Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
Van egy FAGOR Shorty MCP-40 akkumlátoros hajvágónk! Alapesetben ha, az aksi kimerül, adapterrel használható tovább! De most se így, se úgy nem működik(bár ha nincs bekapcsolva nagyon gyengén tölt) Mi lehet a baj? Várom válaszotokat! A segítséget előre is köszönöm!
Hello, meglehet, hogy az adapter adta meg magát. Próbálj meg feszültséget mérni azon a dugón amit a hajvágóba beledugsz. Felteszem, hogy motorikusan jó. Ha van töltőfesz, akkor az aksival lehet probléma, talán lecsökkent a belső ellenállása, igy nem tölthető és zárlatot okoz...
Lehet, hogy az adapterben lévő egyenirányító ment tönkre, ellenőrizni kellene, hogy ha egyenáramú, akkor egyen jön-e ki belőle s nem váltó... ezen vizsgálatokhoz kell egy multiméter...
Helló mindenkinek!
Medvén kívül senki se szeretne seíteni? (tojtok a témára mi?)
esetleg ha mondanál Medvének egy választ h
igen, mértem és ez meg az jött ki akkor esetleg talán...
Helló!
Itt a válasz: Nincs multiméter(de a jövő héten lesz)! Ja annyival megtoldom, hogy használat előtt le lett ejtve!(mármint a hajvágó)
Csá!
Milyen stílus ez, MI????? Örülhetsz így is, hogy valaki hajlandó foglalkozni veled!!!
Szia zozz12,
nyugi, mi is csak annyit tudnánk első blikkre tanácsolni, mint Medve. Ha ezeket megnézed, amiket leírt, akkor kiderülnek dolgok, amik további megoldásokat igényelnek, és a kapott információk birtokában meg tudjuk Neked mondani ezeket a megoldásokat... Mondjuk, mivel nincs multimétered, nem fogom azt tanácsolni, hogy akkor nézd meg a nyelveddel, hogy jön-e graft a töltőből, mert elküldesz a búsba... Hidd el, nem vagyunk érdektelenek a témád iránt, de Medve tanácsa egyelőre bőven elég... TaTa
Szia,
nya, szóval le lett ejtve... további lehetőségek: leugrott egy forrasztás, eltörött egy érintkező (pl. kapcsoló), leszakadt egy vezeték (pl. szintén kapcsoló), megszorult egy mozgó alkatrész, kimozdult a motor forgórésze és beszorult, . Mivel ezekben általában nincs bonyolult elektronika, meg nyáklap, a fenti problémák bármelyike könnyen ellenőrízhető. TaTa
Sziasztok!
Nagyon köszönöm a segítséget! Hasznosítani fogom! :wink:
Ha leesett, akkor valóban, mechanikai probléma lehet vele, főleg, ha az "orrára" esett. Vagyis megszorult. Szét kellene szedni, ha lehet, megforgatni a motort, hogy viszi-e a kést. Akár elektromosan is meglehet ezt tenni, leforrasztod a motor egyik kivezetését és ráakasztasz pl egy laposelemet, feltételezem az már megforgatná. (apropó, hány db akkucella van benne? Cellaszám*1,2V, annyi voltos a motor, és egy kicsivel többet kell adnia az adapternek, egyenáramot, de lehet, hogy az adapter váltóáramot ad, és a hajvágóban van a dióda, ami egyenné teszi)
Szia!
Én se tudok többet mondani,próbáld meg,amiket Medve mondott.A hajvágóna több baja nem lehet attól,ha azokat kiprólálod,amiket ajánlottak. Üdv.Megavolt.(Zsolt)
Segítséget szeretnék kérni , GA-MA GC900C hajvágóban szeretnék akkut cserélni , de képtelen vagyok szétszedni, egy kis csavart már kivettem , probáltam hátha patentos , de tovább nem enged , nem szeretném megtörni , ha valaki ismeri a modját , nagy köszönettel venném .
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2022
Ezt távolról kitalálni... én az elsô képen a gama felirat alatti pöttyöt próbálnám megfeszegetni, hátha rejt egy csavart, illetve a hátulján a hálózati dugó két szélénél (nincs ilyenem, csak tipp).
Köszi , sikerült. le kellett pattintani az első vágórészt ,( nagyon erősen engedett . )Alatta volt még 2 pici csavar ami az első gyűrűt tartotta , azt is lehuztam és utána vált ketté a ház, sajnos beforrasztott aksik vannak benne , (nem lítium) nem tudtam cserélni .
Az összes ilyenben forrfüles NiMh akku van. Miért nem lehet cserélni? Forrfülest is kapni, de a simára is lehet forrasztani 2 szál drótot. Nem ez a probléma a cserével hanem az, hogy az új akku amit kapsz bele a felét sem fogja tudni annak ami gyárilag volt benne.
Köszi , nem költenek rá , a töltöröl szépen üzemel , valóban nagyon gyengék a kapott aksik
|
Bejelentkezés
Hirdetés |