Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Én is úgy vagyok vele, hogy diktálni úgy fogok, ahogy te mondod. Végül is az a lényeg hogy az évi egyszeri leolvasás körül kiegyenlítődjön.
Addig meg szigetelek ezerrel. Most láttam egy jó táblázatot. Télen a klímával fűteni, vagy rásegíteni a fűtésre is sokkal olcsóbban jön ki, mint ha a teljes rezsiárú gázzal fűtenél.
Ezzel óvatosak legyetek.
Pár éve kidobtam egy hűtőt, egy fagyasztót. Lecseréltem az összes 100W-os lámpát 10W-os LED-re. Erre leolvasáskor kiderült, hogy nem mér a digitális fogy. mérő. Semmi gond. Kiszámlázták az előző évi fogyasztás. Persze akkor még a fentiek nagyban fogyasztottak. Rengeteget buktam.
Oszt nem elrontani, lekozmál és hallgathatsz...
Egyébként az jutott eszembe, hogy még valamikor telefonon jelentettem le az óraállást, nem volt (nekünk) netünk, tehát jó régen. A lényeg, talán pár éve is, egyszer kicsúsztam a kijelölt diktálási időszakból, küldtek egy átlagolt havi számlát. Vagyis, ha nem diktálok, akkor előző évi átlagot számolnak. A kérésedet így tudom teljesíteni, ezzel szoktam emlékbombázást csinálni. Megvan összerakva 2015 óta, még be se volt indítva, idő, (emberi) energia hiány...
Tudod olyan ez, mint a gatya korca. Ha szoros vág, ha laza könnyen lecsúszik, és mindenki meglátja mi van alatta....
Kérjük, ha valaki politizálni akar, akkor keressen egy másik, olyan platformot, ahol még szabadon személyeskedni, mindenhez jobban is érteni, és még anyázni is lehet, remek más oldalak léteznek, ahol az ilyen irányú igényét, ha valakinek muszály, akkor ki tudja élni, de ez a Hobbielektronika.hu fóruma, ahol egyik fentebbi sem megtűrt, és tömegével zavarja az olvasókat.
Ide nem politizálni járnak az emberek, még az OFF topikba sem. Kérjük, hogy a továbbiakban se kanyarodjon el senki a politizálásba és személyeskedésbe, mert ez nem az a fórum, itt figyelmeztetés és némítást lehet gyűjteni a másiknak beszólogatásért, nem lájkokat. Nagyon szépen köszönjük, ha megfogadjátok a tanácsot.
Mekkora ez a Stuka? Nekem 1:72 arányú makettben volt meg anno. Aztán a makettjeimre rászakadt az előszoba plafon vakolata, mert a felső szomszédnál valamit erősen kalapáltak.
A szívem szakadt meg a sok ripityára tört repülőgépem miatt.
Fesztáv 2m, 30 cm3 moki benzinmotor van benne.
Van egy alulra függeszthető bomba imitáció, amiben egy kis higanykapcsoló megfelelő dőlés esetén be és kikapcsol egy kis motoros szirénát. Valamikor az első repcsimet készültem hazavinni - 30 valahány éve - hogy a barátaimnak dicsekedjek. egy ős konstrukciós TIRMO nevű modell volt. Egy igen jónevű modellező barátunk, már Isten nyugosztalja, Takács Béla tervezte és az ország akkori legjobb tanuló repülője volt. No, a szárnyat befektettem a kocsiba és a 3 sor ülésből a hátsót készültem felhajtani. Olyan régen csináltam, hogy nem tudtam mit kell az ülésen húzni-vonni, sikerült derékszögbe hajlítani a szárnyat. Igen komolyan eltöprengtem, hogy fakadjak-e sírva. Az nekem akkor kincs és emiatt trauma volt. Aztán egyetlen tartalék gépemet vittem el, hát nem nyűgöztem le senkit különösebben, de repült...
Még szirénázik is, mint a nagy előd? Ez szuper.
Ha repteted valamikor készíts róla videót, szívesen megnézném.
Kötelességem lesz, talán az idén megrepíteni - értük is.
Aki így összerakta 2015-ben, értem, mert felgyógyultam a képek láttán, tavaly nyáron elment az örök modellezős égbe. Aki meg berepülni szokta a gépeinket, őt álmában szólították Fentről az ősszel. Kiváló modellező és Gyémánt koszorús vitorlázó repülő volt...
Örökké kék eget és síma leszállást Nekik...
Tegnap a "Művészetek Völgye" fesztiválon jártam, és az egyik helyszínen lyukkamerával fotóztunk.
Lyukkamera: sörös doboz teteje leszedve konzervnyitóval, belülről kifújva feketére, oldalára tűszúrásnyi luk fúrva. A leszedett teteje is feketére fújva, majd alufóliasapkával visszahelyezve a dobozra. A fotópapírt fényes felével a lyuk felé kell betenni a dobozba, a lyukat pedig szigetelőszalag és kis cafat alufólia kombinációjával kell lezárni. Ez a kép a legjobban sikerült fotóról levilágítással készült pozitív. A képeket sötétszobában (kizárólag vörös fénynél) kellett előhívni.
Akkor ez olyasmi, mint gyerekkoromban a Pajtás géppel "lőtt" tekercset előhívtuk otthon, majd a negatívot diavetítővel levilágítva "gyönyörködtünk" benne? Az mondjuk nagyjából kivehető volt, és olcsó...
A negatív fotópapír ollóval lett kisebbre szabva, hogy beleférjen a sörösdobozba. Ez "lyukkamera", tehát nincs optika, a minél kisebb tűszúrásnyi lyukon bevetülő fény adja a képet, a környezeti fényviszony tekintetében az exponálási időre kényes, ez ~12-13 másodpercnyi exponálást kapott. Majd előhívás után (miután megszáradt) fényes felével lefelé kell rátenni a pozitív papírra, üveglappal lefedni, majd (jelen esetben) ~4 másodpercnyi levilágítást kapott egy LED-es égőhöz közel emelve. A pozitívot is ugyanúgy elő kell hívni.
A fotómon egy kút látható. ☺
Oké, es nagyon jó arra, hogy érsd a lényegét a fényképezés technikai oldalának (a művészetiről ugye most nem beszéltünk).
Ha folytatod, akkor nem a "megapixel"-eknél fogsz leragadni, hanem a valódi látványnál-láttatásnál. Ha van kedved hozzá -folytasd. A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2022
Beton keverőt vennék de olyan oldalt vagy üzletet keresek ahol jó ár és érték arányú gépeket árulnak. Most a kerítés alap van soron utána talán egy plusz helyiség a házhoz.
Ha nem álladó munkára kell, a legjobban akkor jársz, a kölcsönzöl egyet, vagy előkevert betont veszel.
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2022
Csak ne adjál neki sört, mert akkor ez fog történni...
Nem lelohasztani akarom a kedved -de egy kerítés és egy melléképület alaphoz (ás a melléképület aljzatbetonjához) nem vennék keverőgépet. Lapáttal, kézzel, locsolókannával kitűnően, sőt, az átlagos keverőgépnél jobb minőségben megkevered -háromszori átdobással.
Az első házikónknál mi is így aljzatbetonoztunk, mert hiába volt a faternak keverőgépe, ha ott nem volt villany Áramfejlesztőt már csak akkor vettünk, mikor beköltöztünk. És nem tudom neked a keverőt kölcsönadni, mert iszonyú messze laksz, és amióta a fater meghalt, én nem indítottam be. 16 év alatt ki tudja, mi történt vele. Ne hagyd veszni a karjaidban rejtőző erőt. A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2022
Nem azt mondom, hogy nem megoldható a kézzel keverés(egy 2x2m sufni megoldható), de 2-3-4 köbméter kézzel keverését kibírja az ember röhögés nélkül, arról nem is beszélve, hogy 3 ember segíteni minimum kell, komolyan itatva....
Idézet: Annál meg olcsóbb a mixer beton, és visszasegíteni sem kell. A segítség a legrosszabb variáció, tízszeresen kell visszaadni. „3 ember segíteni minimum kell, komolyan itatva....” A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2022
Valójában többször csináltam. Nem oly nehéz, mint hiszik. Felénk nem volt ez annyira életidegen, nem minden tanyán volt áram.
De amikor magunknak csináltuk: ketten lapátoltuk, nejem locsolózott. Sokkal könnyebb, mint a legendák mondják. Hidd el, több, mint 2 köbméter beton kellett -és senkit nem kellett itatnom. A fatert úgyis megitattam volna, -bár még itathatnám A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2022
Idézet: Ugye nem komolyan mondod. „az átlagos keverőgépnél jobb minőségben megkevered -háromszori átdobással.”
Mint mondám -többször csináltam, mint hiszed.
Egyébként utána is olvasjatsu, vannak szakkönyvek. Az átlagos házi keverők gyengébb minőséget adnak, mint a kézi átforgatás. De itt már annyiszor hiszitek azt, hogy a kőműves szakmához értetek, mint ahány erdőművelők vagytok Az apám okleveleit másoljam már be, a tervezett házakat, a felépítettek fényképét? A saját szakmunkásbizonyítványom, ha erdőről van szó? Már megint én védekezzek? Ezt is meg fogod kérdezni a könyvelőtől? A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2022
Nagymamám testvére betonelemeket gyártó cégnél dolgozott. Ez még a 80 -as, 90-es évek elején volt. Kézzel keverték a betont nap mint nap.
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2022
Azt tudtam, hogy az '50-es-'60-as években ez alapvető technológia volt (mert nem volt igazán jobb). De azt hittem, hogy a '80-as-'90-es években mi már kuriózumként csináljuk
Erre kiderül, hogy nemcsak mi, hanem nagyobb cég is... A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2022
Idézet: Egy folyamatosan forgó egymásra omló keveredő anyagban az egyenletes eloszlás rosszabb, mint a háromszor átlapátolás? Ez is egy dolog, amit nem fogok megérteni. „Egyébként utána is olvasjatsu, vannak szakkönyvek.”
Á, semmi baj azzal, ha nem azonnal érted. Én meg az elektronikai dolgokat magyaráztatom el többször magamnak
Maximum egy kiadós tél után tavasszal felsöprik ha nem keveredett jól
|
Bejelentkezés
Hirdetés |