Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
A fenti hegesztőhöz keresek kapcsolási rajzot. Ha valaki tud segíteni, az kérem szépen jelezze it.
Mod: Áthelyezve a "Weldi TIG 280W kapcsolási rajz" topikból. A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2022
Moderátor által szerkesztve
Üdv
Elsősorban kész modult vagy pedig egy kapcsolásai rajzot szeretnék egy 12V motorvezérlőre ami kb 5 percig pihenteti a motort majd egy percre elinditja azt óraállástól függetlenül. egy 12V ablaktörlő motort kellene vezérelni igy amely keverésre van átalakitva.
Hello! Itt találsz, ha relés meghajtás megfelelő.
Üdv! Egy 12V ról 200-250V-ra DC-DC konverter rajzot keresek ami 100mA-el terhelhető. Az 555 Nixie táp nem jó mert kicsi a terhelhetősége.
Nincs valakinek meg az ilyen idözitöorák csatlakozoinak (11 pin) a leirása.
Az ora nagyon jo ( supercappal napokig megy) , a régi kazánbol maradt meg, de nekem csak egy kimenet kell, amit kapcsolgatna. Sajnos a kazán rajzában sem volt meg, higyan illeszkedik a külvilághoz. A tápot megtaláltam, de a többi ki/bemenet meg nem világos. Sok fütésrendszer használta. Az Olymp, a Wolf, a TEM stb. Kösz
Kösz, ezt tudom, meg meg is van, de ott nincs bekötési utmutato.
Már sikerült kibogozni, a számomra lényeges dolgokat. 1. Akku valoszinü 1,5-3 V 2. 3. +15 V 4. GND 5. 6. 7. GND 8. CH2 9. CH1 10. 11.
Sziasztok!
Keresek egy gitár torzító/ overdrive kapcsolást, ami az urban elektronikánál volt kapható, de sajnos már nem elérhető. Annyit tudok róla, hogy 2db NE5532-es IC-van be. Köszönöm, ha valaki esetleg tud csatolni NYÁK tervet és/vagy kapcsolást hozzá
Az Urbán kapcsolások általában megjelentek rádiótechnika újságban, erről is, hátha valaki tudja melyikben.
Én úgy emlékszem a Hobbyelektronika újságokban is érdemes utána nézni. (90-es évek eleje)
Szervusztok !
Urbán féle torzító leírása a Rt.90/1 számában található.AN 360 tip.IC-vel, BF 245 FET be és kimenettel.Az IC a Baji Elektronikai kapható 800 Ft/db.Nem vagyok benne biztos,hogy máshol kapható-e.
Pontosítok az előző hozzászólásomhoz:
A HQ Elektronikánál is van 600.-Ft-t.
Csak teljesítmény szabályzós indukciós főzőlapot, hogy lehetne hőszabályzóval, és időzítővel kiegészíteni? Szóval megoldható-e viszonylag könnyen? Ettől is függ, hogy lesz-e ilyenem. Pl. naívan arra gondoltam, hogy ha a tekercset meghajtó tranzisztor vezérlőjelét nyitná/zárná az időzítő/termosztát, akkor alig kell módosítani.
Erről már van külön topikod! (1 is elég...vagy nem!?): https://www.hobbielektronika.hu/forum/indukcios-fozolap-vezerles-ke...sitasa
Nem, mivel írtam, hogy most vennék, és mostanában kéne eldöntenem, hogy megveszem-e. És akkor akarom megvenni, ha megoldható. Ott meg ki tudja mikor ki tudja mit írnak. És az több dolgot foglal össze, ez meg egy konkrét dolog.
"Vennél"...azt az apróban! De csak ha tudod, hogy mit...nemlétező cuccot nehéz lesz.
Attól, hogy te nem tudsz arról, hogy létezik ilyen, attól még létezik. Egy kapcsolós potméter van rajta, és kész. De felül 7 szegmenses LED jelzi 500-3500Wig 100W-os lépésekben, hogy mennyi. De nem ez volt a kérdés, hogy mit vennék, ez csak kötekedés az első hozzászólásodtól kezdve.
Az én dupla (hordozható) indukciós főzőlapom Wattokat is ki tud írni a kijelzőjén...igaz kevesebb fokozatban. De akár hőmérséklet is beállítható.. De a beállításoktól függetlenül ki-be kapcsolgat, nem fűt folyamatosan. (Csak lekvárfőzéshez van használva)
Bővebben: Link Timer persze nincs benne... A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2022
Ennek meg se a dobozán, se a használati útmutatójában, se katalógusában, nem írnak hőmérsékletet.
Az ipari gondolom valamiben jobb mint a sima.
Esetleg nyákrajzot és kapcsolást tudnál ide mellékelni ? de ha jól olvasom amit te mondasz abban nem az az IC van amit én keresek
Sziasztok!
König Amp2400 kapcsolási rajzot keresek, eddig sikertelenül. Talán itt valaki tudna segíteni...
Sziasztok!
Magnat Edition Four 1000 Watts kapcsolási rajzát keresem.
Én ennek a kazánvezérlö egységnek a rajzát keresem. A tipusa PM2935, több régebbi kazánban használták.
Föleg a benne levö digitális ora és kijelzö ZUD 132 (9-10 polusu) stekkerének a bekötése érdekelne, illetve azon az elsö láb a idögenerátor backupja (azaz, ha nincs villany az ora tovább megy). Van ott egy akku, amiröl hiányzik minden tipusjelzés, azonkivül, hogy Varta. Mindössze 1 cella, de ha áram alatt van a szerkezet, akkor 3 V-nál több van rajta, ha kikapcsolom, akkor meg csak 1,3 V van a lábán. Ami még érdekes, hogy bekapcsolt állapotban a mother board ( azon van egy 15V-s táp) is 3 V-t nyom az akkura ( sajnos nagyon apro SMD alkatrészeken át, amik ráadásul hozzáférhetetlenek), de a ZUD orábol is ilyenkor 3 V jön az akku + polusára. Kösz
Akku felirat is van rajta? Nagyobb korong alakú VARTA feliratú 3 V-os lítium elemmel több elektronikai eszközben találkoztam már. Nagyobbak voltak, mint a szokásos CR..32-es elemek. Régebbi PC alaplapokon meg 3 cellából álló kék Varta feliratú 3,6 V-os NiCd akkuk voltak. Szerintem 2 db tartós AAA elemmel vagy 3 db akkuval helyettesítheted. Számítógépekben még a 4 db-os rádió elemtartó is elfért 3 akkuval.
Nincs rajta semmi, csak ugyanugy néz ki mint a jelenlegi Varta akkuk ( pedig már vagy 35 éves). Egy dagadtabb gombelem zöld zsugorcsöbe huzva. De csak egy cella. Ismerem a hasonlo akkukat, volt már velük dolgom, de ez valahogyan nem azonos egyikkel sem.
Igy néz ki mint ez, de csak egyetlen cellábol áll. De tovább sem világos, hogy mi tölti, a motherboard áramköre, vagy az ora. Amugy az orában belül van, még egy hasonlo valami ( az inkább a CR elemekre hasonlit) , de az valahogy nem az idöt támogatja, lehet, hogy az a belsö memoriának a backupja. |
Bejelentkezés
Hirdetés |