Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1021 / 1145
(#) pittti válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 16, 2022 /

„...48MB vajon minek lehet kevés?”

Úgy nagyjából mindennek. 128MB erősen ajánlott, ha memóriaigényes alkalmazásokat futtatsz, akkor a 256MB sem sok. (nálam is van Win98 SE - az előbb elindítottam, betöltött a rendszer, megnyitottam az Akrobat Readert - és egyből 80MB körül volt a memóriahasználat)
(#) Udvari Zsombor válasza pittti hozzászólására (») Szept 16, 2022 /

Nincs telepítve olyan, nem tudom, hogy mi indulhat az explorer.exe felülettel együtt, még a Winamp is tökéletesen működik ezen a gépen. A hibakeresést nehezíti, hogy sajnos a feladatkezelőbe is csak annyit ír programnévnek, hogy "Error" és nem tudom megnézni, hogy honnan fut. (Legalábbis ebben a régi feladatkezelőben még nem lehet megnézni.)
(#) nedudgi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 16, 2022 /

Csökkentett módban indítva is jelentkezik a hiba?
(#) Sitti válasza antiktelefon hozzászólására (») Szept 17, 2022 /

Ezer hála! Király vagy!
Már keresek is egy webshopot, ahol lehet rendelni.
(#) Udvari Zsombor válasza nedudgi hozzászólására (») Szept 17, 2022 /

Pontosan, csökkentett módban nem jelentkezik. Most hogyan tovább?
(Csak annyit sikerült elérnem, hogy csökkentett módban a kisebb felbontás klicsit összekuszálta az ikonokat az asztalon.)
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2022
(#) Epu2 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 17, 2022 /

Újra kell rendezni. Egy katt az autorendezés.
(#) nedudgi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 17, 2022 /

Most jön a favágó módszer, egyenként engedélyezni a memóriarezidens holmikat.
Én éhgyomorra, el nem ítélhető módon valami AMD eredetű szoftverre tippelek. Azt már ne kérdezd, hogy hogyan, mert nem válaszolok, (=nem emlékszem) húsz éve bogarásztam a Win98-at.
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2022
(#) Udvari Zsombor válasza nedudgi hozzászólására (») Szept 17, 2022 /

Milyen AMD? Ebben Intel Pentium van, nincsen AMD komponens.
(#) Régi motoros hozzászólása Szept 19, 2022 /

Üdv!

Eddig nem kérdeztem ugyan, de gondoltam most teszek egy próbát. Néha hobbiból szoktam program vagy játék felületek nyelvezetét magyarra fordítani, amihez a PoEdit programot használom.
A kérdés nem is a programmal kapcsolatos, hanem inkább a szemantikával (vagy szintaktikával ).
Szinte mindegyik GUI -ban az eredeti szövegekben néhol megtalálható a "&" rejtett karakter,
ami ugye a program felületen nem látszik. Miért van az ott és mi szerepe van?
Képen piros nyilakkal jelölve pár...
(#) KBal76 válasza Régi motoros hozzászólására (») Szept 19, 2022 / 1

Az a hotkey karakter általában, tehát Alt+Jelzett betû, esetleg lenyíló menüben azt a billentût leütve olyan mintha egérmutatóval ráböktél volna. (Programnyelvekben, de gondolom itt is.)
(#) Régi motoros válasza KBal76 hozzászólására (») Szept 19, 2022 /

Tehát akkor ha jól értem, a & karakter után álló legelső betű lenyomására,
egy egérkattintás generálódik az aktuális elemen?

És ez érvényes egy másik nyelvre is, szóval ha áthelyezem a & karaktert egy tetszőleges másik betű elé a szövegben, akkor arra a betűlenyomásra fog reagálni...
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2022
(#) KBal76 válasza Régi motoros hozzászólására (») Szept 19, 2022 / 1

Mellékeltem egy képernyő részletet, egy editorból. Amit bekarikáztam az elôtt van az & karakter, és a többit már elvégzi a Windows vagy Linux ablakkezelôje. Az a menüpont aktiválódik, az a karakter lesz aláhúzva.

Igen, ezt nem kell külön leprogramozni már, tehát egy másik szövegben lehet másként.

hotkey.jpg

Rendben. Bár ez nem húz alá egy betűt sem, de mindegy. A választ megkaptam.
(#) KBal76 válasza Régi motoros hozzászólására (») Szept 19, 2022 /

Próbáld ki hogy nem egérrel kezdesz menüben mászkálni, hanem pl.: Alt+F általában a File menü, és utána már látszani fog (talán). Ha egérrel indulsz akkor bizonyos felületek elrejtik ezeket a karakterkiemeléseket.

Valóban, a bal [Alt] gombbal felfedi az aláhúzásokat is...
(#) Gombszem hozzászólása Szept 19, 2022 /

A CCleaner-t használja valaki? Op: Win10/64
A legújabb verzió a bekapcsolás után 1-2 perccel (nem azonnal) feldob egy tálcaikont ami az Intelligens tisztítást (Smart Clening) mutatja. Csakhogy ez nincs engedélyezve a beállításokban (pipa ki).
A taskschd.msc-t futtatva ott van a CCleaner. Ha törlöm, a gép újraindítása után megint ott van, valami bejegyzi, de nem a CCleaner, mert az nincs futtatva. Nyilván ez hozza elő a tálcaikont is.
A Malware keresők nem találnak semmit sem.

Van valami ötlet, hogy lehet ezt a jelenséget kikapcsolni?
(#) KBal76 válasza Gombszem hozzászólására (») Szept 19, 2022 /

Régen ez egy nagyon jó program volt. Már egy ideje a Win-ek mint kéretlen/káros programot tartják számon. Lehet (de nem tudom) megváltozott a tulajdonosi kör, és nem a régi célok lebegnek a szemük elôtt.
(#) kadarist válasza Gombszem hozzászólására (») Szept 19, 2022 / 1

Uninstalláld a CCleaner-t. Agresszívan reklámozza magát registry szinten.
(#) Gombszem válasza kadarist hozzászólására (») Szept 19, 2022 /

Nem akarom levenni, mert van hasznos funkciója is.
A CCleaner reg bejegyzésében nincs utalás a Smart Clening-re.
(#) martin66789 válasza Gombszem hozzászólására (») Szept 19, 2022 /

Szia.

Használom én is a CCleanert, nálam is jelentkezett a Smart Cleaning, a CCleaner adja hozzá a registryhez. A Wise Care 365 programban tudtam kikapcsolni, de minden CCleaner elindítás után beteszi újra a registrybe.

Meg van egy Performance Optimizer Service is azt is kikapcsolom.

1.jpg

2.jpg

(#) Udvari Zsombor hozzászólása Szept 19, 2022 /

Összeomlott a számítógépem!! Normál használat közben váratlanul lekapcsoltak a monitorok, hang beakadt, gép újraindult, majd onnantól kezdve már csökkentett módban se indul el. Rendszer: Windows 10 Pro.
Idézet:
„BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO”
Valaki meg tudná magyarázni, hogy mi történt??
(Mindent lementek, utána kénytelen vagyok újratelepíteni. )
(#) kadarist válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 19, 2022 /

Ezek közül valamelyik? Bővebben: Link
(#) Udvari Zsombor válasza kadarist hozzászólására (») Szept 19, 2022 /

Sajnos már néztem, a fellelhető javítási praktikák mind vakvágányra futottak.
Parancssorból sikerült indítanom egy Total Commandert, backupolok, utána lehet, hogy kénytelen leszek újratelepíteni...
(#) veroka válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 19, 2022 /

csak tipp: frissítéseket szerett volna telepíteni, de mivel csak simán újraindult (bármi miatt) ez teljesen összekócolta a rendszert. Ez lehet akár hardware hiba is, de én inkább áramellátásra gyanakodnék (látatlanban).
Ha van rendszer visszaállítási pontod, akkor hibajavító módban indítva onnan újra tudod telepíteni a rendszert. Ha nincs, akkor másik (live) rendszer és sok backup után egy új Windows telepítés a megoldás.
(#) Udvari Zsombor válasza veroka hozzászólására (») Szept 19, 2022 /

Backupolok, ebből gyalulásos újratelepítés lesz...
(#) veroka válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 19, 2022 /

Én ugyanígy jártam kb 2 hónapja. És bár volt rendszer visszaállításom, én is a gyalut választottam.

Nálad mi történt?
(#) antikzsolt hozzászólása Szept 19, 2022 /

Ha nem ssd van a gépben én egyszerűen a z újratelepítés és a szokott programok frissítések telepítése után klónoztam a rendszert egy másik merevlemezre. Ilyen esetben csak átdugtam a tartalék lemezt a helyére és kb 5 perc múlva már használtam is. aztán már csak arra vártam hogy a fő lemezre is visszamenjen a win klónja.

A délutánom ráment, de mindent kimásoltam, legyalulással újratelepítettem, most pedig mindent másolok vissza... Legalább most már működni látszik, de így is egy-két napom elmegy ezzel...
De vajon mi idézhet elő egy ilyen váratlan és súlyos összeomlást?
(#) veroka válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 21, 2022 /

Nálam a táp már régebben betegeskedett (videokártya táp ág), de mivel semmi fontos adat nem volt a gépen ezért halogattam a cseréjét. Aztán egyszer a Windows frissítette magát a háttérben, és a rossz táp újraindította a gépet mielőtt a frissítések befejeződtek volna.
Megjegyzem, az oprendszer SSD-ről fut, minden más pedig HDDn van, úgyhogy az újrahúzás is megvolt kb fél nap alatt. Magát a tápot 1 hónapja cseréltem ki azt hiszem, amikor amúgy is rendeltem ezt-azt.
Következő: »»   1021 / 1145
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem