Fórum témák
» Több friss téma |
Egy ideig gondolkoztam rajta, mi az a pad.
Gondolom a padlásra gondolt, de ez az írásából hellyel közel ji is derül.
Konkrétan milyen mennyezet? Mondanám nekem a 6-os vasra szerelt fafúró, ráhúzott védőcsővel volt a tökéletes választás, de gondolom ritka a sárléces, felette 15cm salak, majd ismét letapasztott mennyezet... Ha betongerenda, vasalt betonkoszorú van elég esélytelen egyszerű eszközökkel, ha lehet inkább kikerülni valahogy, ha cserép kefni van, akkor mezei hosszú SDS fúrószár....
Egy 1993-as gyártású Black & Decker fúrógépet. Mással ne is próbálkozz.
Ezt meg honnét tudtad? Akkor vettem mikor megnyitott a Metró áruház, és pont Black & Decker. Nem is tudtam hogy ez is fontos.... Szeretem is nagyon
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2022
Valamivel nagyobb átmérőjű fúrót, mint a MÜ- cső, és valamivel hosszabbat mint a födém.
Hogy a bánatba tudnánk bármit is javasolni, ha annyi fáradtságot sem veszel, hogy nagyon titkos információkat közölnél a "pad"-ról? Még azt sem tudjuk, mekkora a cső. Elég 11-13-as ( 3x1,5 ), vagy hajókötél vastagságú erőműkábel megy fel.
Nem tudom mi nektek a hosszú. Neten nem nagyon találok hosszút. Hol lehet olyanokat venni?
Idézet: „Nem tudom mi nektek a hosszú. ... Hol lehet olyanokat venni?” Szerszámaink méretével, ritka kivételtől eltekintve, nem dicsekszünk. A vastagabbak a húshűtő és a sajtos hűtő közötti "Non food" polcon voltak.
Interneten csak beírod a keresőbe, és már ömlenek is találatok.
Mod: Obszcén melléklet eltávolításra került. A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2022
Moderátor által szerkesztve
Aldiban volt most, még lehet van akciós sds, 4e ft volt 3db 1 méteres...
De szerintem bármelyik barkácsáruházban kapsz hosszú fúrót, akár fához, akár betonhoz. Amíg nem volt hosszú fúróm, apám egy gömbvas (köracél ) végére ráhegesztett egy mezei fúrót és kész is van...
gyulank, te Kárpátaljai vagy? Ott (is) nevezik így a padlást... )
Ne má földim!
Az ugyan honnét tudjuk, mily fúrója van? SDS, SDS-PLUS, SDS-MAX, 10 avagy 13-as tokmány? Ez mind titkos.
Holnapra kiderűl, hogy ez toronyház és ez még csak a pince.
Sok helyen így hívják; mifelénk is. (de "hé" vagy "hiú" néven is)
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2022
Ma cserélték a sógorom oda-vissza mérő óráját napelemes rendszeren újra. Viszonylag hamar (nem tudom pontosan, mikor volt az előző csere, de legfeljebb 3 éve). Okosóra távleolvasással, antennával. Az eddigi nem volt elég okos?
A plombáláskor kérdezi a sógort. "-Van napelem a rendszerben?" "-Igen." Szól a másik.: "-Itt van a papíron." Hibakódok az elején: "4. Fordított energiairány." Lehet, hogy feltűnt valami észkombájnnak, hogy hol fizet a sógor a fogyasztásért, hol többet termel? Kérdés, mit fog mérni ezentúl? Eszerint én is hamarosan számíthatok okosított cserére? (közös szekrényben vannak) Aztán a 8 év alatt kiszámlázott túltermelés díja nem lesz elég ügyvédre, hogy bizonyítsam, nem trombitáltam el az áramot. Mióta fenn van a napelem, az enyémet háromszor cserélték. Szomszédnál (150 m-re tőlünk) szintén én telepítettem a napelemet, már négyszer. A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2022
Szia !
"Eszerint én is hamarosan számíthatok okosított cserére? " Talán igen. Persze egy utcában a 2-10 napelemes közül csak 1-2 t választanak ki, mintha besúgásra menne ? A volt Émász is ráfeküdt erre a vonalra , az idén kb 10 helyről hallottam ilyet. Másodkézből ; Két napelemes tulajnál óracsere + a Tűzvédelmi főkapcsolót leplombálták.Persze kikapcsolva! Két hónap után ,kegyesen megengedték,hogy egy regisztrált szerelő leszedje .(pénz, jegyzőkönyv, fényképek ) Saját esetem ; Szigetüzemű napelem miatt a kis fogyasztást kontrolálva + ellenőrző mérővel kiegészitették. Igy 2db mérőm van , házgyári épületben!Már jöttek megnézni, hátha találnak valamit.
És mi a gyanús? Megéri nekik ez a sok csere? Mert viccből nem csinálják.
Szevasztok!
Valószínűleg ki fogják találni a napi olvasást, így a nekik megfelelő lesz bevezetve. Mikor mennyit termelsz és minél többet fizessél Te, és a számukra termelt áram minél olcsóbb legyen. Üdv. M.
Meg fog ez oldódni hamarosan, 24-től kivezetik a szaldós elszámolást, onnantól meg majd úgy alakítják ahogy akarják, illetve ahogy majd az EU konkrétan rendelkezik. Aztán szép lassan majd a telepített rendszer élettartama egyenlő lesz a megtérülési idővel.
Újabban ahova pályázatosan szeretnének telepíteni, azokkal beszélve, akkumulátoros rendszereket favorizálják. A sógoromat azzal etették, ha megszűnik a szaldó, akkor milyen jó lesz. Simán
beetetésnek, hülyeségnek gondoltam ( hiszen ez után még az akku árát is ki kell gazdálkodnia a napelemnek) Ez a nappali termelés esti fogyasztás átrendezésből sokára térülne meg ( soha) De aztán a minap olvasott cikkből rájöttem, ezzel, és a távvezérelhető inverterekkel a napi csúcsokat szeretnék elkerülni. Ha a nem támogatottnál is ez lesz a trend ( valószínű) akkor az akku árával növelt összegen ( főleg hogy 10 év múlva cserés) már nem biztos hogy megéri egyáltalán nekifogni.
Kérdezz meg egy autófényszóró polírozót.
Sziasztok!
Szeretnék csak felvilágosítást kérni hogy ha ki van alakitva a védőföld feljön az óráig ott csatlakozik a kismegszakítóházban a védő.f sinre az lenne a kérdésem a védőföldellést össze kell e kötni a nulla sinjével vagy nem ? Azért kérdem mert valaki mondta nekem és láttam is neten kutatva össze volt kötve. Én ugy tudom elvileg nem szabad összekötni! Előre is köszönöm a segítséget
Attól függ, hogy milyen a hálózat. Van, ahol össze kell, van, ahol tilos.
Hello! kicsit zavaros amit írsz. Ha az óra alól jön (plombál helyről) egy vezeték a földelő sínre (ott van a PEN szétválasztása PE és N-re), akkor nem kötheted össze.
De fél háromkor ne köss semmit sehova! A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2022
Hello 230v hálózat rendes családi házról van szó!
Digitális mérőóra van nem tudom milyen információk kellenek hozzá beazonosítani!
Mérő óra adott oda megy a fázis nulla.
A förddellőpálca meg alatta helyezkedik el Ora és a földellőpálca között van egy kis doboz ott van orákötve a földellő kábel a pálcára ha kell küldök képet is
A szolgáltató hálózatának milyensége határozza meg. TT hálózat esetén tilos összekötni a védőföldet a nullával. Itthon még vannak helyek, ahol TT hálózat van. TNC-S esetén jó eséllyel olyan helyen van összekötve a védőföld és a nulla, ahol a plombázás(ok) miatt nem férsz hozzá.
Magyarán nem úgy megy a dolog, hogy láttam valahol valamit és én is úgy csinálom.
Ha villanyszerelő oldotta meg a védőföldelést, akkor te már ne nyúlj semmihez.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |