Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Idézet: „van olyan linux ami megy telepítés nélkül is, csak nem tudom melyik.” Igazából több is van, pl a SuSE és Ubuntu linuxoknak is van cd-ről bootolható változata. Idézet: „csak tudnám minek kell ennyi hdd, amikor csak két vinyó van a gépben” Gondolom csak szimplán megadják a lehetőséget, hogy ha esetleg 4 vinyó van a gépedben, akkor még a negyedikről is tudj bootolni. Viszont ahhoz már nem tudok érdemben hozzászólni, hogy pendrive-ról hogy lehet bootolni, vagy hogy lehet-e egyáltalán... Macintosh-t tudom hogy lehet pendrive-ról bootolni, csak hát nem az volt a kérdés... ![]()
Találtam egy linket, ahol le van írva hogy kell pendrive-ról bot-olni. Bővebben: Link
Néhány gépben van külön boot menü, amit valamelyik F billentyűvel lehet előhozni. Ha neked ilyen nincs, lehet hogy HDD-nek ismeri fel a pendriveot. Ha egyik se, akkor a biosod nem támogatja az USB eszközről bootolást.
Ezt viszont kipróbálom. nekem úgy is csak netezésre, meg msn-ezésre kell a gép. csak, ha tesóm gépezik, akkor meg kell neki a sok sz@r programja, és hát azok meg csak win-en mennek.
Hát igen, a weller az weller... Ha annyira vacak a gyári solomon, miért nem raksz bele rendes weller hegyet? Én egyszer - már több éve - a "kattogós" wellerembe valami 3000 pénz körül vettem 2 db hegyet. Mondanom sem kell, azóta sincs semmi bajuk, pedig nap mint nap használom őket. :yes:
Feladatkezelő -> Ctrl+Alt+Delete
5-6 évig használt pákahegy?!?!
![]() Nekem "elfogy" (szó szerint ![]()
Frankó minőség lehet...
![]() ![]() Egyszer próbaképpen vettem én is Puskás gyártmányú, Weller-kompatibilis pákahegyet 600 pénzért. Bírta vagy 3 hétig, mielőtt teljesen szétégett a vége.... ![]()
Majd ha találok valahol jó árban, akkor teszek bele. van itthon vastagabb weller hegyem kettő is,de az smd forrasztáshoz túl vastag. meg itt a boltban 1000Ft-ért adják a solomon hegyet. Akkor mennyi lehet a weller?
![]() ![]()
Nálunk azt hiszem százvalahány forint a pákahegy (ez a gyorsan fogyó unknown), de viszik is mint a cukrot
![]()
5-6 évet caak én használtam. előttem apám minden nap használta több órán át. nem keveset kapott. de most már annyira elkopott a vége, hogy használhatatlan. még egyszer, ha sok időm lesz megcsinálom a régi pákát is.
Legutoljára már nem is tudom melyik boltban láttam kirakva a kirakatba pákahegyeket, de solomon 300Ft körül, weller pedig 1800-2000 körül volt.
Viszont ha 1000 pénz nálatok egy solomon, akkor tényleg nem lehet ott kevés a weller sem...
Bocs elnéztem, nem a nod32kui.exe, hanem a nod32krn.exe aminek futnia kell. Ilyen sincs?
Lassan elkészülök, és kipróbálom a pendrive-ról való boot-olást.
![]()
Kicsi olcsó erősítő valakinek?
Szinte ingyen? ![]() ![]()
És ha kézzel indítod el a Nod32 Vezérlő központot, akkor sincs a Feladatkezelőben nod32krn.exe?
Esetleg indítsd el a Start -> Futtatásból az msconfig programot és ott az Automatikus futtatásnál lennie kell egy olyan bejegyzésnek, hogy : Nod32kui
nem megy. Semmit nem csinál. :no: Jön a vihar, mindjárt kirakom egy vas rúdra, hadd csapjon bele a villám. Nembaj, veszek Tescos CD-t
![]() ![]() ![]()
nekem van olyan erősítőm.
![]() ![]()
Sziasztok!
Megint egy infós kérdésem lenne. Ha van egy újfajta PCI- os 3D kártyám, és azt belerakom egy olyan alaplapba ami kicsit régebbi és még AGP-s és annak az egyik PCI-os foglalatába akkor az működni fog? ![]()
Szia!
Nem fog... A régebbi alaplapok egy normál PCI vezérlővel rendelkeznek, amibe simán bele is mennek a kb 10 évvel ezelőtti PCI-os videokártyák. Viszont ami most van neked, az már PCI Express: azaz lehet bele tudod erőltetni a sima PCI foglalatba, de működni biztosan nem fog ![]()
vannak új videókártyák is PCI csatolóval Nvidiából 8500GT azthiszem Atiból Pedig HD2400
Bővebben: Link
A francba! Pedig lett volna egy ilyen kártyám, de nekem csak a TV out-ja miatt kellet volna. Esetleg butítottan se működik így, hogy ezt a funkcióját kipróbáljam, vagy ha megpróbálom belerakni lesz valami baja?
(geforce 7600GT-röl van szó ha jól tudom)
Nahát, igazad van... Azt hittem ez a technológia mára már teljesen kihalt a grafikus vezérlők terén.
Gery: ezek után annyit tudok mondani, hogy ha tudsz akkor mutass légy szíves egy fényképet és megmondom neked hogy milyen kártyád van, azaz PCI vagy PCI-E. szerk.: látom írtál közben, utánanézek annak a kártyának, hogy milyen a csatolófelülete. Idézet: „Esetleg butítottan se működik így, hogy ezt a funkcióját kipróbáljam, vagy ha megpróbálom belerakni lesz valami baja?” Baja nem lesz, mert nem is fog belemenni a hagyományos PCI csatlakozóba... És ez egész biztos, mert közben rákerestem, és ez a videokari bizony PCI-E csatolófelületű. Sajnos a csatolófelület szempontjából a hagyományos PCI-vel semmi szín alatt nem kompatibilis...
Most az a kártya nincs nálam, és nem is biztos, hogy ez a típus, de mintha erre emlékeznék. Ha megkapom, majd írok privátot.
Még egy kérdés ha már itt tartunk. Van egy ATI 9550 XT kártyám is. És ha belerakom az alaplapba nem is lehet bekapcsolni a gépen, hiába nyomkodom a bekapcsoló gombot. Amint kihúzom a kártyát a foglalatból (ez AGP) akkor meg beindul egyből a gép. Az alaplapom Gigabyte Pentium 4 Titán Series GA-8IPE1000 series. A 3D kártya rossz, vagy mitől csinálhat ilyet?
Fura, ilyennel még az életben nem találkoztam...legfeljebb találgatni tudok...
Mondjuk ha be sem kapcsol a gép, nem lehet hogy valami nagyon durva hiba van a kártyán, és mondjuk letilt a táp rövidzárvédelme? Legfeljebb erre tudnék gondolni... ![]() szerk.: mondjuk ha pl beakadt és leégett a ventillátor (ha van a kártyán) motorja, akkor szerintem simán történhet ilyesmi.
A ventije jó, de nyilván a kártya lesz a rossz, mert közbe egy másik gépbe kilett próbálva, és ott már indult, de nemcsinált semmi képet. Hát nyilván ez halott
![]() Azért köszi a segítséget, ha eszedbe jut még valami azt meghallgatom ![]() Majd ha itt lesz a másik kártya írok még ![]() Idézet: „Azért köszi a segítséget[...]” Igazán nincs mit... ![]() Ha eszembe jut még valami akkor majd szólok ![]() Idézet: „Majd ha itt lesz a másik kártya írok még ![]() Oks ![]()
Észrevettétek h lent külön vannak a figyelmeztettek? Vagy csak én vettem későn észre...
![]()
Nem vetted későn észre, mert délután 3-4 körül még biztosan nem volt ott, de mikor ismét idejöttem este 9 körül akkor már igen. Ergo új fejlesztés
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |