Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
tényleg durva... egy nap alatt reggeltől eddig 22 hsz... Na mostmár inkább én is csöndbe maradok!!!
Idézet: „Én az ezredik hozzászólásra hajtok.” Ezek után majd percenként ír hsz.. nem, itt nem fog ezzel játszani!
Rég voltam ennyire elkeseredve a windowstól :no:
2 gépet akarok a netre kötni és sehogyan sem akar sikerülni. Van 1 router ami wirelessben össze van kötve az egyik géppel (onnan írok most). Ennek a gépnek van egy háló kártyája ami egy másik routerre kapcsolódik ami wireless-el kapcsolódik a laptopra (na azon nincs net). Pingelni és telnetezni tudok a gépek között, de ez a windows-os megosztás az istenért nem megy. El fogok menni 10 éves programozói gyakorlattal ECDL vizsgát tenni, hogy megértsem a windows hálózat rejtelmeit.
Kicsitt rajzolt le mi van öszekötve mivel?! (a Prefered és Alternate DNS szervernek van IP cím adva?)
Átjárók (gateway) meg dns szerverek jól vannak beállítva a kapcsolatoknál?
Az ECDL vizsga nem jó semmire ezt most megmondom neked. Nekem megvan, nagynehezen leraktam, de semmi értelme és semmi hasznát se veszed. Bár lehet vannak olyan modulok amik jók valamire de nekem ennyi elég volt az ECDL-ből.
Ha hálózatozni akarsz "megtanulni" akkor inkább menj el egy Cisco tanfolyamra...
Én mehettem volna, csak egy picit borsos volt az ára, de nagyon jól jártam volna vele, de még nem késő... Nekem is megvan az ECDL-em de sokat nem ér szerintem sem. Word Excel stb... "windowsgagyik..."-ról tanulsz semmi érdemleges. Amúgy mikor bementem a vizsgára csak leültem és elsőnek jöttem ki minden egyes vizsgáról Nem kamu, komoly :yes: Olyan alap dolgok hogy húú... Nekem elsőre sikerült...
Súgok:
A hozzászólások számának az égeyadta szép világon semmi, de semmi köze a "ranghoz" (vagyis inkább besoroláshoz, minősítéshez). Ezt az határozza meg, hogy hány pontot kapott a felhasználó a különféle témákban adott megoldásaiért. Így tehát a felesleges hozzászólás-írások biza kis piros háromszögeket teremnek...
Na, ezzel, hogy nem jó semmire, azért egy kicsit vitatkoznék. Nálunk, amelyik tanuló megszerzi a 7 modulos ECDL-t, felmentést kap info óra alól, plusz 5-ös az évvégén...
Na igen az ECDL nem biztos, hogy ide kell....
A felépítés: Van egy routerem amire rá van kötve az adsl modem és van rajta WLAN. (IP címe 192.168.2.200) Van egy gépem amire van kötve egy USB-s Wireless kütyü. Ez DHCP-vel kap ip címet meg mindent. Ezen megy a net jól. Van ebben egy háló kártya ami egy másik routerre kapcsolódik aminek az IP címe 192.168.3.1 innen is DHCP-vel kap IP címet a netes gép. Van egy laptopom ami kábellel kapcsolódik a 192.168.3.1-es routerre, hogy lássa az asztali gépet amin a net van.Ez is DHCP-vel kap IP címet. a két gép látja egymást mivel pingelni tudok. Az asztali ami mindkét routerre kapcsolódik mindent lát, net, laptop stb... Csak a laptop nem látja a netet sehogy sem . DNS már nem is érdekes pingelni próbáltam IP címet (az egyik szerverem), de sehogy sem akar összejönni. Amit észrevettem, hogy a windows tűzfal mindent blokkol, de én nem fogok 100000 portot egyenként megnyitni azt meg nem tudtam kitalálni, hogy hogyan tudom megadni neki, hogy egy IP cím összes portját engedje át. Letöltöttem egy proxy programot azzal működik, de csak a 80-as port mivel azt oldottam fel.
Üdv!
Miért nem dugod a laptopot a WiFi-s routerbe? Így sehogy nem fog működni, mert a második router(192.168.3.1) csak akkor fog netet osztani, ha a WAN portjára van dugva a NET. És hálózati hidat kell létrehozni a két hálókártya közöt... És mivel van routered, abban van tűzfal. Azt a Windows-os vackot meg kapcsold ki....
Nekem úgy tűnik, hogy a második routert egyszerűen switchnek akarod használni. Akkor viszont az asztali gép két interface-ét kellene bridge-be kapcsolni, és azon keresztül, egyszerűen átjárni a laptop és a wifi-s router közt. A második routerben ilyenkor ki kellene kapcsolni a DHCP szervert is, mert a bridge-en keresztül a wifis router DHCP-jét is el kell, hogy érje a laptop is.
Bár nem igazán értem, miért kellett ilyen bonyolult topológiát felépíteni A routereknek pont az lenne a céljuk, hogy ne kelljen netmegosztás miatt egy komplett gépet járatni. Nálam otthon van a beépített szekrény tetejében a kábelmodem mellett egy router, onnan megy szét pár fő irány, a műhelysarkomnál meg van egy 24 portos switch, amibe ott bármit be tudok dugni, ha úgy adódik. Legutóbb egy wifi-s router WAN portja is ide került, úgyhogy a wifi-s cuccok jelenleg két routeren keresztül érik el a netet, de az nem jutott volna eszembe, hogy valamelyik PC-re telepítsek "kábelhosszabbítót" és emiatt állandóan zúgjon az a PC.
Az ADSL modem és az iroda között van 30m nyílt terep és azt kellett áthidalnom a WLAN-al (két külön épület) . Ezért kell az adsl modem mellé egy router vagy valami ami tovább szórja a netet. Itthon csak 2db routerem van illetve egy ilyen USB-s kütyüm.
Csak az ablakból lehet átlőni a jelet az iroda ablakába így az iroda másik végében lévő laptopnak már kevés a jel. És mivel azt hittem egyszerű megoldani ezt az utat választottam. Mindenesetre inkább veszek még egy ilyen USB-s izét és kirakom azt is az ablakba vezetékkel, mint hogy még egyszer a windows megosztását használja. Az sem lenne utolsó, ha a két router látná egymást wireless-el, de sajnos nem látja.
Ha az ADSL modem mellé leteszel egy wifi-s routert, akkor a másik oldalra nem router kell, hanem egy gateway-ként is használható access point. Ez egy olyan cucc, aminek van 1 antennás portja és egy RJ45-ös, nekem egy időben ilyennel volt a nappaliba átlőve a net. Olyan kell, amit be lehet olyan wireless kliensnek konfigurláni, aminek az RJ45 portjára gépet lehet csatlakoztatni. Ilyenkor egy switch segítségével akár több gép is csatlakozhat a wifi-s dobozkára. Gyakorlatilag ezzel a felállással kiváltod az ADSL modem melletti router és a szobában lévő switch közötti 30m-es kábelt.
miután megvettem a másikrouterem nekem is ajánlották ezt a megoldást én hülye azt hittem a két router látni fogja egymást nem néztem utána.
Az új már tud valami hasonló funkciót, de egyenlőre nem kísérletezem vele. Az access point meg jó drága sajnos . most megoldottam USB-s kütyükkel, de ha lesz egy kis időm megpróbálom máshogy is. Vagy egyszerűen lehozatok ide egy másik vonalat, had szenvedjen a T-com . Köszi a segítséget mindenkinek.
Nem a százezres AP-kre gondoltam, hanem a mezei wifi-s routerekkel azonos árkategóriában lévőkre. Olyan 10 és 20e közt lehet kapni egész jókat.
Igen én is .
Sajnos a ktgvetés most kicsit hmm......, szóval kifutottam a keretből. A poén az, hogy elvileg kábellel össze van kötve a két hely csak nem működik. Lehet, hogy bemérem majd van-e szakadás a vezetékben aztán teszek rá egy csatlakozót, csak hát az is egy halom pénz mármint a szerszám hozzá és egyszeri használatra.........
Gyalogosok, bringások vigyázzatok!!!!...
Meg van a jogsim!!
Naa, grati
Én is csatlakozok nemsoká az autósokhoz... nemsoká megyek "jogsit-tanulni"
köszi!
Áhh...
Egy se. Minden megvolt elsőre
Ne add el mert gyalog még veszélyesebb.
Gratula!
Merre nem szabad mennünk? Hova ültetik a gumi-fákat és helyezik ki a gumi villanyoszlopokat? Sok sikert a vezetéshez, és balesetmentes utat! Csak óvatosan! |
Bejelentkezés
Hirdetés |