Fórum témák
» Több friss téma |
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Engem az nem zavar, ha keresni akar az üzleten.
Az már igen, hogy egyszerűen csak ellopja a pénzemet.
Szintén egy kis aprósággal rukkolnék elő, és ebben kérnék tapasztalt fórumtársaimtól segítséget. Egy most készülő projektemhez vásároltam US-ből 2SD998-at. Az EU-ból azt írták, hogy MO-ra nem szállítanak, US-ből bezzeg igen. nem volt olcsó, de a NEC volt a vágyam. Meg is kaptam, ám nem azt láttam amit addig ismertem. Azaz a felirat, ha szép is volt rajta, és pontosan volt felragasztva, de a ragasztás ténye elbizonytalanított az eredetiséget illetően.
Tudnátok e segíteni abban, hogy ezt az eredeti gyártó (NEC), ezt ennyiféle módon gyártotta e?
A képeket jpg-ben szeretjük megnézni...
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2022
Én is szeretném úgy tartani, de kevés hely van a HDD-men.
Így, dokumentumba ágyazva még több helyet foglal. A kép 793 093 bájt, a doksi pedig 803 929 bájt ("Ezt kaptam.docx).
szerk.: A képről nem látszik pontosan, de biztos, hogy matricán van a felirat? Nekem úgy tűnik, hogy a tok azon a részen érdesítve és egy picit kiemelve van, éppen a felirat miatt. Normál lézeres gravírozásnak néz ki. A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2022
Így igaz! Bocsi a pontatlanságét! Élőben, kimondottan igényes rajzolatú a szöveg, és pontos a ragasztás elhelyezése. Azért kértem segítséget,mert ez így még nálam bizonytalan...
Erről nem hallottam még. Ez milyen ügy? Vigyázzunk vele az apróban? Ott láttam, hogy árul ezt azt.
Én simán elfogadnám gyárinak a kinézete alapján. Az már régi tapasztalatom, hogy szinte minden gyártó idővel módosít, javít a tokozási technológiáján. Egy 10-20 éves gépsort, vagy még újabbat is simán cserélnek, ha lejárt az ideje, és az új gépsorral tokozott alkatrész kicsit másként néz ki, jelen esetben ez még precízebbnek tűnik, mint egy 20 évvel ezelőtti tokozási fazon.
A szilícium ami benne van dönti el igazán, hogy mit lehet várni. Annak a technológiáját is cserélgetik időnként, mert az is elhasználódik, de az inkább javít, mint ront az adott eszköz paraméterein.
Fotóid egyikén sem látok eredeti NEC gyártmányt...
Nálam ilyen az eredeti "NEC": 1 2 Viszont ma már tényleg más a logojuk: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2022
Logót váltottak. Vagyis az új is jó.
Méghozzá már 30 éve. A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2022
Ezek szerint nekem csak a régiekből van... (Már csak a NEC gyártás idő kódját kéne megfejtenem)
Amiket linkeltél azokon szerintem nincs is időkód. Valamilyen belső kódok lehetnek, gyártósorra, telephelyre utalóak.
Tranzisztorokon amúgy sem annyira általános a gyártási idő feltüntetése, hiszen "örök" életűek. Jó, ez kicsit túlzás, de ha csak a fiókban áll, 100 év múlva ugyanúgy használható lesz. Az 50 év már bizonyítottan megvan.
Van amelyik már "születése" pillanatában nem használható.
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2022
Sziasztok!
Kért már tőletek Alis vásárláskor IPS nevű szállító cég vám díjat, vagy ez valami kamu társaság?
Itt azt írja,hogy nem kér...
Bővebben: Link De a vámra vonatkozólag megkérdezheted őket,illetve a cég és a vámköltség számlaszáma lehet kiindulópont. A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2022
Janszi nem írta le, de itt ez van leírva!:
"Nevünkkel visszaélve ismeretlen személyek csomagértesítést küldenek..."
Én nem a gyártási selejtre gondoltam. Azokat most sózzák el az oroszoknak a kínai gyártók.
Viszont, ha most megmérsz egy tranzisztort, jónak találod, elnevezed mondjuk Bélának, és elteszed a komódba, mellé írva a mért paramétereket, akkor egy szép családi hagyományt lehet kialakítani. Tíz vagy húsz évente a család élő leszármazottai összegyűlnek valamelyik ünnep alkalmából, és megmérik ismét Bélát. Aztán majd az ük-ük-ük unokáid, vagy azoknak az utódai, akik tovább viszik ezt a szép hagyományt majd beszámolhatnak az akkori elektronikai hobbi fórumon, hogy miként alakul Béla élete. Jók még az ízületei, tudja még a bétát? stb. Ha ez dokumentálódik az elkövetkező ezer év során, akkor biztosan múzeumba fog kerülni a végén. ( El is teszek pár tranzisztort, hátha valamelyik unokám fogékony lesz az ötletre. )
Nem pontosan e-bay. Egy külföldi oldalról rendelnék. Ez az információ:
Idézet: „We rely on a global network of shipping services (UPS, FedEx, DHL) as well as local postal services (USPS) to get your order to your doorstep as soon as possible. For this reason, tracking is not always available.” Ez ugye nem postai szállítást jelentene? Futár hozná házhoz, igaz? Bocsánat az offért. A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2022
Szia! Annyit írnak, hogy futárszolgálattal és postai úton is küldenek csomagot és a követési szám nem mindig érhető el.
Felteszem, a szállításnál lehet választani, attól függ mivel küldik. De ha belinkelnéd az oldalt.
Ez semmit nem jelent, USPS az az amerikai állami posta, nyilván nem ők fogják neked házhoz hozni. Mivel az oldal sok eladótól és sok országból mindenhova szállít, csak ők tudják megmondani, hogy szállítanak Magyarországra. Nyilván ha HDL vagy FedEx vagy GLS hozza, akkor az nem fogja a postának átadni.
Akkor ez lutri? Egyszer majd jön a futár.
Ez bizony az, de nem biztos, hogy futár jön.
Egy terméket néztem meg, ugyan regisztrálva nem vagyok, csak két opciót mutat: Delivery Express by 3 November Standard between 3 - 9 November Választani nem enged, és több információ sincs. Gondolom a vásárlásnál lehet választani, ott mutatja az árat, és a szállítót is. Ha még nem tetted, ott nézd meg, vagy kérdezd meg a supportot. De szerintem ha NEM egyértelműen futárt választasz, akkor ők is lepasszolják a postának. Nem egy közismert oldal, nem biztos, hogy találsz valakit, aki rendelt már onnan.
Az a gond, hogy először fizetni kellene, persze előreutalalással. Aztán lehetne, választani, ha lehet. De így meg nincs értelme, szerintem fix a szállítási díj. Nem hiszem, hogy átverős oldal. Majd azért rendelek.
Köszönöm a segítségeteket! A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2022
Hát az érdekes, és akkor a postaköltség is ugyan annyi mindig, függetlenül a szállítótól?
Az, hogy futár hozza ki a pakkot, még nem jelenti azt, hogy nem kell ráfizetni a szállításra. Tudtommal, ha például a DHL hozza ki, akkor egy csinos összeget még hozzátehet ügyintézés címén.
Beraktam egy terméket, beregisztráltam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |