területén belül, saját parkolónkban” Ebből én így távolról az alábbit rajzoltam: (annyira nem fogom rángatni a kormányt, mint a csík megy De a helyszínen kiderül, hogy jól értelmeztem-é) A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2022
Ha sikerül megfűznöm Gery78 fórumtársat, akkor kedden reggel elbuszagolunk, és gyalogos terepbejárást tartunk.
Egyébként az a sok szétdobált ócska repülő jó messziről látszik ám.
Szoktam látni őket (úgy a szemem sarkából) amikor megyek be a 4-esen Bp felé.
Igazából az “új” autómat próbálgattuk, nem volt elsődleges prioritása a megtalálásnak. Annyi volt a történet, hogy mindkét irányban túlmentünk rajta, aztán elengedtük. Majd hétfőn kimegyek megnézni, mert akkor lesz egy szabadnap.
Ha tényleg elmész felderíteni, és megosztod a tapasztalatokat, akkor nálad jobb embert nem tudok találni (és akkor nem buszagolok).
Megnéztem ma a miújságot, ahogy ígértem. A bekötő útról egyből az első körforgalom negyedik kijáratánál kell letérni, majd 50-100 méter után balra nyílik a mi parkolónk. Buszmegállót nem tudtam figyelni a kamikázeként száguldozó ***k miatt…
Szerk.: a waze navigáció az autósoknak pontosan megmutatja. Ejnye! A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2022
Moderátor által szerkesztve
Köszönjük! Így már (hogy megnézted) még biztosabban odatalálunk. Kedves, hogy ránkáldoztad a szabadidőd.
(szóval kb. ott van az, nagyjából úgy kell menni, mint a műhoédas képen rajzoltam, csak azt még nem frissítette a Gugli, ezért nem mutatja, hogy ott körforgalom is van, Most, hogy nézem, térképnézetben ott a körforgalom, csak a műholdas képen nincs....) A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2022
Ma elbuszagoltam, minden úgy van ahogyan Szervízmacska mondta.
A körforgalomnál ott kell kimenni, ahol a kiállított repülőgépek bal kézre esnek, és az van kiírva hogy magánút, kivéve célforgalom (merthogy mi azok vagyunk). 200E busszal (10 percenként jár), a végállomás utáni első megálló. A járdán kell azért talpani valamennyit. Zebrán át, autóval balra be, és már ott is vagyunk. Hölgy azt mondta, hogy ugyan 9-kor nyitnak, de jó ha fél órával előbb ott vagyunk. Ha gyerek is van különösen, el lehet menni WC-re, stb. Maga túra a múzeum előtti buszparkolóból indul. Utána meg annyit bóklászunk a múzeumban amikor visszaértünk túráról, amennyit akarunk. Elvileg kapunk saját múzeumőrt kísérőnek (szerintem azért, hogy nehogy valaki zsebrevágjon egy repülőt ). Okmányokat nem otthon felejteni, tiltott cuccokat nem becsempészni. Idézet: „Okmányokat nem otthon felejtenii” kiemelten fontos.
Mi miatt van ez az őrületes szigor?
Ugyan olyan babrás bejutni egy múzeumba, mint hozzánk?
Ugyanaz a protokol, mintha repülőre szállnál.
Amire befizettünk, és megyünk szombaton, az a reptér üzemi területén egy túra. Maga a múzeum/aeropark csak ráadás, és indulás előtt/után pisilési lehetőség (3 óra hosszú idő ám). Röviden: - Hozzátok könnyebb bejutni, mert itt még fizetni is kell. - Viszont itt lehet fényképezni (ahol nem tilos), nem úgy mint nálatok. |
Bejelentkezés
Hirdetés |