Fórum témák
» Több friss téma |
„...48MB vajon minek lehet kevés?”
Úgy nagyjából mindennek. 128MB erősen ajánlott, ha memóriaigényes alkalmazásokat futtatsz, akkor a 256MB sem sok. (nálam is van Win98 SE - az előbb elindítottam, betöltött a rendszer, megnyitottam az Akrobat Readert - és egyből 80MB körül volt a memóriahasználat)
Nincs telepítve olyan, nem tudom, hogy mi indulhat az explorer.exe felülettel együtt, még a Winamp is tökéletesen működik ezen a gépen. A hibakeresést nehezíti, hogy sajnos a feladatkezelőbe is csak annyit ír programnévnek, hogy "Error" és nem tudom megnézni, hogy honnan fut. (Legalábbis ebben a régi feladatkezelőben még nem lehet megnézni.)
Csökkentett módban indítva is jelentkezik a hiba?
Ezer hála! Király vagy!
Már keresek is egy webshopot, ahol lehet rendelni.
Pontosan, csökkentett módban nem jelentkezik. Most hogyan tovább?
(Csak annyit sikerült elérnem, hogy csökkentett módban a kisebb felbontás klicsit összekuszálta az ikonokat az asztalon.) A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2022
Újra kell rendezni. Egy katt az autorendezés.
Most jön a favágó módszer, egyenként engedélyezni a memóriarezidens holmikat.
Én éhgyomorra, el nem ítélhető módon valami AMD eredetű szoftverre tippelek. Azt már ne kérdezd, hogy hogyan, mert nem válaszolok, (=nem emlékszem) húsz éve bogarásztam a Win98-at. A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2022
Milyen AMD? Ebben Intel Pentium van, nincsen AMD komponens.
Üdv!
Eddig nem kérdeztem ugyan, de gondoltam most teszek egy próbát. Néha hobbiból szoktam program vagy játék felületek nyelvezetét magyarra fordítani, amihez a PoEdit programot használom. A kérdés nem is a programmal kapcsolatos, hanem inkább a szemantikával (vagy szintaktikával ). Szinte mindegyik GUI -ban az eredeti szövegekben néhol megtalálható a "&" rejtett karakter, ami ugye a program felületen nem látszik. Miért van az ott és mi szerepe van? Képen piros nyilakkal jelölve pár...
Az a hotkey karakter általában, tehát Alt+Jelzett betû, esetleg lenyíló menüben azt a billentût leütve olyan mintha egérmutatóval ráböktél volna. (Programnyelvekben, de gondolom itt is.)
Tehát akkor ha jól értem, a & karakter után álló legelső betű lenyomására,
egy egérkattintás generálódik az aktuális elemen? És ez érvényes egy másik nyelvre is, szóval ha áthelyezem a & karaktert egy tetszőleges másik betű elé a szövegben, akkor arra a betűlenyomásra fog reagálni... A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2022
Mellékeltem egy képernyő részletet, egy editorból. Amit bekarikáztam az elôtt van az & karakter, és a többit már elvégzi a Windows vagy Linux ablakkezelôje. Az a menüpont aktiválódik, az a karakter lesz aláhúzva.
Igen, ezt nem kell külön leprogramozni már, tehát egy másik szövegben lehet másként. A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2022
Rendben. Bár ez nem húz alá egy betűt sem, de mindegy. A választ megkaptam.
Próbáld ki hogy nem egérrel kezdesz menüben mászkálni, hanem pl.: Alt+F általában a File menü, és utána már látszani fog (talán). Ha egérrel indulsz akkor bizonyos felületek elrejtik ezeket a karakterkiemeléseket.
Valóban, a bal [Alt] gombbal felfedi az aláhúzásokat is...
A CCleaner-t használja valaki? Op: Win10/64
A legújabb verzió a bekapcsolás után 1-2 perccel (nem azonnal) feldob egy tálcaikont ami az Intelligens tisztítást (Smart Clening) mutatja. Csakhogy ez nincs engedélyezve a beállításokban (pipa ki). A taskschd.msc-t futtatva ott van a CCleaner. Ha törlöm, a gép újraindítása után megint ott van, valami bejegyzi, de nem a CCleaner, mert az nincs futtatva. Nyilván ez hozza elő a tálcaikont is. A Malware keresők nem találnak semmit sem. Van valami ötlet, hogy lehet ezt a jelenséget kikapcsolni?
Régen ez egy nagyon jó program volt. Már egy ideje a Win-ek mint kéretlen/káros programot tartják számon. Lehet (de nem tudom) megváltozott a tulajdonosi kör, és nem a régi célok lebegnek a szemük elôtt.
Uninstalláld a CCleaner-t. Agresszívan reklámozza magát registry szinten.
Nem akarom levenni, mert van hasznos funkciója is.
A CCleaner reg bejegyzésében nincs utalás a Smart Clening-re.
Szia.
Használom én is a CCleanert, nálam is jelentkezett a Smart Cleaning, a CCleaner adja hozzá a registryhez. A Wise Care 365 programban tudtam kikapcsolni, de minden CCleaner elindítás után beteszi újra a registrybe. Meg van egy Performance Optimizer Service is azt is kikapcsolom. A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2022
Összeomlott a számítógépem!! Normál használat közben váratlanul lekapcsoltak a monitorok, hang beakadt, gép újraindult, majd onnantól kezdve már csökkentett módban se indul el. Rendszer: Windows 10 Pro.
Idézet: Valaki meg tudná magyarázni, hogy mi történt?? „BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO” (Mindent lementek, utána kénytelen vagyok újratelepíteni. ) A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2022
Ezek közül valamelyik? Bővebben: Link
Sajnos már néztem, a fellelhető javítási praktikák mind vakvágányra futottak.
Parancssorból sikerült indítanom egy Total Commandert, backupolok, utána lehet, hogy kénytelen leszek újratelepíteni...
csak tipp: frissítéseket szerett volna telepíteni, de mivel csak simán újraindult (bármi miatt) ez teljesen összekócolta a rendszert. Ez lehet akár hardware hiba is, de én inkább áramellátásra gyanakodnék (látatlanban).
Ha van rendszer visszaállítási pontod, akkor hibajavító módban indítva onnan újra tudod telepíteni a rendszert. Ha nincs, akkor másik (live) rendszer és sok backup után egy új Windows telepítés a megoldás.
Backupolok, ebből gyalulásos újratelepítés lesz...
Én ugyanígy jártam kb 2 hónapja. És bár volt rendszer visszaállításom, én is a gyalut választottam.
Nálad mi történt?
Ha nem ssd van a gépben én egyszerűen a z újratelepítés és a szokott programok frissítések telepítése után klónoztam a rendszert egy másik merevlemezre. Ilyen esetben csak átdugtam a tartalék lemezt a helyére és kb 5 perc múlva már használtam is. aztán már csak arra vártam hogy a fő lemezre is visszamenjen a win klónja.
A délutánom ráment, de mindent kimásoltam, legyalulással újratelepítettem, most pedig mindent másolok vissza... Legalább most már működni látszik, de így is egy-két napom elmegy ezzel...
De vajon mi idézhet elő egy ilyen váratlan és súlyos összeomlást? A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2022
Nálam a táp már régebben betegeskedett (videokártya táp ág), de mivel semmi fontos adat nem volt a gépen ezért halogattam a cseréjét. Aztán egyszer a Windows frissítette magát a háttérben, és a rossz táp újraindította a gépet mielőtt a frissítések befejeződtek volna.
Megjegyzem, az oprendszer SSD-ről fut, minden más pedig HDDn van, úgyhogy az újrahúzás is megvolt kb fél nap alatt. Magát a tápot 1 hónapja cseréltem ki azt hiszem, amikor amúgy is rendeltem ezt-azt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |